Klimatmanipulation – Climate manipulation

In english further down.

Det var en gång en ovanligt from svensk man som fick besök av en ängel. Mannen hade aldrig varit samman med kvinnor, inte med män heller för den delen, aldrig hållit i ett vapen, aldrig brukat några droger eller använt svordommar. Alltid läst aftonbön och gått i kyrkan var söndag. Ängeln sa:

-Du har tyvärr inte så länge kvar att leva, men Gud har beslutat att du som tack för dina goda gärningar och ditt fromma leverne ska få en önskan uppfylld som du kan få glädjas åt en stund här på Jorden innan du dör.

-Oj, det var överväldigande, sa mannen. Jag har en önskan, men den är nog lite svår. Jag har alltid tyckt att klimatet här i Sverige är lite sämre än man kunde önska. Skulle Gud kunna göra så att Sverige får ett stabilt behagligt klimat året runt? Givetvis utan att det stör andra områden på Jorden, de kan få behålla sitt klimat om de vill. Jag skulle vilja ha det lite bättre just här bara, mycket bättre än att resa och försöka ha tur med värdet.

-Svår fråga, sa ängeln. Vänta här så ska jag kolla!

Det dröjde bara en kort stund så var ängeln tillbaks, Gud var tydligen inte långt borta.

-Nja, du vet det är inte så enkelt det där. Det kräver förändringar i hela universum. Det är solaktiviteter som ska justeras, det är Vintergatans spiralarmar som ska tajmas rätt, kosmisk strålning och inte minst kompensation för universums ständiga utvidgning. Du skulle inte tänka dig att få en enklare önskning uppfylld?

-Ja, i och för sig. Som du vet så har jag aldrig varit med kvinnor, men det beror inte enbart på ointresse från min sida. Jag har helt enkelt haft lite svårt att förstå mig på dem. Det skulle vara kul att få veta innan jag dör hur kvinnor tänker, egentligen. Går det att ordna?

-Ska kolla, strax tillbaks!

Mycket riktigt, inom bara några sekunder var änglen tillbaka hos mannen.

-Innan du får din önskan uppfylld har Gud en liten fråga till dig.

-Visst, sa mannen, det är lugnt. Självklart måste Gud få veta, om det är något som är oklart!

-Bra! Sa ängeln. Vad är det för klimat du har tänkt dig för Sveriges del, egentligen?

 

Climate manipulation

There once was a Swedish man who had led an unsually exemplary life and therefore got an unexpected visit by an angel. This man had never been with women, nor men, certainly. He had never held a gun, never used any kind of drugs and no foul language had crossed his lips. The angel said:

-Unfortunately you do not have long to live anymore. But God, in his wisdom, has decided that you in gratitude of your good deeds and pius living will be granted a wish to enjoy for some time while you are still walking this earth.

-Wow, that’s astonishing, said the man. I have one wish, but it might be a bit difficult to fullfill. I have always felt that the climate here in Sweden is a bit harsh. It would be nice to have a more pleasant stable climate all year. Mind you, I would not make this wish to impose any worse climate anywhere else, just better here in Sweden. Much better than travelling around looking for nice weather.

– Tough request, said the angel. Wait here and I’ll check!

Just a brief moment later the angel returned. God was obviously nearby.

-Well, you know that’s not as simple as that. That would require changes to all of the universe. Sun-activities to adjust, the spiralarms of the Milky Way needs to be timed properly, cosmic radiation to reckon with, not to mention the constant expansion of the universe. Is there no easier wish you might consider?

-Oh, ther is one. As you know I have not known women. Not for lack of interest, I just don’t understand them. It would be a treat to understand how women really think, before I die. Do you think that could be done?

-I’ll go check, be back promptly!

Sure enough, wihtin seconds the angel was back.

-Before you are granted your wish, God has a small question for you.

-Sure, anything!

-Good. What kind of climate did you have in mind for Sweden?

