IS attackerar Kina

Al-Jazeera berättar att IS har meddelat att deras uiguriska kamrater kommer att genomföra ett stort antal blodiga attentat mot Kina. Detta naturligtvis i protest mot hur Kina har ockuperat sina västra områden, inklusve Tibet. Uigurerna är vanligen muslimer och Kina är en ateistisk stat som visserligen tolererar religiös tro och viss religionsutövning, men inte vill ha för mycket av den varan.

Om IS tror att 1,3 miljarder kineser kommer att acceptera att bli måltavlor för muslimsk terrorism, tror jag de har misstagit sig! Missförstå mig rätt. Jag önskar inget krig mellan IS och Kina, men skulle IS välja den vägen hoppas jag att de förlorar. Dock vore det mycket bättre om muslimerna gemensamt över alla trosinriktningar beslutade sig att bli en fredlig en religion som låter demokratin vara ifred för religiösa övertramp.

Men jag vågar inte hålla andan tills det inträffar.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.