Slasken

Allt jag skriver, skriver jag löpande i ett worddokument, med länkar och allt. När man kommer upp mot hundra sidor börjar det bli trögt. Då är det dags att avsluta det dokumentet och börja på ett nytt.
Men man har alltid en slask framför sig som man av olika anledningar skjutit upp eller inte hittat rätt formuleringar till. Så, här kommer lite osorterade uppslag för den som undrar vad jag inte orkat göra färdigt.

Ordvändningar är en del som hör till processen att finna slagkraftiga formuleringar. Som detta. I media kommenteras ofta om nazistiska högerspöken, görs det av  narcissistiska vänsterzombies?

Statens förräderi mot medborgaren
I spåren av EPAs behandling av boskapsfarmaren Cliven Bundy och andra framkom många märkliga tankegångar och ageranden hos myndigheterna. De tycks se medborgarna som omyndiga kryp och sig själva som stående över lagen. Här, här och här.

Centralbankernas svindleri
Negativa räntor, först i EU och nu även i Sverige, skyndar på inflation och lockar till överbelåning. Här och här.

Islamistisk historieförfalskning
Den mycket fundamentalistiska och militanta gruppen Isis, som nu viner terräng i Syrien och Irak har börjat sprida kartor som visar hur deras forna rike såg ut. Men saken är den att det är ren och skär historieförfalskning.

Insiderproblemet
På en trög arbetsmarknad, där jämvikt inte råder mellan tillgång och efterfrågan, leder trögheten till onödigt eller onaturligt hög arbetslöshet. Att det är de som har jobb, är insiders, som är problemet visade bland andra Assar Lindbeck på 1980-talet. Detta gäller i synnerhet om det skyddas av lagar som LAS eller av starka fackliga avtal. De som är insiders fungerar som gökungar på arbetsmarknaden, som alltså inte är en riktig marknad.

Parlamentarisk olydnad
Det fanns de som såg fördelar med euroskpetiska partier i EU-parlamentet redan innan valet, på rent principiella grunder. Nu fins de där. Här och här.

Die Zeit
Tillnyktringen i klimatfrågan har börjat ute i Europa, även i klimatfundamentalistiska Tyskland. När ska Sverige vakna?
Här och här.

Smartphones och plattor
Är detta det yttersta tecknet på att massan nöjer sig med det medelmåttiga? Alltihop är skapat för användaren endast ska vara en konsument, en förbrukare utan eftertanke. En tjänare.
I en riktig dator, med ordbehandlare, kalkyl-eller ritprogram finns verktyg för den skapande människan. Plattorna har endast kapacitet att hjälpa oss fånga den flyende vardagen, att skicka det vidare likt en visklek. Eller börjar jag bara bli gammal och gaggig?

How God killed the Constitution
Jag tänkte skriva om hur avstegen från den uttryckliga religionsneutraliteten i den amerikanska konstitutionen och intolkningen av en konstitution given av gud och inte av grundlagsfäderna, av människor för människor, har börjat göra den mer eller mindre obrukbar för att upprätthålla grundläggande rätt.

Civil disobedience
Skatt för att staten ska kunna rädda banker som går dåligt för att de överutnyttjat fractional reserve banking, är ett av många små steg in i det tyranni som avskaffar individens frihet.
En som försökte skapa ett privat alternativ till staten var Lysander Spooner.

 Klimathotet Romson
Hade tänkt kommentera detta om Åsa Romsons senaste utspel:
I EU har både folket och politikerna insett att klimathotet inte existerar, inte kan förebyggas. Att ens försöka förebygga är skadlig för samhälle, arbete och industri.
EU vill nu satsa på en återindustrialisering av EU för få tillbaks jobben. Det anses viktigare än att EU ska ”rädda klimatet”.
I senaste Europabarometern ansåg de flesta européer att klimatet var 0-5% en viktig fråga. I några få lånder hamnar frågan över 10%. Endast svenskarna sticker ut med hela 21%!
Men de andra européerna har ju inte förmånen av att indoktrineras av SVT.
Det verkliga klimathotet kommer från sådana som Romson.