Det här inlägget postades i In English, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

24 svar på Klimatmanipulation – Climate manipulation

 1. Thomas Gunnarson skriver:

  Jag har alltid hoppats att ärlighet vara längst, men börjar tvivla på det.
  Att klimatfrågan hade någon substans….
  Att det inte var en lögn utan man hade hittat en verklig förklaring på ett eventuellt hot…
  Men att tillföra kol till biosfären, efter växternas fatala arbete att plocka undan detta och gömma det i berggrunden, var kanske ändå en naturlig funktion i ekosystemet som vi istället borde inse kanske är mänsklighetens stora uppgift…
  Om man tror på sådana ekologiska, smått religiösa, uppgifter….

  Nåväl, det kan finnas andra förklaringar.
  Men att ”de som bestämmer” inte för fram sanningen är uppenbart.
  Det framgår tydligt i nedan länk.
  http://www.iatp.org/blog/201512/don’t-talk-about-“trade”-at-the-global-climate-talks

  Jag tycker närmast att det finns ”en gravad hund” här….

  • mats skriver:

   Du vet att jag har sagt det förr. Vi kan inte acceptera någon intellektuell äganderätt förrän vi får full respekt för vår fysiska äganderätt till land och vatten, inklusive våra traditionella arter av gröda, skog och husdjur.

   • Thomas Gunnarson skriver:

    Undrar hur Rockis och Wijkman tänker när de bubblar om klimatet och Romklubben och på samma gång påstår att man främst borde lyssna på de största företagsledarna i klimatfrågan….
    Det går inte ihop!
    Eller det kanske det gör…..

  • mats skriver:

   I den där afrikanska rapporten har de ju köpt klimathotet med hull och hår. Tron på matbrist i Afrika verkar grunda sig på tron att man i Afrika inte på egen hand kan odla det som afrikanska hushåll efterfrågar/behöver. Jag tror att det på båda punkter är en fullständigt felaktig bild av verkligheten.
   Frågan är om denna felaktiga bild är politiskt motiverad eller om den motiverar felaktig politik?

 2. Gunnar Littmarck skriver:

  Ha ha ha, den var bra, men kanske lite sexistisk?

  Egentligen är det inte så svårt, de tänker inte utan agerar enbart på gehör styrt av känslor som i sin tur styrs av… dofter… astrologi…uppmärksamhet…
  Vore det inte så så skulle det inte finnas så många manliga sol och vårare.

  I debatten om kvinnlig rösträtt i början av förra seklet mins jag ett argument mot.
  ”Detta väsen, oförmögen att tänka logiskt vars tankar enbart är en reflex av mannens…”
  Samtidigt fanns många fler betydande kvinnor inom matematik och naturvetenskap några årtionden före som efter 1900 än nu.

  Det tycker jag är märkligt.

  Vad tycker de kvinnor som läser här?

  God fortsättning till dig Mats och alla andra här.

  • mats skriver:

   Som jag uppfattat saken anser kvinnor att det är lika obegripligt att förstå hur män tänker, som vice versa. Nu valde jag, efter överläggning med mig själv, det klassiska upplägget. Jag hade givetvis kunnat göra det motsatta. De kvinnliga läsarna är nog något färre, tyvärr!
   God fortsättning till dig också Gunnar!

   • Gunnar Littmarck skriver:

    Nu får vi snö vad det verkar och det gör onekligen julen mer stämningsfull (här i Norge har jag tidigare inte upplevt en snöfri jul.

    Jo det finns den gamla om att vi är från olika planeter och visst styr olika hormoner mycket sålunda är män med låg testosteronehalt mer kvinnliga än kvinnor med hög.

   • Gunnar Littmarck skriver:

    Jag upplever att jag har ”många” kvinnliga läsare (typ 10-15%) men då de kommenterar gör de det anonymt eller som regel med privata mail, märkligt nog tycks inte kvinnor lika gärna som män vilja synas på sidor som din, min, klimatupplysningen inte ens NyTeknik utom då det gäller sjukdomar ”pseudosjukdomar” ovaliderade miljöhot… Sällan den hårda tekniken.

