Självförsvarsvapen i Europa?

Tjeckiens president, Milos Zeman, tidigare en aktiv förespråkare för strikt vapenkontroll och begränsning av civilt vapenägande, berättade för tidningen Blesk att han bytt uppfattning. Zeman anser nu att det är dags att för Europas politiker att tillåta européerna att beväpna sig i nödvändig omfattning för att kunna försvara sig själva.

Kanske i hög grad förbluffande, med tanke på att EU-politiker efter attackerna i Paris var snabbt ute och föreslog skärpt vapenkontroll av legala vapenägare. Ett förslag som nyligen också blev antaget, med vissa justeringar.

Men Zeman är inte ensam. Jonathan Miller, fullmäktigeledamot i den franska staden Caux, säger att han inte är förvånad över att ansökningarna om medlemskap i skytteföreningar har fyrdubblats efter attacken i Nice. Folk har tappat tålamodet, och jag förstår dem, säger Miller.

Det är dags för andra politiker att lyssna på Zeman och Miller. Folket har de ju inte lyssnat till på länge. Folk är oroliga på flera sätt. De är oroliga för vad extremisterna kan ta sig för. De är oroliga för vad politikerna inte tar sig för. För att politikerna fortfarande högtidstalar om invandrare som ett vackert kulturellt tillskott. För att politikerna inte verkar förstå vilka påfrestningar de höga invandringstalen utsätter de egna medborgarna för. För att politikerna inte ser problemen från rätt sida och därför inte skapar beredskap för rätt åtgärder.

För att folk har börjat inse att politikerna inte är att lita på. Vi får klara oss själva med de resurser vi har till hands. Det är tveksamt om jag under min livstid får höra en svensk politiker föreslå något liknande vad Milos Zeman föreslagit.

 

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Självförsvarsvapen i Europa?

 1. kallepelle skriver:

  Folk i CH-DE-FR beväpnar sig allt vad de kan medan tappra försök att avväpna Svenskarna blir allt tydligare!

 2. kallepelle skriver:

  PS Engelsmännen är redan avväpnade!

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Reinfeldt lovar fortsätta arbeta för “öppenhet”

  http://avpixlat.info/2016/08/06/reinfeldt-jag-ska-fortsatta-vara-en-rost-for-oppenhet/

  ÖPPNA HJÄRTAN I torsdags firade Fredrik Reinfeldt sin 51-årsdag i Båstad och talade på näringslivsdagen med temat “En hållbar morgondag” vilket arrangeras av projektet “Gränslösa möten”.

  Klicka på länken och studera bilden. Räkna livvakterna som ”samhällsomstörtaren” omger sig med, för dina , mina och andras pengar.
  Det är ett hån mot det svenska folket som knappt får försvara sig självt än mindre sin egendom.

  • Göran skriver:

   Bra iakttagelse där, med antalet livvakter. Fredriks hjärta tycks vara så stort och kärleksfullt att folk vill ta livet av honom, eller?

   Det är ganska tydligt att se Fredriks roll när man väl har förstått att han arbetar åt George Soros och inte för Sverige eller dess folk.

 4. Göran skriver:

  Eftersom det svenska folket kommer att trängas undan av muslimer undrar jag vad det är för mening med att försvara sig? Det är väl lika bra att flytta från Sverige. Vad är det som ska försvaras? Var och en kan sitta där med sitt vapen. Vad säger sharia om vapeninnehav?

  Av vilken anledning ska man som man ens bry sig om att svenska kvinnor blir våldtagna av muslimer? Det är kvinnorna som vill ha hit muslimerna. Kvinnorna får väl lösa problemet själva utan inblandning av svenska män.

  Att fäkta emot är meningslöst. Folk går och röstar på idioter som kommer att skicka våld på dem och de försöker fäkta emot. Var och en kommer aldrig att få någon hjälp av någon annan. Bättre att flytta från Sverige. Även om en inte är religiös, är det faktiskt bra att slå sig ner i ett katolskt land. De har högt motstånd mot islam.

  • mats skriver:

   Hans Eminens, dvs. Påven, har ju nyligen kallat islam för en fredens religion. Nuvarande påve är ju från knarkbältet i Mellanamerika. Man undrar ju om det spelar in på hur han tänker.
   Sedan är frågan hur välkommen du är och vilket grepp svenska staten fortfarande har om dig.
   Jag har börjat samla mig för att skriva om det.

   Men i princip kan du ha rätt, att det är bättre att fly än att illa fäkta!

 5. Du vet vem skriver:

  Det handlar inte bara om eventuella terrordåd. Här på landsbygden utgörs problemet av vanlig brottslighet. När polisen drar ned och närmaste patrull i bästa fall är en timme bort så ser både lokala och utsocknes kriminella sin chans.

  Ett första steg vore att ge nödvärnsrätten större omfattning. Man skall inte behöva riskera fängelse för att man konfronterar någon som brutit sig in i ens garage eller ännu värre bostaden. Det är fullständigt vansinne.

Kommentarer är stängda.