Brain drain – brain exchange

Den massiva invandringen av människor som med svenska mått mätt är socialfall eller i åtminstone under överskådlig tid kommer att belasta offentlig ekonomi som om de vore socialfall, måste med nödvändighet belasta, för att inte säga överbelasta svensk ekonomi. Många av de människor som är tänkta att betala de offentliga utgifterna, högutbildade och högavlönade, ser sig om efter alternativa länder att bosätta sig i.

När de flyr det svenska skatteväsendet blir effekten dubbel. Det handlar inte längre bara om ”brain drain” av det slag som man talat om i decennier. Det handlar nu om utbyte av intellektuell kapacitet, från topp till botten. Vilket välfärdsland kan klara en sådan utmaning, oavsett skattetryck?

Svenska politiker och massmedia har hela tjugohundratalet hävdat att obegränsad invandring är en garanterad vinstaffär för Sverige. Regeringens sena omsvängning och panikartade åtgärder i invandringspolitiken, visar att de inget förstått och att de reagerat alldeles försent. Nu går Stefan Löfvén i panik längre än vad även det baktalade SD föreslagit och sossarna har fortfarande mage att kalla dem för fascister och att påstå att de själva företräder en humanitär stormakt. Denna senfärdighet gör det alldeles uppenbart att teorier och önskedrömmar har fått styra politiken. Verkligheten har man nogsamt blundat för.

Åsa Romson har tydligen försvarat sina eftergifter för sossarnas invandringsstopp med att de ”tillfälligt måste anpassa sig till verkligheten”. Tillfälligt var ordet, sa Bull. Inför valet för dryga året sedan hävdade jag att inget av riksdagspartierna var värt att rösta på. Nu har de bekräftat det. Gammelpartierna och mp har trots alla varningar halkat långt ut på tunn is, och nu har den brustit under dem. Det finns ingen anledning att rädda dem, vi är inte betjänta av att ha dem i vår riksdag längre. Vi måste finna nya partier.

Immigrationsgullandet i media har varit okritiskt och ensartat. Nu har immigrationspolitiken kollapsat. Klimatlarmandet har möjligen varit än mer okritiskt och ensartat. Dessa två frågor har i princip varit de allt överskuggande i MSM. När de nu faller, klimathotet gör det snart, då måste det bli korsdrag på alla svenska nyhetsredaktioner!

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Brain drain – brain exchange

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Vid tillfälle – avslöja gärna tankarna kring ”Public-Choice” om hur socialisterna i synnerhet, plundrar medborgarna.

  • mats skriver:

   Jag har skrivit ett antal artiklar om ekonomipristagaren James Buchanans bidrag till public -choice teorin. Den teorin avslöjar alla politiker och tjänstemäns privata, personliga egoism i deras beslut. Liksom teorin menar att även väljarna styrs av sin egoism.
   Teorin förordar dock inte egoism som metod. Den bara beskriver hur egenintresset verkar på de val var och en av oss gör.
   http://www.econlib.org/library/Enc/PublicChoice.html

   • Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

    Skillnaden mellan Jönsson-ligan och regeringen är att Jönsson-ligan hade en plan.

    Hur ska de som kommer hit nu kunna få något jobb, de kan inte ens språket, Sen att vi nu har 400 000 arbetslösa redan förbättrar ju inte direkt situationen heller

 2. Jan Suhr skriver:

  Jag har ”exporterat” mina barn och bidragit till denna Brain-Drain, talade om för dom för 20 år sedan att enda sättet att tjäna bra med pengar är att skaffa sig en utbildning i Sverige som är användbar utomlands, få jobb och sen flytta.

  Nu kan jag själv bara hoppas på anhörighetsinvandring till något av dessa länder när jag går i pension 🙂

  • mats skriver:

   Margaret Thatchers tillhörigheter auktioneras ut. I samband med reportaget om det visade TV hur hon en gång sa att ”länder som Sverige nu överger socialismen”. Skrattet fastnade i halsen.
   Hon hade naturligtvis träffat svenskar som övergett Sverige och vår socialism. Tyvärr hade hon fattat fel. Sverige övergav inte socialismen, istället sög den även upp borgerligheten.

