Klimathotets missar

Såväl globalism som klimathot marknadsförs i stora överdoser via media. Klipp-från-slutet-journalistiken är en fruktansvärt tråkig masturbation med tomma ord. Den kommer ju aldrig fram till något väsentligt, bara bort från. Har ingen progression, bara regression.

När jag tänker på en bra text tänker jag tvärtom. Modellen finns både i naturvetenskapen och humorn, där finns en punchline!

Man ställer upp ett antal observerade premisser, tillfogar en hypotes, analyserar och falsifierar. Detta upprepas tills man kommer till den bästa hypotesen vilken presenteras, premisserna upprepas, falsifieringen uteblir, man sammanfattar med en punchline.

Det kanske är därför klimathotsnarrativet blivit så framgångsrikt, för man lanserar en ”sanning” som alla redan känner till, man varken analyserar eller söker falsifiera hypotesen, det kommer ingen punchline, ingen uppenbarelse. Den som inte orkar följa berättelsen till slutet kan nöja sig med den alarmistiska rubriken och klippa efter ingressen. Journalisterna behöver inte läsa forskningsrapporter, det räcker att läsa de alarmistiska pressmeddelandena från klimathotsinstitutionerna.

Här är några artiklar och rapporter som borde stämma till eftertanke om klimathotet verkligen är värt att ägna sig åt.

Isbjörnarna frodas. Sedan de fridlystes 1973 har de ökat från 3.000 till 30.000

Inte värre stormar. De svåra stormarna blir färre och svagare. Men kostnaderna skenar för att vi bygger fel och på fel ställen samt att vår infrastruktur blir både mer omfattande och mer känslig, samt att vårt beroende av den ökat.

Minskande intresse för vindkraft. De ambitiösa programmen för vindkraft runt om i världen tappar intresse och finansiering. Kanske inte i Sverige dock, där det fortfarande går att stjäla pengar från skattebetalarna till dumheterna.

Minskat intresse för Global uppvärmning. Folk börjar tröttna på domedagsprofetiorna. Det är ju fortfarande alldeles onödigt kallt på många håll.

Minskat intresse för utsläppsrätter. I det nya avtalet mellan Frankrike och Tyskland nämns inte priset på CO2-utsläpp.

Vindkraftseländet. En serie skrämmande bilder och reportage om vilket elände vindkraftverken ställer till med.

Atmosfären krymper. Nu kan man med satelliternas hjälp bekräfta det man antagit borde ske med atmosfären när det blir kallare. Enligt gaslagarna krymper, förtätas, en gas som kyls ner. Nu har man noterat att Jordens yttersta atmosfär inte längre når lika långt ut från jordytan. Atmosfären krymper, ett tydligt bevis på att den blivit kallare.

Elbussar klarar inte kyla. I Umeå, där man gjort stora ansträngningar för att skapa ”fossilfri” kollektivtrafik har man köpt in elbussar och fler är beställda. Men de funkar inte vintertid. Värmeaggregaten är för klena och gör man dem starkare räcker inte strömmen till att driva bussen framåt. Chaufförerna får klä sig i dubbla täckbyxor för att inte frysa.

En notis om klimatet. År 1970 förutspådde forskare en ny istid till år 2000. Bara två år senare började de tala om koldioxid som ett hot om katastrofal uppvärmning. De har svårt att få det rätt och svårt att hålla en balanserad saklig ton.

Förståelsen av atmosfärens känslighet för CO2 har inte ändrats på över 40 år. Willis Eschenbach beskriver hur temperaturvariation om 0,2% har varit osannolikt stabil med tanke på de stora, rent astronomiska variationerna i effekt från solen, vars värmestrålning hit är 5760K! 0,6K /287K. 0K=-273,15°C. Eschenbach var också den som först beskrev ekvatorns termostat.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 svar på Klimathotets missar

 1. Dandersan skriver:

  Det räcker väl med att se vad de som alarmerar hela tiden gör-flyttar fokus!
  Arktis isläge-inget intresse längre.
  Kalla sommaren 2017-vi får vänja oss vid mer regn.
  Varma sommaren 2018-vi får vänja oss vid mindre nederbörd.

  Ingen nämner solen-som slog nytt rekord 2018-en trend som pågått sen 1983-och givit oss värme-men som saknar samband med CO2.

 2. Göran skriver:

  Det enda som har skett mot tidigare är att vi exponeras mer för väder via media, via videos, via sociala media. Allt som sker idag, skedde i går osv.

 3. Göran skriver:

  Gå in på länken ”Vindkraftseleändet”. Förstår man inte hur korkat vindkraft är efter det, finns det inget hopp. Speciellt bra sammanfattas det hela den ironiska teckningen ”Greening the land”. Det skulle vara kul att ha en t-shirt med den bilden.

  Om någon har missat demokraternas nya korkade ide ”New Green Deal” så sök på det på youtube. Det finns inga gränser på hur korkade folk kan bli. Några exempel på vad denna ”New Green Deal” förslår: bara elbilar om inom tio år; nya järnvägar över hela USA så ingen behöver flyga inom tio år; alla hus ska byggas om för att vara energieffektiva (120 miljoner hus) inom tio år; fri utbildning för alla; fri sjukvård för alla; alla kor ska bort (de pruttar växthusgaser); bara förnybar energi tillåten inom tio år; inge kärnkraft; osv. Beräknad kostnad för detta: 100 trillioner dollar.

  Kommentar till nya järnvägar. Kalifornien har under ett antal år hållit på och byggt höghastighetståg, men har nu avslutat det projektet. För dyrt. De har inte råd med höghastighetståg. Och nu ska Sverige med Stefan Löfven i spetsen bygga höghastighetståg med beräknad förlust på runt 22 miljarder per år under sin livstid. Och detta för något som inte behövs eller ens efterfrågas av folket.

