Danmarks röst – radio24syv.dk

För att alla ska få en chans att hänga med i direktsändning gör jag reklam för morgondagens begivenhet i Frihetsportalen.se redan nu. Nedan kan ni läsa den inbjudan jag fått för att medverka i dansk radio. Programmet börjar kl 10.00.

 

Fredag kommer vi att diskutera folket. I Regeringsformen anno 1975 hetter det att all offetlig makt utgår från folket. Men vem är folket egentligen? Det svenska folket? Nej, så prater man ju inte i Sverige längre; man prater om medborgere. Det är blevit sagt att svenskar är ett etnos (folk, härkomst, kultur, normer) som i dag vill vara demos, dvs. demokrater befriad från kultur och historia. Stämmer det? Vad är problemet?

Vi börjar med att prate med Johan Andersson från Granskning Sverige. Han kommer at berätte om vad dom gör och varfor dom är upptagit av folket. Dom har bl.a. gjort en intervju med Folkepartiet, dä presssekretären och Bengt Westerberg verker tycka att det är känsligt at använde folket som politisk begrepp.

Sen prater vi med bloggar Mats Jangdal som får kommentere och reflektera ut i från sitt perspektiv. Du, Mats har pluggat fram Fredrik Federley i en av din blogg om svenska folket och varfor dom inte får välge/beslutte vem som skal få svensk medborgerskap. Du får gärne utvikla din kritik av detta.

Därefter får vi svensk-tjekkiske författeren Vladimir Oravsky igenom för att kommentere – sett från ett europæisk vinkel

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Danmarks röst – radio24syv.dk

 1. Thomas Gunnarson skriver:

  På dom bara!

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Helt enkelt fantastiskt, jag får en klump i halsen!!!!!!

 3. robert skriver:

  ”Inspireret af Voice of America, der under Den Kolde Krig sendte radio ind over Jerntæppet, vil 24syv transmittere radiosignaler over Øresund til svenske lyttere, så de får mulighed for at diskutere alle de tabubelagte emner som de ikke kan, vil eller må diskutere i de svenske medier.”

  Komigen nu gubbar. Såna överdrifter tyder bara på att ni har antagligen aldrig varit bosatta och verksamma i en riktig diktatur.

  Luktar offerkofta lång väg…

  /robert

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Den svenska socialistiska diktaturen måste vi erkänna är lite mer sofistikerad än den som praktiserats av Stalin, Hitler m.fl.
  SFV förvaltar cirka 2 300 fastigheter. Utöver det förvaltar myndigheten totalt 6,4 miljoner hektar mark med produktiv skogsmark och jordbruksmark.
  Och mer konfiskering är på väg.

  Egendomsskydd och allemansrätt enl. svensk lag.

  15 § Vars och ens egendom är tryggad genom att ingen kan tvingas avstå sin egendom till det allmänna eller till någon enskild genom expropriation eller något annat sådant förfogande eller tåla att det allmänna inskränker användningen av mark eller byggnad utom när det krävs för att tillgodose angelägna allmänna intressen.
  Alla ska ha tillgång till naturen enligt allemansrätten oberoende av vad som föreskrivits ovan. Lag (2010:1408).

Kommentarer är stängda.