EU-valet, del 1

Jag har kollat tolv partiers hemsidor inför EU-valet. De är så smitfulla med kitschig bullshit att man baxnar, ingen vettig information så långt ögat når. I kategorin värst placerar jag vänsterpartiet, sverigedemokraterna, miljöpartiet, socialdemokraterna och moderaterna. De andra är bara unset bättre. De politiska partiernas hemsidor var mer informativa för tio år sedan, när internet var relativt nytt. Nu verkar de ha förstörts av spin-doctors, copy-writers och web-designers. Brist på konkret information förväntas tydligen locka fler väljare. Ett bevis så gott som något på förfallet inom politiken och demokratin.

Jag har skickat en liten enkät till toppnamnen på 12 partiers eu-valsedel med en kort beskrivning av vad jag vill se i EU och frågan varför jag ska rösta på just dem, mot den bakgrund jag givit. Jag är fullt medveten om att en del av dem tycker precis tvärtom mot vad jag tycker, men det kan ändå vara intressant att höra vad de svarar. Om de svarar. Jag kommer att redovisa alla svar och även vilka som inte svarar. Svar inkomna efter valdagen är “ogiltiga”.

Kandidaterna är följande:

 1. Jörgen Appelgren, Junilistan
 2. Marita Ulvskog, Socialdemokraterna
 3. Gunnar Hökmark, Moderaterna
 4. Malin Björk, Vänsterpartiet
 5. Christian Engström, Piratpartiet
 6. Soraya Post, Feministiskt initiativ
 7. Isabella Lövin, Miljöpartiet
 8. Lars Adaktusson, Kristdemokraterna
 9. Kent Johansson, Centerpartiet
 10. Emil Tisell, Klassiskt liberala partiet
 11. Kristina Winberg, Sverigedemokraterna
 12. Marit Paulsen, Folkpartiet

 

Min enkät ser ut som följer, frågan kommer på slutet:

Om jag förstått rätt står du högst upp på x valsedel till Europaparlamentet. Du är med andra ord en av de som kommer ha mest inflytande över partiets politik i Europa.
Jag vill rösta på ett parti som skrotar hela den förljugna klimatpolitiken, vilken är skapad enbart för att dra skattepengar och makt till en politisk elit.

Du kan läsa ett av mina inlägg om detta spektakel här.
https://www.frihetsportalen.se/2014/04/summary-by-policymakers/

Om du tror att uppvärmningen är verklig är du dock felinformerad om temperaturutvecklingen. I Sverige ingen höjning på 25 år, globalt ingen höjning på 17 år.
http://www.klimatupplysningen.se/2014/03/04/ingen-uppvarmning-i-sverige-pa-25-ar/
http://www.klimatupplysningen.se/2013/11/05/rss-oktobertemperatur-visar-pa-17-ar-utan-global-uppvarmning/
Detta är inga åsikter, det är faktisk statistik, uppmätt med termometrar och satelliter. Den bästa kunskap vi har tillgänglig idag. Något att fundera över.

Vidare är jag för en minimal stat och maximal individuell frihet. I nuläget är klimatfrågan det första steget och den viktigaste frågan för att minska den stora staten (inklusive den stora överstaten, EU).

Kan du med bakgrund mot mina önskemål om vilken politik som ska föras i EU beskriva varför jag ska rösta på dig?

Edit 10.15: Jag har fått besked från Anna Troberg att det är Christian Engström som står först på deras lista. Har rättat det och skickat frågan till honom.

Lite konstigt dock, att flera partier har sin hemsida så fokuserad på riksdagsvalet i höst, eller generell reklam, att det är svårt att hitta information om eu-valet.

Det här inlägget postades i Frihet, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på EU-valet, del 1

 1. Thomas Gunnarson skriver:

  Jag är inte speciellt intresserad av klimatfrågan…
  Då mänskligheten kommer att använda alla tillgängliga energislag som finns.
  Vind, sol, olja, kol, ved, spannmål, atom, våg….osv.

  Men däremot försöken att mörka är betydligt mer intressant.
  Därmed blir Piratpartiet en given kandidat för mig.
  Att rösta på annat känns meningslöst….

  • mats skriver:

   Thomas, Den fråga som skymmer alla andra frågor är klimatfrågan. Den framhålls falskt och det mörkande du vill få slut på kan inte stoppas utan man först får stopp på klimatvansinnet.
   Min fråga är ställd så att alla tydligt kan se vad jag vill ha för svar. Det ska bli intressant att se om någon vågar gå emot propagandan och ge det svar jag frågar efter.

 2. Sten-Arne Persson skriver:

  Bra initiativ Mats!
  Skulle förvåna mig om du får relevanta svar från något av riksdagspartierna i denna infekterade fråga. Men inget svar är också ett svar.
  Du har en bra blåslampa, få se om den biter på diktaturfasonerna.

 3. mats skriver:

  Jag skickade ut frågan måndag och tisdag förra veckan. Vissa har kanske varit lite upptagna av första maj, men vill man bli vald anser jag att vilodagar inte existerar den sista månaden.
  Jag har fått ett riktigt svar och ett atuomatgenererat som hänvisar till hemsidan. Vem och vad redovisas en annan dag.
  Jag har förnyat frågan till samtliga idag på morgonen.

Kommentarer inaktiverade.