Scoopjägarna

Nog är det lite märkligt med den grävande journalistiken. När Woodward och Bernstein avslöjade avlyssningen av demokraternas kontor i Watergate, då gav man sig inte förrän man fått stora stygga vargen, President Richard Nixon, på fall. Alla journalister med ambition ville finna ett liknande scoop. Även på svenska landsortstidningar. Jag vet, jag har jobbat på ett par.

Men när Climategatebreven läckte ut ville de grävande journalisterna på MSM-tidningarna  inte skriva om dem. När vår tids största vetenskapsskandal avslöjades ville de inte skriva om det. Journalisterna vidareförmedlade alla krystade bortförklaringar, utan analys eller kritiska uppföljningsfrågor. De till och med förtalade avslöjandet. Inte ens mot bakgrund av alla politiska konsekvenser som påståendet om AGW fört med sig och vars vetenskapliga grund kunde ifrågasättas i och med Climategatebreven, ville de skriva.
Trots all den beundran journalister visat för Wikileaks och deras sätt att avslöja den etablerade maktens falskhet vägrade man följa upp Climategate. Kan det ha att göra med MSM-medias vattenmeloner till journalister? För det är väl inte så enkelt att det faktum att breven kom från en intern läcka och inte var resultatet av grävande journalistik fick journalisterna att välja bort informationen?

När man ställer kritiska och granskande frågor i denna sak blir man anklagad för att vara konspirationsteoretiker och mytoman. Men det enda rimliga skälet till att journalister, som jag känner dem, inte skriver om skandaler och annat som ger anledning till braskande rubriker och återkommande förstasidesartiklar, det är att de själva har intresse av att dölja saken. Vilket intresset är, om det är samma för alla mörkande journalister, det vore ett scoop att få bevis på.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Scoopjägarna

 1. allemand skriver:

  Enkel förklaring >80% av skribenterna röstar rött eller rödgrönt. Läs vad Stefan Torssell tycker om det parti han var med och startade. http://avpixlat.info/2012/08/14/en-presentation/

  • mats skriver:

   Intressant och nödvändig artikel!
   Vi blir fler och fler som genomskådar lögnerna. Vi kommer från olika håll med olika bagage. Vi prioriterar lite olika, Men en sak har vi gemensamt. Vi är trötta på lögnerna och falskspelet!

Kommentarer är stängda.