 3. Gunnar Littmarck skriver:

  Framträdande kvinnor nu sysslar med kemi, biologo biofysik och biokemi.

  Se som exempel de två som lyckades få CRISP cas9 till ett mycket effektivt verktyg för GMO genom att den första undersökte vissa bakteriers ”skräp” DNA och fann hur det i verkligheten med stor precision oskadliggör annars skadligt virus.

  Inom kemi såsom exempelvis batteriforskning finns ett otal ledande kvinnor, men jag vet inga i matematik eller fysik, inte ens kärnfysik och reaktorfysik.

  Inte ens en kvinna som vinner mot de bästa i schack (hur kommer sig det?)

  Kanske gäller den gamla kunskapen att kvinnor och män har samma intelligens med Gauskurvan är mer hoptryckt för kvinnor?

  Då är män grovt överrepresenterade bland den procent med lägst såväl som högst intelligens och könskvotering inom ledningar kontraproduktivt.

  Iofs tror inte jag man måste ha mycket hög intelligens för att vara en bra ledare för ett storföretag, men fundera på hur många kvinnor som byggt upp multinationella teknikföretag med tomma händer.

  Hur många leder imperier som de inte ärvt utan skapat själva?

  Ja ja det var lite julfunderingar från mig.

  • mats skriver:

   Att vi är olika, rent av mycket olika, ser jag som en självklarhet. Det är så det måste vara för att den sexuella fortplantningen, det sexuella urvalet och den därav följande genetiska rekombinationen på ett meningsfullt sätt ska skilja sig från vegetativ förökning.
   Då och då stöter man på kvinnor som inte kan dölja att bakom pannbenet snurrar kugghjulen på bra och med hög precision. Lika fullt väljer de flesta av dem en man av din och min typ, en stabil typ att knuffa framför sig, som inte är rädd att ta smällarna och inte har vett att hålla tyst lite oftare.
   😉

   • Gunnar Littmarck skriver:

    När jag läste teknisk fysik på KTH (som numer är en politiskt korrekt verkstad allt närmare Södertörns helt politiserade utbildning) så mötte jag en trebarnsmor som efter många raster och mina tafatta försök att förmedla abstrakt matematik sade:

    ”Män är som toaletter.

    Antingen är de fulla med skit eller upptagna.”

    Jag var gift och hade fyra omyndiga barn, då men skulle jag leta aktivt efter en kvinna som reskamrat genom resten av livet så är det inom tyngre fysikdiscipliner de finne för mig.

    Är det inte en befruktande, intellektuell och mänsklig utmaning att män med högsta testosteronhalt lever med kvinnor med lägsta?

    Om jag blir ”gammal” dvs trött på att gå genom livet på den maximalt hårda vägen, så ska jag söka en kvinna som gillar mekanik, speedboats, natur och fysik som jag, men troligen dör jag före jag blir ”gammal”.

    Bara mesar seglar i medvind.

    Häpp!

    • Gunnar Littmarck skriver:

     Det för mig obehagliga var att hon var skild efter att inte längre kunnat dölja för barnens far att hon hade avsevärt högre intelligens än han.

     Så trist när de en gång var på resa och bilen gick sönder, hon frågade sin man om hon fick hjälpa till.

     ”nej detta är inget kärringöra”

     Efter en timme då barnens fader satt i diket och försökte nå bärgningsföretag, gick hon ut och fixade bilen.

     Den nedturen lärde sig aldrig hennes man leva med, då han tog till våld begärde hon skilsmässa.

     Är vi män i snitt så odugliga att vi inte kan leva med kvinnor som är bättre på även ”manliga” områden?

     Jag vet inte med mig, men jag hoppas att jag skulle bli mycket glad och än oftare massera fötter, laga middag och servera frukost på sängen om de jag träffar de senaste åren kompletteras med en med över 190 i IQ och som kan mer mekanik än jag.