  • mats skriver:

   Angående exporten av dina barn. Det är så man tvingas göra i en välfärdsstat av svenskt snitt där staten ser till att man är skyldig pengar till allt och alla för allting. En generation med insikt måste anstränga sig för att hålla nästa generation tillräckligt skuldfri för att den ska kunna utnyttja sin frihet att flytta ur landet.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Av min familj om 17 medlemmar bor tre kvar i Sverige. Bägge urföräldrarna är av bondesläkt. Övertygade dem för 45 år sedan att socialisterna kommer att plundra dem på i princip allt de äger, inklusive heder och ära!

   • mats skriver:

    En varm försommardag för nästan 45 år sedan träffade jag av en händelse en äldre man på Långsele järnvägsstation medan jag väntade på ett tågbyte.
    Mannen som var i sjuttioårsåldern var klädd i kostym och hatt. Gabardinbyxornas ben var nerstuckna i ett par rejäla gummistövlar. Stationen var i övrigt öde och väntan blev lång, så det föll sig naturligt att språkas vid.
    Vi talade om samtiden då och min framtid. Jag berättade att jag tänkte mig en framtid inom jordbruksnäringen. Han varnade mig i skarpa ordalag för att socialisterna skulle ta allt ifrån bönderna och förstöra landet.
    Hans ord var uppriktiga och baserade på egna erfarenheter och insikter. Det stod fullkomligt klart. Ändå kunde jag inte tro att det skulle gå så illa som han förutspådde.
    Jag har aldrig glömt det där mötet. I tanken har jag flera gånger återvänt till det och förundrats över att han hade rätt i varenda bokstav.
    Han hade kunnat vara Gunnar Hedlunds bror. En jämförelse som får mig att undra, var gick centern fel?

    • Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

     Alice bah säger att flyktingarna ska röja skog och mjölka kor.

     Det finns oändligt mycket att göra i skogen, det måste vara en handledare på tre flykting röjare i skogen, så dom inte springer vilse bla,Alltså många nya jobb för svenskar. Redskap måste rekvireras ut, och transporter.

     Det blir en vitamin injektion med lånade pengar i ekonomin.

     Ladorna stod ju redan tomma….

     • Anders Rydén skriver:

      Ska de ha undantag i certifieringarna?
      Vems skog ska de röja, bolagsskogarna eller?

      På tal om tomma lador, hur tror ni vintern blir om ”husbonden” upptäcker att ladorna är tomma innan jul?
      Paniken har vi ju nu sett nu i Lövens ögon.

 3. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Idag ses Sverige ta SMS lån för att klara sina utgifter för invandringen, de som får betala är de som välfärden primärt var tänkt för, sjuka, barn och gamla.

  Vad är bra med det ??

 4. Thomas Gunnarson skriver:

  Den verkliga reaktionen blir när skatterna måste höjas för medelklassen….
  Plus ökade räntor.
  Det blir spännande….
  Håll i hatten!

 5. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Landsbygden försvinner för markägarna har inget att säga till om
  Markägaren har traditionellt straffats mycket hårt genom markkonfiskation i form av biotopskydd, Strandskydd, Naturreservat, Natura 2000, jägarintressen, missbruk av allemansrätten med t ex
  bärföretag i massor etc. Ta bort överprövningsrätten för Länsstyrelsen och satsa på mer kommuner att få satsa på utveckling av landsbygden så att den inte försvinner helt som det är på väg att göra

  • mats skriver:

   TV4 nyheterna berättade just att i invandrartäta Hammarkullen i Göteborg är kriminella gäng mellanhänder vid uthyrning av lägenheter till socialfallen. Gängen femdubblar hyran och kommunen betalar snällt!
   De vet om hur det går till, men har ingen aaaaaning om hur de ska komma till rätta med problemet. Men att jaga enskilda bönder som råkat rensa ett dike för djupt, fälla fel träd eller flytta en sten med mossa på, det finns det tid och pengar till.

