När ångmaskinen tystnar

Klimathotarna hävdar att koldioxid kommer att värma jorden så att det främst blir varmare mot polerna, med katastrofala följder för hela planeten. En av de allvarligaste effekterna påstås vara att den utjämnade temperaturen skulle medföra katastrofala oväder, främst ökade stormar.

Men vänta nu. Jorden och dess atmosfär, är ju en liten ångmaskin. Vatten värms upp till ånga kring ekvatorn, där den expanderar och söker sig mot områden som är kallare där den kan kondensera. Det är ur denna fysikaliska olikhet mellan ekvatorn och polerna som kraften till stormar väcks.

Man kan ju bara undra hur Nils och John Ericsson hade reagerat om någon hade påstått att en ångmaskin utvecklar mer kraft om man håller samma temperatur i expansionskammaren som i kondensationskammaren. Var skulle kraften komma ifrån? Med utjämnade potentialer finns inget utrymme för rörelse och därför inte heller något utrymme för kinetisk energi.

Hur svårt kan grundläggande fysik vara?

Nu har CO2-halten i atmosfären nästan nått 400ppm. Jo, du läste rätt, nästan. För snart ett år sedan hävdades att vi redan passerat 400. Men den sensate analysen av data visar att nivån vid utgången av 2013 var 396ppm. Det är dock inget som hindrar alarmisterna från att slå på stora trumman. Enligt BBC har det naturligtvis blivit mycket värre!
Är den skivan trasig, eller?

Är det någon som hört något om klimathotet i valrörelsen? Nej, nästan inget. Börjar politikerna förstå att frågan är överspelad när Australien, Japan, Kanada, Kina och Indien meddelat att de inte kommer att delta i Generalsekreterarens upptaktsmöte för att söka skapa bindande avtal i Paris 2015?

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på När ångmaskinen tystnar

Kommentarer är stängda.