Den verklighetsfrämmande regeringen

Miljöminister Åsa Romson vill ha fler solceller på hustaken. Trots att solceller inte gör vare sig någon miljönytta eller ekonomisk dito vill hon kasta många miljoner i skattepengar i subventioner till dem som monterar solceller och därmed perverterar elmarknaden.

Miljöpartisterna vill fortfarande stoppa förbifart Stockholm och istället lägga pengarna på lokal kollektivtrafik. Trots att det handlar om helt skilda trafikslag. Det är mycket liten andel kollektivtrafik som kommer att trafikera förbifarten. Däremot kommer förbifarten att ge mer plats för kollektivtrafiken i Stockholm. Men så tänker inte miljöpartister.

Stefan Löfvén vill tvinga fram öppna gränser till Europa. Han vägrar acceptera de andra medlemsländernas invändningar. Han vägrar acceptera det egna folkets invändningar. Varför det? Tror han att han är vald för att vara diktator eller för att göra folkets vilja?

I bakgrunden lurar Göran Persson och med upphöjd auktoritet dömer han ut sina socialdemokratiska efterträdare med det ena nålsticket efter det andra.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Den verklighetsfrämmande regeringen

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Dom regerar ju “landet lagom”! Kompromissernas högborg.
  I det sammanhanget är vare sig diktat eller demokrati att förorda.

  Sverige regeras i formen av en DÖmokratur..

  (men så kan man väl inte göra —- eller!!!)

 2. akesundstrom skriver:

  Rätt att kritisera Romssons solceller och Löfvéns diktaturfasoner, men du hamnar fel när det gäller Förbifart Stockholm. Det är mer angeläget att bygga färdigt Ringen, vilket även en begåvad fjortis begriper. MP:s kritik är i det fallet befogad – för ovanlighetens skull. Men givetvis vägrar dessa bakåtsträvare att bejaka problemfixaren Österleden, så därför förnillas nu ytterligare ett stort antal miljarder, som kunde ha använts på ett förnuftigare sätt – genom att bygga en västligare förbifart, Nyköping/Norrköping till Enköping och Uppsala, för all fjärrtrafik till och från Norrland.

  • mats skriver:

   Håller helt med dig Åke. Men nu är ju stockholmare som de är, de tror att all trafik måste passera dem. Då får de kö- och trafikproblem också.
   Det hade varit mycket bättre att ordna en riktig förbifart längre västerut, som du beskriver. Men försök få en stockholmspolitiker att begripa det du!
   Så därför vill jag ändå ha den förbifart de kan gå med på, även om den är suboptimal.

 3. Thomas Gunnarson skriver:

  Ibland sker historiens rörelser i stora steg.
  Då hinner inte normala politiker med…..
  Som svensk politik, som inte haft en sådan här situation sedan 1939.
  Det kan visa sig i efterhand att det kanske var lika genomgripande som Bernadottes ankomst till Sverige….

  • Samuel af Ugglas. skriver:

   Det lilla jag lärt mig är att Bernadotte med sina pengar räddade Sverige från total upplösning vilket socialisterna levt högt på i alla tider och framför allt på senare år missbrukat, man har ju faktiskt berövat familjen på den svenska tronen.
   Om någon kunnig ekonom kunde ställa samman en realistisk faktura som Hans Majestät kunde presentera socialistpatrasket så skulle jag gärna ställa upp och driva in pengarna.
   Inte ens fackföreningarnas miljarder skulle täcka den delen som familjen Bernadotte satsade på det den gången så flitiga svenskarna!
   Ett uppvaknandet som kan bli minst lika genomgripande och omvälvande som den nuvarande invasionen av främlingar!

 4. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Dagens Industri har låtit Ipsos mäta förtroendet för partiledarna bland näringslivstoppar, och resultatet visar att nio av tio inte har något förtroende för S-ledaren. Fem procent uppger att de har stort förtroende för Löfven, en procent har mycket stort förtroende – resten litet eller inget förtroende fördelat på 48 respektive 45 procent.

  Till och med Jimmie Åkesson har man större förtroende för.

Kommentarer är stängda.