   • Stefan Eriksson skriver:

    Samhället har bestämt att sanktionera/bestraffa begångna brott.
    Så långt allt väl egentligen.
    Brott mot miljöbalken är i hög grad ett politiskt ställningstagande. Är ”brottet” / åtgärden ett utfall av sunt förnuft hos den enskilde bonden
    och därmed på tvärs med politiskt motiverad lagstiftning?
    I så fall kan det lätt komma att betraktas av utomstående, som en motreaktion på innebörden politiskt färgad lag!

    I det läget kan endast bötesstraff och verksamhetsförbud komma i fråga!

    Får att ådöma någon till böter, måste det ju finnas någon bot att hämta hem.

    Däri består diskrepansen i rättsvårdande myndigheters sätt att beivra brott, om de begås av gängen i Hammarkullen, eller om de begås av en bonde med utmätbara tillgångar.

    Ett begånget miljöbrott renderar i vilket fall som helst, inte i frihetsberövande, då Sverige passar sig noga för att befläckas av politiska fångar som belastar samvetet hos PK-maffian.

 6. JIMMY skriver:

  Att enkelt idag konstatera!!! att Sverige är ett gravt groteskt ovärdigt land för kritiskt lärande och barn att växa upp eller gå i någon hjärntvätt kommunist skola!! Är enkelt konstaterat om man knäppar på ( Sovjet TV -Svt) eller lyssnar på( Sovjet Radio – SR ) som har den IQ befriade (SVT-slogan- Ingen skall behöva fly från klimatet)

  Här har ni några länkar med kommentarer som för flera år sedan konstaterade att Sverige kommer att vara ett framtida U-Land 2030.

  FN:s Human Development Index spår Sverige som U-land år 2030

  http://www.exponerat.net/fns-human-development-index-spar-sverige-som-u-land-ar-2030/

  Den andra emigrationsvågen

  Björn Norström som jobbar som lärare i USA

  http://avpixlat.info/2014/05/28/den-andra-emigrationsvagen/

  Läs också Svante White med inlägg kommentarer

  Svante White är en svensk entrepenör som bestämt sig för att emigrera

  http://se.avoiceformen.com/manshat/jag-har-fatt-nog-nu-lamnar-jag-sverige/

  Emigrera En mensans betraktelser

  Detta är det första inlägget i en serie om att emigrera.

  http://mensanen.blogspot.se/2015/06/emigrera.html

 7. JIMMY skriver:

  Att enkelt idag konstatera att Sverige är ett gravt groteskt ovärdigt land för kritiskt lärande och tänkande fritt med åsikter barn att växa upp eller gå i någon hjärntvätt demokratur media kommunist skola är enkelt konstaterat om man knäppar på ( Sovjet TV -Svt) eller lyssnar på( Sovjet Radio – SR ) som har den IQ befriade (SVT-slogan Ingen skall behöva fly från klimatet)

  Här har ni några länkar med kommentarer som för flera år sedan konstaterade att Sverige kommer att vara ett framtida U-Land 2030.

  FN:s Human Development Index spår Sverige som U-land år 2030

  http://www.exponerat.net/fns-human-development-index-spar-sverige-som-u-land-ar-2030/

  Den andra emigrationsvågen

  Björn Norström som jobbar som lärare i USA

  http://avpixlat.info/2014/05/28/den-andra-emigrationsvagen/

  Läs också Svante White med inlägg kommentarer

  Svante White är en svensk entrepenör som bestämt sig för att emigrera

  http://se.avoiceformen.com/manshat/jag-har-fatt-nog-nu-lamnar-jag-sverige/

  Emigrera En mensans betraktelser

  Detta är det första inlägget i en serie om att emigrera.

  http://mensanen.blogspot.se/2015/06/emigrera.html

  https://www.frihetsportalen.se/2015/12/brain-drain-brain-exchange/

Kommentarer är stängda.