Sverkers aningslöshet

Sverker Olofsson, han med soptunnan, har tydligen en egen blogg. Nu har han kommit på att det moderna demokratiska samhället går sönder för att medborgarna känner sig maktlösa. Jo, det har pågått länge. Har du kommit på det först nu, Sverker?

Men sedan avslöjar han sin aningslöshet. Han tror maktlösheten kommer sig av att världen och Sverige inte ser ut som den idealiska socialdemokratisk bilden av verkligheten. Han oroar sig för klimathotet, för Finlands kärnkraftsprojekt i Pyhäjoki, med mera.

Däremot varken oroar sig eller bryr han sig om stockholmarnas planer på att dränka Mälarens stränder, när de tänker sig att göra om Slussen så som de vill att den ska se ut. Sverker, har du inte fattat att stadsborna struntar fullständigt i både landsbygdsbor, deras egendom och försörjning? Har du inte fattat att Sverige går sönder just för att sossarna kör på som om de ägde världen och vi andra är deras undersåtar?

Har du inte fattat att väljarna, både i Sverige, England och USA desperat letar efter företrädare som lyssnar på dem och förmår hantera dagens problem? Det handlar inte om att de politiker man vänder sig till tillhör tokvänster eller tokhöger. Det handlar om att de politiker som boat in sig i maktens korridorer måste ut!

Även i de demokratiska stallarna måste man med jämna mellanrum fösa ut kreaturen, ta fram högtryckstvätten och blåsa rent från parasiter och bort med diverse smitthärdar. Därefter ska det torkas och vädras innan en ny besättning släpps in. Denna process ger också ägaren (folket) möjlighet att utvärdera vilka man vill avla på och vilka som ska slås ut och ersättas med nya krafter.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Sverkers aningslöshet

 1. Lejeune skriver:

  Kan vi kalla Sverker för en postmodernistisk ”tänkare”?

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Hade Sverker vågat fråga folket om det kunde acceptera invasionen av främlingar i riket om han varit Hans Majestäts förste minister?
  Tack Mats för att Du påminner oss om hur politiker och tjänstemän våldför sig på 1.000 talet Mälardalsbönder, det är nog få med sådan tyngd som törs säga det rakt ut, det känns tryggt!
  Svenska ”mjukryggar” kryper hellre inför tjänstemännen för många tror dom kan lura dom i någon ”snajdig” förvrängning, tolkning av en lagparagraf eller förordning.

  • Stefan Eriksson skriver:

   Jo, när sans och förnuft får stå tillbaka för ” smartare Stockholmare”, då brukar intrånget rendera i en absurd tolkning av lagen som argument för stolligheterna.
   Och Åke!
   Tjänstefolket tar sig tolkningsrätten medans politikerna tittar på. Hur vansinnigt dumt det än blir!

   • akesundstrom skriver:

    Jo visst, men att politikerna nöjer sig med att ”titta på, hur dumt det än blir” är ju precis det jag kritiserar. De har en skyldighet att ingripa om lagar överträds, tjänstefel begås och om åklagarmyndigheter blundar (av rädsla för bannor från en maktlojal riksåklagare). Har du kunnat missat den poängen, Stefan? Och vad har ”smarta stockholmare” med saken att skaffa? Det överväldigande flertalet i riksdagen är ju ”lantisar” och absolut inte särskilt smarta.

    Så var aktsam med orden: det är inte tjänstefolket som ”tar sig tolkningsrätten”, utan regering och riksdag som TILLÅTER dem att bryta mot lagar och direktiv. Genom att, som du skriver, nöja sig med att titta på – eller spela maktlösa.

    Att förtydliga lagbestämmelser och regleringsbrev är ingalunda ministerstyre, som ibland (t o m i detta forum om jag inte minns fel) anförs som ursäkt för statsrådens passivitet inför tjänsteförsummelser. När det ju ”bara” handlar om att statsråden gemensamt fullgör en regerings självklara skyldighet. Att avsätta en felande verkschef är också tillåtet i grundlagen, såvida avskedet bygger på saklig grund och inte handlar om att utnyttja en mindre fadäs för att bli kvitt en alltför hederlig statstjänare. Att det senare i praktiken är det vanligaste mönstret, är en helt annan historia.

