Korsdraget

Det råder just nu korsdrag i det svenska politiska rummet. Mycket tack vare internet som möjliggör för folket att göra sina röster hörda, nu när gammelmedia sedan flera år totalstängt sina debattsidor för alla som inte tillhör etablissemangets innersta kretsar.

Men även den goda timingen med ett SD som ifrågasätter rådande ordning med kartelldemokrati mellan gammelpartierna. Samtidigt har gammelpartierna, möjligen vilseledda av sin egen dröm om att för evigt tillhöra maktens inre krets, fattat makalöst dåliga beslut om immigration och klimat.

Vad brukar hända när det är korsdrag? Gardinerna fladdrar ut genom fönstret, blomkrukor välts över ända, tavlorna på väggen hamnar på sned, småsaker på fönsterbrädan åker ut i trädgården eller på gatan, garderobsdörrar kan sugas upp och det väl dolda innehållet ramla ut på golvet.

Vad kommer att hända i årets val? Vilka partier åker ut genom fönstret? Vilka partier får sina gömda hemligheter utspillda på golvet, där partiledningen kommer att ertappas på valdagen med att ligga på knä för att skyndsamt plocka upp den smutsiga byken? Vilka kommer få se sin glorifierade historia hänga på sniskan, likt familjeporträtten på väggen?

Visst känns det i år extra uppfriskande med ett korsdrag som blåser väck gammalt damm och kommer med nytt syre till en stagnerad verksamhet.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Korsdraget

 1. Anders Rydén skriver:

  Tja, veckans snackis är nog dokumentären om socialdemokraternas historia ur en annan vinkel.
  Den går nog under kategorin, ”garderobsdörrar kan sugas upp och det väl dolda innehållet ramla ut på golvet.”

  Den förmenta godheten har nog fått sig en törn.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Kan vi hoppas på att SD gör en lika grundlig dokumentär om hur socialisterna förslavade och fördrev landsbygdsbefolkningen med hjälp av Centerpartiet (LRF)?
  Med de monstruösa regelverken och rovdjuren till hjälp, hur skall små oavsättliga skattefinansierade tjänstemän i betongghettona kunna förse svenska folket med livsmedel?
  I Danmark tvingas politikerna och tjänstemännen att göra undantag från regler man påtvingat lantbruket och det kommer säkerligen många fler. Men att ge bonden sista ordet om hur livsmedelsförsörjningen skall lösas det kommer socialisten aldrig att utsätta sig för, se Venezuela.

  • Anders Rydén skriver:

   Vi får se hur Danmark tar sig an årets torka.
   Vad jag har hört har det sedan flera år tillbaka pågått en disskution om det är så bra med ett exportinriktat jordbruk.
   Årets torka kan vara ganska avgörande.

 3. Lars Lindeberg skriver:

  Fortfarande finns det ingen i Sverige som nämner Gorillan i rummet!
  SD är inte lösningen utan del av problemet sedan partiet blev uppköpt av det ”utvalda” folket 2006 ungefär!
  Den lama kritik som framförs kommer inte att leda till någonting utan ut i tomma intet!
  Sverige är slut det är bara en tidsfråga!

  • Göran skriver:

   Det är sant. Sverige behöver byggas om från grunden. I stället för att kasta ut alla som har med socialdemokratin att göra, ser vi i stort bara små varianter av socialdemokratin. Allt liknar en bostadsrättsförening där man bråkar om vilken färg det ska vara på väggen i trapphuset – medan taket läcker.

   • Åke Sundström skriver:

    Nja, en god grund finns nog redan, bl a form av en SAP-majoritet av pragmatiska gråsossar (just nu utan inflytande). Därför skulle en radikal helrenovering räcka väldigt långt och vara en mer realistisk ambition som i slutänden ger något som liknar ett rejält nybygge.

  • Kgb35 skriver:

   Det är alldeles för få som pratar om att göra slut på parentesen med den diktatoriska socialdemokratiska grundlagen vi har sedan 1974. Vi behöver få tillbaka 1809 års grundlagar.

Kommentarer är stängda.