Vindkraftsubventioner bort

Utanför det EU som vill samordna energisvält till medlemsländerna, som jag skrev om igår, finns det länder som i strid med FNs propåer vill sätta stopp för vansinnet.

I sentida politisk debatt betonas ofta, med ursprung i FN, att vindkraften är en viktig del i den framtida cirkulära ekonomin. Min uppfattning är att den cirkulära ekonomin hör hemma i det runda arkivet.

Det har Australiens regering nyligen beslutat. Alla subventioner till vindkraft ska upphöra. De gröna lobbyisterna blåser till strid. Men de utgör som visats ingen pålitlig energikälla. Även England har beslutat att åtminstone sluta subventionera landbaserad vindkraft.

Tyskarna håller på att omvärdera den ohållbara situation de själva med ogenomtänkta gröna ambitioner försatt sig i. Energiewende kostar betydligt mer än det smakar. Klimatsans har flera goda redovisningar om detta och de har även fått in en riktig vindkraftsdräpare till debattartikel i Skånska Dagbladet.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Vindkraftsubventioner bort

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Det lovade även Fogh Rassmusen i sin tid som stadminister i Danmark men det uttalandet manades i jorden ganska snart om jag inte missminner mig.

  2. ”Min uppfattning är att den cirkulära ekonomin hör hemma i det runda arkivet.” det hör väl hemma efter namnet!

Kommentarer är stängda.