Polisanmälan mot SVK och Lantmäteriet

Nobynäs polisanmälan om brott mot bland annat rättegångsbalken och jordabalken har av polisen (kommisarie Jerry Prim i Jönköping) i delarna mot Svenska Kraftnät avskrivits i brist på bevis. I ärendet osant intygande (mened) för Lantmäteriet är det fortfarande öppet. Men bevisen bifogades av markägaren med anmälan och de var otvetydiga.

Problemet är väl snarare att de som pekades ut som brottslingar är statliga tjänstemän med uppdrag att utöva offentlig makt. Då får enskilda privatpersoner och företagare tåla att lagen sätts åt sidan för det allmänna goda.

Det fascistiska styret i Sverige förnekar sig inte. Vi måste bli mycket tydligare på att kalla saker vid dess rätta namn och vi måste göra det var gång det uppdagas.

Eftersom saken inte kommit till åtal råder utredningssekretess på arbetsmaterialet, så ingen kan begära ut det som offentlig handling. Vilken tur att Frihetsportalen har skrivit om det här och här.

Det här inlägget postades i Äganderätt, Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Polisanmälan mot SVK och Lantmäteriet

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Arvet efter Palme befläckar Sveriges anseende runt om i världen. Det här är väl ett praktexempel även om det stannar innanför gränserna.

 2. Stefan Eriksson skriver:

  Som man bäddar får man ligga heter ju ordspråket. Statens tjänstemän bäddar för anarki med underlåtenheten att beivra brott. Inte värdigt att ens bemöta. Bara att konstatera.
  En författning värd namnet måste till, annars……………….

 3. Thomas Gunnarson skriver:

  Det är bra att man börjar kalla saker vid sitt rätta namn!
  Det har varit en mörkläggning av systemfelet i sjuttio år.

 4. Emil.G. B skriver:

  Min egen erfarenhet av Lantmäteriet är att som drabbad av anläggningslagen så utför lantmäteriet bara samtal med de sökande privata aktörerna. Inga kontakter med drabbade markägare före Lantmäteri sammanträdet, allt är hemligt tills mötet. Förslag läggs alltför snabb takt fram för sittande mötesdeltagare och klubbas direkt, ingen möjlighet till eftertanke eller fördjupning. Enligt utredningen som var skriven enligt datering före sammanträdet kan utläsas att besluten är tagna redan innan mötet. Folk har visserligen möjlighet att räcka upp handen och protestera under mötet. Vilket är meningslöst eftersom ingen notis görs eller anteckning i protokoll förs. Denna teknik att köra över drabbade markägare verkar drivas till sin spets av lantmäteriet.

  • mats skriver:

   Oroande tendens! Vet många som råkat ut för myndigheters övergrepp, bekräftade utan appell av Lantmäteriet. Rättsstaten har redan checkat ut.

  • Stefan Eriksson skriver:

   Exakt samma erfarenhet har jag med skillnaden att då gällde frågan hur JB (jordabalken) kan vantolkas till oigenkännlighet.
   Helt Absurt !

Kommentarer inaktiverade.