Regeringen skyndar på sabotaget

Sedan misstroende i somras riktats mot tre statsråd samtidigt, har regeringen valt att skynda på sin förödelse av nationen. Det är sabotage mot svenska folket och det politiska systemet som kan liknas vid den brända jordens taktik de lämnar efter sig. Det kan inte hjälpas att det bara är ett år kvar till ordinarie val, den samlade oppositionen måste avsätta denna regering omgående!

Vad sägs om följande påhitt från den senaste månaden:

Överklagande av domen att Skogsstyrelsen inte får lägga ut slutavverkningsplaner för privat mark på internet.

Tioårig satsning på inventering av alla biotoper på privat mark för att utröna vilka man kan konfiskera i ”naturvårdens tjänst”. Naturligtvis utan ersättning till markägarna.

Vinsttak i välfärden. Framförhandlat  med ”fd” kommunisterna i Vänsterpartiet.

Fem miljarder kr i subventioner till elcyklar.

Förslag att privat sjukförsäkring som betalas av arbetsgivaren ska förmånsbeskattas, medan privat sjukförsäkring som betalas via facket inte ska förmånsbeskattas.

Tiotals miljarder i minskade skatteintäkter när medlemsavgiften till facket blir avdragsgill.

Nytt förslag till förmögenhets- och fastighetsskatt. Ett förslag där utredaren öppet säger att nästan alla medborgare förlorar, medan staten kan räkna in tiotals miljarder i nya skatter.

Ny skatt på sparande och fonder.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Regeringen skyndar på sabotaget

 1. Göran skriver:

  Samtidigt påstår en av Sveriges mest korkade finansministrar att det går bra för Sverige. Det påstås att vi befinner oss i en högkonjunktur baserat på BNP-siffror.

  Men, hur kommer det sig att investeringarna inom privat näringsliv inte ökar? Jag förmodar att de goda BNP-siffrorna kommer från en ökad omsättning inom offentlig sektor. Därav kan var och en se att BNP är en totalt löjlig metod att mäta ett lands ekonomi via.

  Om Sveriges ekonom ökar med 3-4 % (BNP) hur kommer det sig då att en massa skatter måste höjas samtidigt som regeringen lånar pengar, kommuner lånar pengar och Riksbanken jobbar på en obligationsbubbla? Observera att en obligationsbubbla får långt större konsekvenser än en bostadsbubbla, men det pratar aldrig Stefans Ingves (Sveriges största skurk) om.

  Om det går så bra för Sverige, hur kommer det sig då att Riksbanken anser att det är hög risk att låna pengar till ett företag medan det är låg risk att låna ut pengar till Grekiska staten eller kommuner i Sverige som har budgetar som går med förslut och alltid kommer att göra det, såsom Malmö, Södertälje och Botkyrka.

 2. Göran skriver:

  ”Förslag att privat sjukförsäkring som betalas av arbetsgivaren ska förmånsbeskattas, medan privat sjukförsäkring som betalas via facket inte ska förmånsbeskattas.”

  För några år sedan ansåg regeringen att sjukfrånvaron hos arbetsgivare måste minska och att arbetsgivaren måste ta större ansvar för det. Således ökade man kostnaden för arbetsgivarna. Ett led i arbetsgivarnas arbete med att minska sjukfrånvaron är privata försäkringar. Det har det varit sedan lång tid tillbaka.

  Så, nu ska kostnaderna öka ytterligare för arbetsgivarna. Det mest ironiska är att sämst arbetsplatser med mest sjukfrånvaro finns inom offentlig sektor. Hur kommer det sig att inte offentlig sektor har det bästa arbetsplatserna, dvs. visar med goda exempel hur en arbetsplats ska vara? Hur kommer det sig att inte kommunister startar förtag för att visa med goda exempel hur en arbetsplats ska vara.

  Jag måste säga, att jag aldrig har jobbar för ett företag där företaget har varit emot initiativ från de anställd att förbättra arbetsmiljön på förslag från de anställda. Lustigt nog har bromsklossen ofta varit facket.

 3. Jan Andersson skriver:

  Därför har Sverige nu världens mest slimmade företag.

  • akesundstrom skriver:

   Rätt vad gäller industrin, i synnerhet exportföretagen, däremot inte generellt. Finns något mer oslimmat än företagen i vårdsvängen, kommunala bolag eller den groteskt överdimentionerade finanssektorn? Byggbolagen är inte heller några under av effektivitet. Men återigen: ansvaret ligger i riksdagen, som via sina beslut skapar de villkor som håller dessa företag under armarna.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Allt detta kunde BATRA förhindrat. Hon skrev in sig i den svenska historien som den som hade chansen att stoppa socialisterna men aldrig tog den. (DÖ 2014) Därför är MODERATERNA ett döende parti!
  Hoppas att det blir många som påminner väljarna om denna katastrof.

  • akesundstrom skriver:

   Och som om AKB inte gjort tillräckligt stor skada, tycks valberedningen nu stå i begrepp att föreslå utse en likasinnad broilerkopia till ny boss, oaktat dennes medansvar för DÖ och alla andra katastrofer.

   Vilket harakirigäng!

   Guldläge således för nya sant borgerliga, liberalkonservativa partier! Förutsatt att nu inte de senare missar öppet mål genom att vägra samarbeta i en valkartell. Tystnaden kring det förslaget är illavarslande, händer ingenting får vänstern en enkel match nästa höst. Hoppas att du, Mats, kan få trion att besinna sig och slippa att förvandlas till en ny generation svikare av Batras och Kristerssons sort, för att nu inte nämna den huvudansvarige, vars namn ingen längre vill veta.

   • mats skriver:

    Jag har inte ens fått bekräftelse på att de mottagit min betalning av medlemsavgiften, eller att de antagit mig som medlem ännu.
    Men jag lovar att ta kontakt och ställa frågan.

 5. Rikard skriver:

  Hej.

  Varför skall någondera form av privat sjukförsäkring beskattas (annat än för att man kan)?

  Jag blir inte friskare eller sjukare för att du kan betala för en bättre försäkring än vad offentlig vård erbjuder.

  Samtidigt har offentliga arbetsgivare högst sjukskrivningstal i landet. (För all del, att arbeta på skola där det även finns yngre barn, eller på dagis, är att arbeta i en inkubator, men ändå.)

  Nog måste det finnas någon Sverigedemokrat eller moderat som kan se en spelöppning i att ställa socialdemokraturen mot väggen med frågor om varför kommun och stat slår rekord i sjukskrivningar?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Göran skriver:

   Om du ställer någon socialdemokratur mot väggen och ställer den frågan kommer svaret bli att det beror på den tidigare förda allianspolitiken.

   Det är som ett sjunkande skepp. Ingen lagar hålet utan alla tjafsar om vems fel det är att hålet uppstod. ”Varför ska jag laga hålet när det var du som skapade hålet?”

   I verkligheten handlar det om att ingen vet hur hålet ska lagas.

   • Åke Sundström skriver:

    Bra sammanfattning i sista meningen, om svensk politik i allmänhet. Fast kanske inte helt sant: vetskapen finns nog, men viljan saknas. Därför att det krävs impopulära åtgärder för att laga alla hålen – ett stopp för konsumerandet på barnbarnens bekostnad.

 6. mats skriver:

  Spännande val i Norge. Den nederlagstippade borgerliga regeringen ser ut att gå mot seger. Sossarna får på ”tryne” skriver VG. liveuppdatering här.
  http://www.vg.no/valgnatt/2017/valg/storting/?ref=logo

Kommentarer är stängda.