När vaknar syndarna?

När en före detta regeringstjänsteman i Afghanistan, en flykting undan talibaner och andra extremister, säger att han är orolig för framtiden i Sverige, sin egen och andra svenskars säkerhet, då är det dags att lyssna. Zulmay Afzali skriver på Svd opinion att det börjar bli ont om unga män i svenska moskéer. De har farit till Syrien för att kriga på IS sida. När han säger att gamla landsmän och andra från mellanöstern säger att IS placerar jiahdister här i så kallade sleeper-cells, för att kunna inleda ett jihad även här. Då är det dags att lyssna!

Men för allt i världen, låt bli att tala med SD. Det kan ju verka som om de haft rätt i något. Svensk aningslöshet och offentlig strutsmentalitet slår ständigt nya rekord. Väljarna vill att Löfvén ska åtminstone samtala med SD och se om det finns frågor som kan ge en stabil regering. Men han vägrar i sten med hänvisning till sina egna fördomar om SD. Nu blir han straffad i senaste Sifo-mätningen, endast 26,6%.

Han kommer att få svårt att undvika nyval, samtidigt är det nyval han fruktar mest av allt. För han vet att då blir S ett dussinparti bland andra.

Var det inte folket på vänstersidan som helt ville skrota försvaret när Sovjetstaten föll? De ansåg att militära aktioner aldrig mer skulle bli aktuellt. Och alla ubåtar är egentligen minkar. Inte heller har jag hört vår greenpeaceaktivist till utrikesminister säga något om vare sig jihadister eller ubåtar, eller länderna som skickat dem.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på När vaknar syndarna?

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Undrar om inte Putin är väldigt glad för Stefan Löfven som lämplig “destruktör” av det gamla fina Sverige vi en gång bygde. Så lite avledande ubåtsteater på Kanholmsfjärden passar nog Putin perfekt. Säg den svenske politiker som ens vågar viska i Löfvens öra om att något är helt galet i riket, utom då förståss SD.

 2. Rutger skriver:

  Jihadister till Sverige, inget märkvärdigt alls. De kommer med sina familjer och sedan åker de ut och krigar igen. Om de skulle dö tar ju svenskarna hand om deras fru och barn via efterlevandeskyddet. De har det bra här.
  För ett par år sedan surfade jag runt på unga troende muslimers bloggar. Jihadromantiken blommade för fullt hos dessa personer och deras bloggar och att de nu åker iväg är inget att förvåna sig över.
  Att kalifatet uppstår igen är troligtvis väldigt stort för sunnimuslimerna. Att några människor kommer ikläm är ju inte så mycket att orda om. Det viktiga är att vi får en ny kalif som kan strida för den rätta läran. Sharialagen har inget emot att en ny stark ledare tar makten bara religionen försvaras och får en framträdande plats. Ingen plats för demokrati i sharialagstiftningen. Fler svenskar borde läsa sharialagen, i synnerhet våra riksdagsmän. Sharialagen är huvudkonkurrent till Sveriges Rikes Lag.

 3. robert skriver:

  I Danmark har man talat med Dansk Folkeparti i många år nu.

  Ändå finns det fler unga danskar i Syrien än svenskar.
  .

  /robert

  • Rutger skriver:

   Hur vet du det? Danskarna håller kanske bättre reda på sådant än svenskarna som inte skriver alltför mycket om detta i tidningarna.

    • mats skriver:

     Det var en fin karta med uppskattningar av varifrån jihadisterna kommit till Syrien. Men som sagt, det är en uppskattning och inga exakta uppgifter. Om det skiljer 3-4 jihadister mellan Sverige och Danmark spelar ingen större roll.

     Du noterade kanske inte att jag skrev att Löfvén har fördomar om SD? Jag och många, många andra, från höger till vänster anser att sjuklövern frångår det uppdrag de fått från väljarna när de vägrar att tala med SD i alla frågor. Det handlar inte alls bara om invandringsfrågor.

     • robert skriver:

      Håller med om att siffrorna kan inte vara annat än uppskattningar. Men det är en indikation på att högerpopulister i stugvärmen inte nödvändigtvis påverkar problemets utbredning.

      I min valkrets härnere i söder röstade 27,2% på SD. Som utlänning kan jag tycka att det är lagom roligt men sånt är livet.

      /robert

      • mats skriver:

       Som jag uppfattat SD är det inte du som ska vara orolig för deras politik, de är de andra partierna som ska oroa sig för att deras politik blir genomskådad.
       SD kommer säkert att åka bakslag om de i beslutande ställning gör något dumt.

 4. robert skriver:

  Folkbladet i Norrköping har kollat den halvtomma moskén och hittar inget som bekräftar Afzalis påståenden. Säpo ställer sig lika oförstående.

  Afzali vill inte prata med Folkbladet.

  /robert

 5. mats skriver:

  Propaganda? Från vilken sida?

  • robert skriver:

   Det finns en marknad och Afzali har en produkt.

   Utan att veta mer än vad som står i dessa artiklar kan jag visst tycka att det är en aning märkligt att femtio unga män har lämnat Norrköping utan att någon annan än Afzali vet något om saken.

   Att varken han eller hans förläggare (Merit Wager) vill prata med Folkbladet ökar inte trovärdigheten precis.

   Jag har inte heller sett något klargörande på SvD.

   Det är inte varje dag jag håller med Säpo men i detta fall tror jag de ligger närmare sanningen.

   (Att författaren och förläggaren vägrar möta kritiken är nog det som gör att jag tycker det här luktar skunk.)

   /robert

   • mats skriver:

    Det kalla kriget i nya förklädnader och uttryck. I skuggan av det försöker Putin flytta fram (eller tillbaks) de gamla kalla positionerna.
    Ja, det gäller att vara vaken, än dröjer det länge till lammen sover med lejonen.

Kommentarer inaktiverade.