 4. Stefan Eriksson skriver:

  ”Domedagsprofeterna” borde tvingas till att förstå innebörden av detta uttryck:
  https://sv.wiktionary.org/wiki/m%C3%A5la_fan_p%C3%A5_v%C3%A4ggen

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Mats, Du är fantastisk med Dina sammanfattningar. Kan man hoppas att de ”vänsterblivna” kan ta till sig en bråkdel finns det hopp.
  Kopplingen till ”rovdjursfanatikerna” och samhällsomstörtarna i den Svenska regeringen och riksdagen som exponeras i ”vindmöllebilderna” säger mer än tusen ord för inte att tala om dem som kränker enskilda medborgares rådighet och egendomsrätt till sina fastigheter med enorma arealer som ockuperas till minimal nytta. Vore intressant om någon klok kunde berätta för oss om marginalnyttan.

  • Åke Sundström skriver:

   Klok eller ej, vindkraftens marginalnytta, om det nu var den du främst åsyftade, är förstås negativ. Precis som nyttan av höghastighetståg, gratispengar och andra påfund, vars syfte enbart är att jaga godhetspoäng i klimatnojans eller den felmätta tillväxtens heliga namn.

   När det gäller partier som kallar sig borgerliga, liberala eller konservativa visar ett sådant agerande att de förtränger alla insikter om vad deras egen ideologi egentligen innebär. I den meningen är det Alliansen som är de arma skattebetalarnas värsta fiender. Att socialister tror på socialism är däremot ingenting att förvånas över. Att de senare regerar, trots en borgerlig majoritet i riksdagen, bevisar övertydligt att Sverige inte längre är en fungerande demokrati.

   Bra jobbat, Lööf och Björklund! Och tack, SVT och pressen, för att ni förtiger denna tragiska sanning. Och sluta gärna, Mats, att skoja bort saken genom att tala om en demokratur. I synnerhet som alla nog förstår att du bortom denna lustifikation på allvar sörjer folkstyrets och frihetstraditionens sönderfall.

   • Mats Jangdal skriver:

    Jag vet inte om du noterat det Åke, men det är länge sedan jag använt Vilhelm Mobergs uttryck, demokratur.
    Det stör dig tydligen fortfarande.

    • Åke Sundström skriver:

     Nej, jag hade inte noterat att du skrotat den skämtsamma demokraturen, men gläds över att så tycks vara fallet. Och visst är både du och Moberg ursäktade, ingen av er – och inga andra medborgare heller – kunde väl i sin vildaste fantasi ana att Sverige PÅ ALLVAR skulle förvandlas till en veritabel diktatur?

     Än märkligare förstås att våra statsvetarprofessorer fortfarande inte har reagerat på det historiska paradigmskiftet, som om DÖ och JÖ skulle gå att ursäkta som en tillfällig sinnesförvirring inom 7-klövern. När det så tydligt handlar om medvetna steg för att underkänna principen ”en man, en röst” (alla väljares lika värde) och överge grundlagens stadgande om att regeringen skall ha stöd av en majoritet i riksdagen.

     Frihetsdödarna Lööf och Björklund har sett till att en borgerlig valmanskår nu tvingas leva med ett vänsterstyre. Jans supporters flyr sin kos, medan centernväljarna tycks vara lika stora frihetsfiender som sin partistyrelse. Såvida de inte bara fattar lite långsammare?

 6. Stefan Eriksson skriver:

  ”Fredagar för framtiden”. Rätta mig om jag har fel, men jag inbillar mig ha hört att skolan och hur eleverna lyckas där är väldigt viktigt för hur framtiden gestaltar dig.
  Fast då måste ju eleverna vara där och inte någon annanstans, eller???
  https://www.zdf.de/nachrichten/zdf-morgenmagazin/fridays-for-future-104.html

  • Dandersan skriver:

   Kanske borde vi årsrika gå ut och demonstrera samtidigt som skoleleverna skolkar.
   Vår sluttid kräver utbildade unga!

   • Mats Jangdal skriver:

    Vi gör en ny insats i Helsingborg den 2 mars. Har du möjlighet att ställa upp?

    • Ivar Andersson skriver:

     Mats
     Fråga de klimathotstroende om de vet att de har 100 gånger mer koldioxid i utandningsluften jämfört med inandningsluften.

     • Stefan Eriksson skriver:

      Jag har hört ”gröna troll” på fullt allvar hävda att kraven ställda till fordonstillverkarna är för ”mjuka”. De föreställer sig en förbränningsmotor som påvisar lägre halt av CO2 på avgassidan än på insugssidan.
      Alltså att motorn skulle ”rena” luften från den ”giftiga” koldioxiden.

      Men å andra sidan:
      Jag har ju träffat på statens företrädare som gör gällande att vatten i dike rinner uppströms.

      Hur bemöta dessa påståenden?
      Svåra fall!

     • Mats Jangdal skriver:

      Jag ska försöka komma ihåg det, Ivar!

 7. Stefan Eriksson skriver:

  Flickan Thunberg konstaterar själv att utan sin diagnos vore hennes agerande i hysterins namn inte möjligt. Det är ju i sig ett ”friskhetstecken”. Medans de som utnyttjar detta barn för sin egen vinning är RIKTIGT sjuka, så pass sjuka att isolering vore på plats.
  Det finns ju flera i samma utsatta situation som riskerar att falla i dess garn.
  https://www.zdf.de/nachrichten/heute/greta-thunberg-interview-auslandsjournal-100.html

Kommentarer är stängda.