Kyrkan fabulerar
Ateister saknar en god fadersgestalt, är det nya nedsättande omdömet om självständigt tänkande människor.

Grundavdrag och service
Varför höjda grundavdrag är bättre än jobbskatteavdrag, RUT och ROT
Lönehöjning efter skatt, underbara natten, omfördelningar, solidaritet, statsskuld.

Judisk terrorism efter andra världskriget
Det var inte bara i nåd eller av skam som judarna fick bilda staten Israel på Palestinskt  område efter andra världskriget. De var minst sagt själva aktiva med mord och bedrägerier för att nå sitt mål. Här, här och här.

Det här inlägget postades i Korta kommentarer och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Slasken

 1. robert skriver:

  Grundavdrag: Det skulle vara jäkligt intressant att se ekonomiska kalkyler som visar vad det skulle innebära för statsfinanserna med höjd grundavdrag. Dvs hur det skulle kunna se ut rent praktiskt. Rent spontant tycker man att det skulle underlätta för alla som är eller önskar bli egenföretagare.

  /robert

  • mats skriver:

   Sten-Arne har i en del kommentarer här på Frihetsportalen.se redovisat några uträkningar. Du har helt rätt i din förmodan att det skulle hjälpa egengföretagare. En rejäl sådan förändring skulle naturligtvis innebära en del andra ingrepp i statsbudgeten, förmodligen med mindre absolut skyldighet för staten att tillhandahålla viss välfärd. Förenklat kan man säga att det skulle tydliggöra för alla, både politiker och medborgare, vad saker och ting egentligen kostar. Samt vem som betalar.

 2. Åke Sundström skriver:

  Det underlättar givetvis hela alla – och nog borde det vara en självklarhet man inte skall betala skatt på inkomster som understiger under existensminium. Där ungefär – snålt räknat 90 000 per person och 150 000 för gifta eller samboende, bör grundavdraget ligga, LIKA FÖR ALLA.

  • Jan Suhr skriver:

   Dessutom skulle man få hela sin lönekostnad utbetald, alltså bruttolön + arbetsgivaravgiften in på kontot. Sen den 12:e får man betala in i regel över hälften av vad man fick några veckor tidigare till staten. Med ett sådant system skulle folket snabbt börja ifrågasätta skatteuttaget.

   Likaså alla priser i affärerna skulle anges exkl. moms där sedan priset ökas på med 25% när man betalar. Snabbt skulle folk börja protestera. I USA blir man lika lurad första dagarna man besöker landet och ska handla trots att de bara har 6% moms.

   Dessa saker har medvetet dolts för folk, till exempel att arbetsgivaravgiften inte visas på lönebeskeden. Det är ju dina pengar det med.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Pessimisten hävdar, att ett grundavdrag på storlek med vad Åke m.fl. i Sverige föreslår, är lika ”utopiskt” som den fulländade socialism som våra korrupta politiker försöker hävda.
  Det här är friskare tag:http://avpixlat.info/2014/07/15/farage-eu-liknar-sovjetunionen/

  • robert skriver:

   Det här kan låta oförskämt men jag kan inte låta bli att associera till råttfångaren från Hameln när folk kommer dragandes med Nigel Farage. Om EU liknar Sovjetunionen kan man gott tycka att Farage själv är en typisk medlem av nomenklaturan. Han har suttit där sen 1999 och tjänat skitbra på det. (Man får som bekant hyfsat bra betalt i Strasbourg.) Som om det inte räckte med det fuskar han med sin EU expense account. Han fick nyligen erkänna att han har plockat skattebetalarna i EU på £205,000 för kontorsutrymme som han fick gratis av en Ukip-anhängare. Normalt kallar man sådant för korruption, fast det skriver man inte i avpinkat.info eller vad den där sidan nu heter:-))

   Därmed inte sagt att jag är EU-fantast. Jag röstade nej både till EU och euron. Gjorde du också det?

   Men nog om det här, det var grundavdragsfrågan vi höll på med…

   /robert

Kommentarer är stängda.