Svarta pengar i klimatalarmismen?

Har du hört sägas att klimatskeptikerna får betalt från oljebolagen för att ifrågasätta klimathotet? Gärna svart, under bordet eller så. Jo, det har du säkert, det förekommer rätt ofta. Men visste du att klimatalarmisterna både frågar efter och utlovar svarta pengar till klimatalarmismen?

Al Gores kampanj, The Climate Reality Project, utlovar att varje dollar som frivilliga betalar in kommer matchas, dollar för dollar, av en anonym givare. Inget avslöjas om vem denne anonyme välgörare är eller om denne ställer några villkor för hur pengarna ska användas.

Går pengarna verkligen till klimatforskning eller ens till alarmistisk propaganda? Går de kanske till att underhålla någon av Al Gores 20-rumsvillor? Hemlig verksamhet av det här slaget måste genomlysas och granskas mycket bättre. Se där ett angeläget uppdrag för granskande journalister. Vem vet det kanske rent av leder till ett scoop!

Jag skrivit till fd. vicepresidenten Gores kansli och frågat vem den hemlige givaren är, hur pengarna kommer att användas (om de går till klimatforskning eller till klimatalarmistisk propaganda), om alla pengar går till samma ändamål? Jag har inte ännu fått något annat svar än ett automatgenererat svar med tack för visat intresse. Får jag ett riktigt svar kommer jag naturligtvis låta er ta del av det.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.