Odugliga politiker och media

Marlene Wind är en dansk professor i samhällsvetenskap, hon beklagar sig över att media och odugliga nationella politiker ger folken i Europa intrycket att EU och Bryssel förstör Europa. Hon menar att det är tvärtom EU är fortfarande räddningen, för klimatet, bankväsendet, ekonomin, handel och arbetsmarknad.

Hon är mycket kritisk till att brittiska BBC och danska Berlingske publicerar mer negativt material om EU än publicerar om Putin. Hon skriver dessutom endast Putin, inte Vladimir Putin eller president Putin. Som om hon ville chikanera honom.

Wind påstår, eller möjligen tycks påstå att inget beslutas i Bryssel utan att de nationella politikerna gett klartecken. Inte på något sätt nämner hon den omfattande byråkratin, eller ens Jean-Claude Junckers löfte om ett smalare och vassare EU.

Vad är det hon vill? Jo, hon vill stoppa brexit, för ett brexit skulle skapa ohanterliga krav på en ny dansk relation till EU. Så kan man ju inte ha det.

Jag kan hålla med henne om att odugliga politiker och media kan man inte lita på. Men jag gör det från en annan utgångspunkt. Till och med liberala eller närapå socialistiska Foreign Policy menar att man kan inte lita på media. De varnar för att odemokratiska stater övervakar och censurerar internet och media. De rent av planterar falska uppgifter. Tro inte att våra västliga demokratier bär sig annorlunda åt. Möjligen bara lite mindre öppet.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Odugliga politiker och media

 1. dolf skriver:

  Rekommenderar Brexit The Movie om du inte redan sett den: https://www.youtube.com/watch?v=UTMxfAkxfQ0

 2. akesundstrom skriver:

  Rätt tänkt som vanligt, men återigen lite underligt fokus. Det är framför allt demokratins klassiska vakthundar, den s k intelligentian som vi inte längre kan lita på, med förödande resultat. Misstron mot politiker och PK-media är ingenting nytt, det nya är möjligen att nu t o m vänstermedia börjat protestera, som ditt exempel med Foreign Policy visar.

  Var finns sakbeläggen och logiken i den här danska professorns klagovisor? En begåvad fjortis hade inte skrivit en lika obalanserad uppsats. I likhet med många svenska kollegor missbrukar hon uppenbarligen sin akademiska status genom att publicera vänsterpamfletter.

  För visst är EU i grunden ett vänsterprojekt, med planekonomiska dårskaper i fokus. Som UKIP har insett och i växande grad även den engelska valmanskåren, nu väldigt nära att vinna folkomröstningen den 23:e. Att Carl Bildt och andra förment borgerliga svenska ledare inte fattat den saken, måste förstås i ljuset av de egna sinekurer som hägrar (när deras väljare tröttnat). Det politiska trixandet är legio (och i normala fall legitimt), men egenintresset ljuger sällan.

 3. Göran skriver:

  Jag undrar hur vissa är funtade. Här sätter sig en professor ned och skriver en artikel som idiotförklarar denne. I och för sig kan det vara förlåtande att personen är professor i samhällskunskap eftersom det inte behövs några direkta kunskaper eller intelligens att åstadkomma något inom den disciplinen. Det är t.ex. ljusår mellan en professor i samhällskunskap och matematik.

Kommentarer är stängda.