Dumhet manifesterad

De 22 juni invigdes en två kilometer lång provsträcka mellan Gävle hamn och Storvik. Sträckan är elektrifierad med luftledning och ett antal Scanilastabilar ska trafikera sträckan i ett försök att minska klimatpåverkan.

Förutom att exempelvis trådbussar sedan länge är ett välkänt fenomen i flera städer i världen, så har det också minskat för att det inte är tillräckligt flexibelt vid exempelvis trafikstörningar. All trafik som binds till en fast energiinstallation eller fasta körspår kommer av givna fysiska skäl att vara mer begränsad än trafik som inte existerar under dessa villkor.

Inte ens en storskalig elektrifiering av vägnätet skulle göra någon skillnad för klimatet. Det förtjänar att upprepas att CO2 inte hotar klimatet! Det finns inga som helst belägg för klimathotet. Det finns bara teorier och datamodeller. Så alla ansträngningar för att rädda klimatet genom att vidta extraordinära åtgärder kostar bara mer. Kostar mer pengar, förbrukar mer resurser till ingen nytta.

Dessutom skulle luftledningar över landets vägnät allvarligt försämra möjligheten att transportera last av icke standardiserat format. Vi skulle med andra ord få dyrare transporter och vi skulle också på sikt se en inskränkning av antalet orter där utveckling av tung industri  är möjlig. I princip blir det begränast till orter med industriområden i närheten av goda hamnar.

Det bästa vi kan göra för Sveriges utveckling är att rösta bort MP ur riksdagen.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen, Trafik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Dumhet manifesterad

 1. Tyrone Waerner skriver:

  Det här har egentligen med din skrivelse att göra.Det jag funderar över när SVT och TV 4 lovordar värmen varje morgon.Medan de i andra ändan påpekar klimatfrågan att vi måste få ner temperaturen.Skall vi ha kallare klimat borde de väl ändå predika emot den värmehysteri som råder inom media eller är de helt blåsta i huvudet och inte begriper vad de tycker eller anser.detta var en parentes eller hur?

  • mats skriver:

   Ja, inkonsekvensen i medias hantering av klimat och väder är öronbedövande!

 2. Lejeune skriver:

  2018 känns en dag som denna alltför avlägset.

  • mats skriver:

   Inte ge upp hoppet! Klimatskojarna blir snart stående med rumpan bar, i hela världens åsyn. Då finns det inte mycket trovärdighet kvar för MP.

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Det finns tyvärr ett alldeles för stort antal verklighetsfrånvända aktivister, som dessutom är röstberättigade till riksdagen.
  Det bästa att hoppas på är att de själva inom Mp råkar i ”luven” på varandra, och på det viset ställer sig omöjliga att samarbeta med.
  (S) måste väl till slut inse vad ”väljartappet” beror på, ett alldeles för stort samarbete med Mp.

  Vem är mest verklighetsfrånvänd? ; Fridolin (Mp) eller Åkesson (Sd).

 4. Åke Sundström skriver:

  Men varför bara MP? Är inte alla partier och även Svenska Näringsliv lika goda kålsupare, kollektivt bejkande det gängse klimatljugandet? Varför deltar t ex Scania i detta jippo?

  • mats skriver:

   Därför att det är MP som anför dumheterna! De andra partierna traskar med för att de tror att de måste för att täcka alla baser (cover all the bases). Blir man av med MP kanske de andra börjar tänka själva. När Scania inte längre har något stöd i politiken får de ägna sig åt sunda affärer istället,

   • Åke Sundström skriver:

    Optimistisk tolkning, föga sannolik enligt mitt förmenande. Glöm inte att även kärnkraftsmaffian älskar Al Gore & Co.

Kommentarer är stängda.