    • Stefan Eriksson skriver:

     Det som skiljer min och tjänstefolkets syn på ägandet och dess lagskydd är att:
     Jag tänker inte tanken att stjäla andras egendom, även om ingen tittar på. Jag har en uppfostran att ”dras” med, där det klart framgick att man frågade om lov.
     Politikerna ger tjänstefolket immunitet för att slippa ta ansvar och i stället kunna skylla vansinnigheterna på dessa.

     Påminner starkt om förfarandet med så kallade målvakter som ensamma kan ”äga” ett par hundra fordon, och där sanktioner vid lagbrott visar sig verkningslösa i brist på sans och vett hos målvakten.

     ”nånannanismen” i ett ”nötskal”.

     Det bevingade uttalandet av AKB; ”Stockholmare är smartare än lantisar”, må ha passerat ”bäst före datum”, men i medvetandet hos en drabbad markägare som söker förklaring på hur det kan bli så dumt, dyker detta påstående upp som en möjlig förklaring på hur makten resonerar.

     Så mycket mer försiktig med mina ord kan jag inte vara, utan att framstå som en dummare ”lantis”.

     • Göran skriver:

      Om jag hade varit journalisten som intervjuade Anna Kindberg Batra när hon sade att stockholmare var smartare än lantisar, då hade jag ställt följande fråga till henne:

      ”Varifrån landet är du?”

      Eller kunde jag ha sagt: ”Det är även känt att inte de smartaste människorna blir politiker.”

 3. Göran skriver:

  Logik enligt Sverker Olofsson. Han mäter mängden koldioxid i en fotboll och en handboll. Konstaterar att det var mer koldioxid i fotbollen än i handbollen och slänger fotbollen i soptunnan. Att det är olika volym på fotbollen och handbollen har aldrig Sverker Olofsson förstått. Och karln anses vara någon slags konsumentguru.

 4. Niklas skriver:

  Kanske dags att slänga Sverker i soptunnan? 🙂

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Svar till Åke Sundström. Gillar Ditt resonemang och slutledning under förutsättning att vi har med hederliga medborgare att göra men tjuvar är inte hederliga.
  Vill bara påminna Dig om att tjänstemännen har 809 dagar på sig till nästa val att ostört plundra medborgarna på deras egendom. Tror Du att det blir någon ändring på de socialistiska spelreglerna efter den 9 Sept 20018?

  • akesundstrom skriver:

   Jo, jag gissade nog att vi i grunden är ganska överens. Men under de kommande 809 dagarna är det, som tidigare, våra sju riksdagspartier som plundrar medborgarna, inte deras underhuggare i Migrationsverket, Arbetsförmedlingen, jordbruksverket m fl myndigheter.

   Låt oss inte glömma att det var Alliansen, med Batra i spetsen, som såg till att det är vänsterns spelregler som gäller sedan valet 2014, trots att M+MP+V är i minoritet i riksdagen. En demokratiskt övergrepp av sällsynt slag, en veritabel statskupp. Tveksamt om någon av SAP:s ledare skulle ha agerat på samma sätt

   Med dagens moderata partistyrelse blir det förstås ingen ändring efter nästa val heller. Så frihetsvänner har större anledning att bekämpa detta trolösa bunkergäng än att klandra deras valda regeringschef, den ”riktige” socialisten Löfven. Som dessutom, just på grund av moderaternas obstruktion, tvingas längre åt vänster än han själv skulle vilja. Snart lika förvånande att det finns väljare som röster på M som att några kristna besöker våra röda biskopars gudstjänster.

   Och hur smart är den partikader som vill ledas av en person som grundligt gjort bort sig genom uttalandet att ”stockholmare är smartare än lantisar” – och som nu själv så övertydligt bevisar motsatsen.

Kommentarer är stängda.