Hatbrott av Churchill?

Grundaren och ledaren för det brittiska partiet Liberty GB (Frihet Storbritannien) Paul Weston arresterades och kommer troligen att åtalas för hatbrott med risk att fängslas i upp till två år för att han citerat Winston Churchill. Det han citerat är ett stycke ur Churchills bok “The River War” (Kriget vid floden, på svenska 1938) från 1899. Boken behandlar främst det Brittiska imperiets kamp mot den våldsamma islamistiska spridningen i Sudan och hotet mot Egypten. Ett problem som FN och världssamfundet brottas med än idag.

Hur hemska är icke de förbannelser som muhammedanismen lägger på sina undersåtar! Förutom den fanatiska frenesi, vilken är lika farlig i människan som vattuskräcken i en hund, är där också denna fruktansvärda fatalistiska apati. Dess verkan är uppenbar i många länder. Vårdslösa vanor, ineffektiva jordbruksmetoder, tröga handelsmetoder, och osäkerhet rörande ägande förekommer var än Profetens följeslagare styr eller lever. En förtryckt sensualism förnekar dessa liv dess elegans och förfining; det mesta av dess värdighet och helgd. Det faktum att enligt muhammedansk lag måste varje kvinna tillhöra en man som hans exklusiva egendom – antingen som ett barn, en hustru eller en älskarinna – måste försena det slutliga utplånandet av slaveri intill den islamska tron har upphört att utöva starkt inflytande på människan. Tusenden söker bli trons hjältemodiga och lojala soldater: alla vet hur de ska dö för saken, men religionens inflytande förlamar den sociala utvecklingen hos dess följeslagare. Det finns i världen ingen starkare bakåtsträvande kraft. Långt från att vara döende, är muhammedanismen en militant religion för de frälsta. Den har redan spritts i hela centralafrika, skapande orädda krigare vid varje steg; vore det inte för att kristendomen skyddas i vetenskapens starka famn, samma vetenskap som den fåfängt bekämpat, skulle det moderna Europas civilisation kunna falla likt civilisationen i det antika Rom.(min översättning). Eventuellt läste han inte den sista meningen av detta kända citat.

Vad Weston egentligen säger är att detta förhållande inte är värdigt en demokrati. Det var det inte 1899 och än mindre 2014. Han ger inte uttryck för hat. Han ger uttryck kärlek, människokärlek, när han vill befria sina medmänniskor från detta ok. Jag som är ateist kan bara hålla med och tillägga att det gäller oavset vilket religiöst förtryck människorna är utsatta för.

Men kränkthetrörelsens förkunnare kan naturligtvis inte se det så. Liknande lagstiftning och överkänslighet finns i Sverige och våra åsiktspoliser är lika snara att fördöma. För dem är detta ett flagrant uttryck för hat och det måste bestraffas hårt. I den heliga konformismens namn. Orwellianska och tvärtomspråk formar uppenbarligen den nya tidens normer. När ska tillnyktring och upplysning åter leda våra ansträngningar för en bättre värld?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Hatbrott av Churchill?

 1. Niklas skriver:

  Värderingarna ändras med tiden, vilket bl.a. gör Fredrika Bremer till en riktigt rasist http://blog.svd.se/historia/2014/04/26/var-fredrika-bremer-rasist/

  • mats skriver:

   Notera att Churchill i detta citat inte skriver något nedsättande om negrer. Hans kritik gäller islam.
   I tisdags satt dock en svensk professor, Jeff Werner, och blåljög när han påstod att härkomst och tillhörighet inte spelade någon roll innan det rasistiska 1800-talet. Med benägen hjälp av SVTs personal blandade man ihop moden, som blond och blåögd med rasism.
   Människan har i alla tider använt sig av igenkänningstecken för tillhörighet. Gjorde judarna skillnad på judar och andra? Ja! Grekerna är fortfarande lite småsura över att deras största härförare var makedonier. Nordamerikas indianer, Afrikas infödda, Indiens sociala stratifiering, fransmän och engelsmän osv. alla har hållit sig med gruppmarkörer.
   Res ut i världen, man kan upptäcka en blond nordbo på hundra meters håll. Märkligt nog kan man ofta till och med avgöra svensk, norsk, dansk eller finsk på utseende, sättet att röra sig och klä sig.
   http://www.svtplay.se/klipp/2002438/nar-blev-svensken-blond-och-blaogd?tab=klipp&sida=3

Kommentarer är stängda.