     Yes då skulle jag bli glad!

     • mats skriver:

      Jo, det är så som du beskriver dig själv som vi intelligenta män reagerar på intelligenta kvinnor! Vi älskar dem.
      En vacker kvinna som är dum som ett spån ser man sig snabbt mätt på. Då är det bättre att köpa en tavla att se på. Bättre värdeutveckling och blir inte fulare med åren.
      Men feministerna envisas med att sprida rykten om att män har motsatt uppfattning om kvinnor, att vi räds deras intelligens. Det är naturligtvis för att få dumbommarna på sin sida. Tyvärr finns det tillräckligt många sådana för att de ska kunna påverka allas liv.

      • Thomas Gunnarson skriver:

       Jag vill inte lägga mig i, men jag läste någonstans att hjärnan styrs från X-kromosomen. Åtminstone på möss…
       Det gör att mannen bara har en X-kromosom och då inte har den balanserande förmågan i den andra X-kromosomen som kvinnor. Det gör att variationen hos män blir större, eller hur….

       • mats skriver:

        Hmm, man skulle behöva veta mer för att kunna bedöma det där.
        Att variationen är generellt större bland handjur är en iakttagelse vi är flera som gjort.

 4. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Stötande för bönderna
  Det är dessutom fruktansvärt stötande för Sveriges bönder att behöva leva med hur det politiska Sverige har synpunkter, bestämmer, beställer och kontrollerar hur vår livsmedelsproduktion skall gå till, för att ändå i slutänden köpa något som är förbjudet i Sverige. Den är inget annat än bedrägeri och självbedrägeri. Skälet bakom beslutet, och det påstådda klimatskälet, är nog bara att få tillfälle till att köpa extremt billigt griskött från Tyskland, vars slakteriindustri en tysk minister skämdes över för en par år sedan.

  • Thomas Gunnarson skriver:

   Tja, förut var det föreningsrörelsen som bestämde allt…
   Innan dess var det byäldsten…
   Kloka bönder byter yrke.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Socialisterna har fått precis som dom önskat sig, en förslavad bondepopulation. Kunskapen följer de förut fria bönderna i graven och kommer inte att kunna ersättas av tjänstemän med partiböcker och avlönade med stulna eller plundrade pengar. Så fort jag får chansen frågar jag tjänstemännen om dom är säkra att ha mat bordet i framtiden. Än så länge fnyser och hånar dom mig. Jag gör inte som den oförglömlige episoden med ”folkpartisten” Bengt Westerberg som blev överrumplad av ett gäng från STASI agenturen SR/SVT som ville veta vad han köpt att ställa på bordet till Jul. Av rädsla att skämmas inför hela svenska folket hällde han ut innehållet i ICA kassen framför fötterna på de nyfikna. Som sagt oförglömligt med sådan en ”statsman”!

 5. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Tyskt griskött dumpas
  Med en djurhållning som vore förbjuden i Sverige, en penicillinförbrukning som är sjuk, slaveriliknande anställningsförhållanden av gästarbetare från Östeuropa, och en subvention på biogas som är så stor att gödseln är viktigare än grisköttet – ja, då kan man dumpa sitt kött på marknader som den svenska. Det är det köttet och den hanteringen som politikerna är ute efter!

  Borde rodna av skam
  Tyska grisar gynnar inte Sveriges landsbygd. Tyska grisar skapar vare sig ekologisk, ekonomisk eller social hållbarhet i Västerbotten. Tyska grisar sköter inga naturbeten i natur reservat. Det är inte tyska grisar som vårdar Sveriges landsbygd, utan kor från länet.

  Jag lägger ingen skuld på de tyska grisarna, men de som bestämmer i Sverige – de borde slänga sin titel i papperskorgen och klädsamt rodna av skam!

Kommentarer är stängda.