Två skeptiska grupper

För den som försöker följa vad som sker inom Europeiska unionen och i Bryssel är det utländska media som gäller. Till och med amerikanska dito är bättre på att rapportera vad som händer än vad de svenska är. Efter EU-valet kommer det att finnas två tydliga så kallat euroskeptiska grupper i parlamentet. Den ena är nybildade EFD, där SD ingår, som jag skrev om nyligen. Den andra är förstärkta ECR, European Conservatives and Reformists group, där bland andra brittiska Tories och Dansk Folkeparti och Sannfinländarna ingår.

De har nu fått tillskott av Belgiens största parti flamländska N-VA. Därmed blir ECR tredje största partigrupp efter socialisterna och kristdemokraterna och förpassar den tidigare tredje största gruppen, liberalerna till fjärde plats. Under lång tid har den liberala gruppen ALDE, varit vågmästare och kunnat avgöra den tredjedel av frågorna som socialister och kristdemokrater inte är ense om.

I ALDE ingår både folkpartiet och centern. Det är en grupp som vill stärka unionens makt över medlemsstaterna och medborgarna. Hur väl stämmer det egentligen överens med centerväljarnas intressen? Mellan raderna kan man förstå att det nu knakar i samarbetet inom ALDE sedan man förlorat sin strategiska position. Kanske fler partier lämnar gruppen? Då finns alltså EFD och ECR att välja på. För centerns del skulle nog ett samarbete med ECR och Tories gå hem bättre än att i svensk media behöva försvara samverkan med SD. För bara något decennium sedan var centerns paroll ”Decentralisera mera!”

I alla händelser visar valet, över hela Europa, att väljarna inte är nöjda med den politik som förs eller med de gamla partiernas oförmåga att lyssna på folket.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Två skeptiska grupper

  1. JIMMY skriver:

    Exakt så är det !!

    Om man vill veta vad som händer inom EU politiken och alla övriga klimat bluff viktiga substans frågor så blir man hänvisad till utländsk MSM och då främst alternativa internet sidor!!

    More Proof U.S. Temperature Data Is Manipulated

    http://www.thenewamerican.com/tech/environment/item/18556-more-proof-us-temperature-data-is-manipulated

Kommentarer är stängda.