Gott Nytt År!

När jag för tiotalet år sedan skrivit några hundra artiklar eller inlägg, som WordPress kallar det, på min dåvarande blogg, Liberty.nu, trodde jag att jag sagt allt som behövde sägas. Men det var fel. Så för fem år sedan började jag om, med Frihetsportalen.

I början på december passerades 2000 artiklar, trettiofem av dem av gästskribenter. Så någon gång på nyåret blir det väl 2000 egna, plus gästernas då. Men jag tycker att jag börjar bli tjatig. Samtidigt verkar det finnas ett outsinligt antal dumheter att skriva om.

Alla initierade läsare som kommer med viktiga kommentarer är en inspiration. Men jag känner också att det ställer krav på mig att leverera bättre texter. Vi får se vad det blir. Jag vill inte kompromissa med min särart, oavsett den anses bra eller dålig. Det är helt enkelt mina egna tankar som bara måste ut. Den moderna tekniken gör det möjligt. De som inte gillar det jag skriver behöver inte läsa, alternativt kan man argumentera emot. Det ger liv åt frågan och uppskattas av läsarna, så enkelt är det.

Till alla, oavsett åsikt om det jag skriver, tillönskas ett riktigt gott nytt år!

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Gott Nytt År!

 1. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  GOTT NYTT ÅR SJÄLV MATS, och alla frihetsberövade och frihetsbehövande medborgare!!

  Vi får se till att 2016 blir ett bättre år och att vi skjuter fram våra åsikter och positioner….

 2. hellertz skriver:

  Mats, du kan inte bli tjatig.
  För snart 30 år sedan när jag började undervisa på Örebro universitet så hade jag ju ungefär samma föreläsningar varje termin för en ny studentkull. Till slut blev jag trött på att höra mig själv och tyckte jag blev tjatig. Jag har sen snart 40 år tillbaka samarbetat med Lars-Eric Uneståhl, som skapat Mental Träning. Han har ”tjatat” om samma koncept sen slutet på 60-talet. Jag beundrar honom kollossalt för att han kan upprepa samma budskap om och om igen, år ut och år in, som om varje gång var den första.

  Jag berättade om mina känslor av att vara tjatig för honom. Då sa han nåt som sen blev mycket viktigt för mig under de kommande dryga 25 åren som föreläsare: ”Kom ihåg att studenterna har inte hört det förut!”

  Jag säger samma sak till dig – det du skrev för 10 år sen och för 5 år sen och för till och med 1 år sen – har jag – och många med mig – inte hört och läst förut.

  GOTT SLUT och ETT MYCKET GOTT NYTT 2016

 3. Carl Hermelin skriver:

  Hej Mats,
  Väl skrivet! Tack för Nyårshälsning och detsamma önskas dig!
  Carl Hermelin

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Allt Gott för det nya Året Mats och tack för all inspiration Du ger oss. Din stora styrka är att vi kan få en lärorik dialog utan att kvävas av socialistiska floskler. Det uppskattar nog de flesta av oss mest och därtill att Du behärskar det svenska språket suveränt!
  Det är inte så sällan vi läser inlägg av dem som vi tror är oavhängiga auktoriteter men som när det kommer till kritan inte vågar ha avvikande synpunkter av rädsla för sanktioner i någon form.
  Gott Nytt År!

 5. Sten-Arne Persson skriver:

  ”Diiii säjer att biiiina biiiits men dä gör diiii viiiiist iiiiinte för diiii stiiikkks” sa närkingen. När närkingen talar om hur det ligger till med saker och ting, då säger massmedia och deras doakör att vi gnäller. Du Mats är så nära en äkta närking som man kan komma. Du och dina läsare framstår för mig som några av de de främsta ambassadörerna för det så kallade ”gnällbältets” utvidgning. Sanningen skall segra till sist!

  Tack Mats för ditt andningshål Frihetsportalen och ett GOTT NYTT ÅR 2016 tiiiill däj och Diiiina trogna kommentatorer och läsare.

 6. jensen skriver:

  För mig är du en västgöte också.
  Vi väsjötar skruter och skräpper inte.
  Vi bare taler um-et.

 7. Gunnar E skriver:

  Läser regelmässigt här. Uppskattas!

 8. Stefan Eriksson skriver:

  Tjat och tjat, allt är ju som bekant relativt, och därom kan jag bara tycka att det MSM presterar har en mycket mer ensidig beskrivning av verkligheten, om det överhuvudtaget tål att tas upp i offentliga sammanhang.
  Allt oftare hörs rop från maktcentra världen över att någon form av begränsningar av den fria debatten är till ”nöden tvunget”, och därav drar jag slutsatsen att i någon mån upplevs det fria ordet som obekvämt för makthavarna.

  Det är min förhoppning och samtidigt ett motiv för att följa vad som sägs här på frihetsportalen.
  Mats , mången tack för inspirationen dina inlägg ger mig, och gott nytt år önskar jag dig.
  Stefan.

 9. dolf skriver:

  ”När jag för tiotalet år sedan skrivit några hundra artiklar eller inlägg, som WordPress kallar det, på min dåvarande blogg, Liberty.nu, trodde jag att jag sagt allt som behövde sägas. … Men jag tycker att jag börjar bli tjatig. Samtidigt verkar det finnas ett outsinligt antal dumheter att skriva om.”
  Känner igen fenomenet. På GenusDebatten har en del dragit ned på skrivandet för att de tycker de sagt allt de har att säga, och själv känner jag att jag blivit tjatig. Men … en stor del av problemet för min del är att jag tagit på mig rollen att se till att vi har dagliga publikationer, vilket lett mer och mer till att jag publicerar en massa halvsmälta inlägg om dagsaktuella dumheter, medan mer analyserande och utredande inlägg som jag egentligen vill skriva bara ligger och skvalpar i huvet.
  Så jag tänker byta spår i det nya året och skriva färdiga inlägg istället för dagliga, och skriva mer tidlösa inlägg istället för att bara ta upp dagsaktualiteter (även om det säkert kommer en del sådant också). Att det köra torrt oroar mig inte, det lär finnas mycket kvar osagt den dag jag går hädan.

 10. dolf skriver:

  … tillägg
  Om man hela tiden skriver utifrån dumheterna man möts av i media (och annorstädes) kan man inte undgå att bli tjatig eftersom dumheterna i sig själva har en minst sagt tjatig karaktär.

 11. mats skriver:

  Stort tack för alla kommentarer och nyårshälsningar!
  Mental träning har jag också jobbat med, av och till i 40 år faktiskt.
  Västgöte, värmlänning, jämte, (västerbottning) och norrbottning, kan man väl kalla mig. Eller svensk, om det nu finns några sådana. Möjligen osvensk, eftersom jag blandar erfarenheter från olika delar av landet på ett sätt som inte är alla förunnat. För somliga inte önskvärt.
  Det blir nya betraktelser under året, nyårslöfte!

Kommentarer är stängda.