Sorglig vapenexport

Ragnar Skanåker, är en av Sveriges framgångsrikaste olympier, med sju OS, fyra medaljer och ett världsrekord. Men han kan inte bli ihågkommen med sina tävlingsredskap som alla andra idrottare vi hyllar. Skanåker har hela sitt liv varit pistolskytt. Ett intresse som i Sverige nästan kräver en grundlig psykoanalys och ett kraftfullt fördömande som osunt.

Nu, när han slutar som aktiv skytt får han inte behålla sina vapen som minnen. Inte heller får ett museum bevara vapnen utan att förstöra dem, de måste pluggas. Det är oerhört svårt att få samlarlicens i Sverige. De som samlat på gamla fina Husqvarnabössor har svårt att finna samlare i Sverige som kan överta, än mindre köpa samlingarna för vad de är värda. De går på export eller förstörs.

Ännu svårare är det att få samlarlicens på enhandsvapen. Det är i princip stört omöjligt. Så Skanåkers helt unika tävlingsvapen, de är individuellt byggda och tillpassade för honom, kommer att säljas på en utländsk auktion. Där kommer de säkert att inbringa en hygglig slant. Men för svensk del är de för alltid förlorade.

Hela den politiska beröringsskräcken med lagliga civila vapen är skamlig för vårt land som rättsstat och en kulturell fattigdom. Den uppenbara misstron bland landets ledare mot den skötsammaste delen av befolkningen, andas förakt för medborgarna. Medias okritiska svartmålning och stigmatisering av vapenägare, är bara ytterligare ett bevis på medias inkompetens att navigera i nyhetsflödet.

Det här inlägget postades i Äganderätt, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Sorglig vapenexport

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Socialistens första oskrivna regel, avväpna befolkningen för politikernas egen och andras säkerhet. Det har man skrämt svenska folket med så länge jag minns.
  Livvakter kan politikerna garantera sig ändå på skattebetalarnas bekostnad. Politikernas liv är mer värdefulla än vanliga medborgares, eller hur?
  Om det är sägen eller ej, japanska generaler blev avrådda från att invadera Amerikas västkust efter Pearl Harbor. Amerikanska befolkningen var alltför väl beväpnad.
  Våra numera importerade muslimer har nog en annan syn på vem som skall ha vapen oavsett om det är knivar, pistoler eller bomber och vad än socialisterna eller BATRA tycker.
  Vi bör be Skanåker om att hjälpa svenska folket genom att i våra grannländer förklara hur korrupta socialister fördärvat ett land och en befolkning.

  • Kgb35 skriver:

   Inte bara socialister, alla totalitära. Kristian tyrann lär ha som ett av de första besluten, som kung i Sverige, förbjudit allmogens vapen. Han hann som tur var inte verkställa det.

   USAs vapenlagar och skyldighet att ha vapen är delvis för att kunna bilda milis och skydda sig mot tyranner.
   Därför är det väldigt oroande när de i EU och Sverige börjar tala om förbud mot sådant de kallar terrorister. Det viktiga för en spann lag är att du gillar den även när terroristerna tagit makten. Vad är skillnaden mellan en frihetskämpe och en terrorist? Det bör benas ut före eventuella lagar.

   • mats skriver:

    Det brukar sägas att skillnaden mellan en terrorist och en frihetskämpe är tidpunkten. (och i viss mån framgången)

    • Kgb35 skriver:

     En terrorist angriper väl ofta folket och privatpersoner. Frihetskämpar makthavare.
     ?
     Båda kallas terrorist av makthavare.

     Det som behövs i Sverige är:
     Förbereda för att ge etniska svenskar rättigheter som urbefolkning samt att se till att det är endast medborgare som har rättigheter.
     Förbereda för ett återinförande av 1809 års författning och se till att beslut efter ca 1974 är ogiltiga på grund av fusk och olaglighet.
     Att förbereda​ mål för mord, okunnighet om lagar (naivitet), trolöshet mot huvudman etc.
     Sluta vettigt avtal med tredje land som ser till att vi inte blir invaderade under den stora oredan. Polen?
     Osv.

   • Risto Matinen skriver:

    Det finns byar i landet där alla är beväpnade. En av mina bästa vänner har valt som ålderspensionär köpa ett litet hemman om fem ha. Nästan sjukt billigt leverne.

    Skulle gärna flytta dit, men tyvärr handlar det för mycket om honom, och ett skitklimat; Snö alla månader än juni-augusti…

 2. dolf skriver:

  Min far hade en liten revolver. Den var både pluggad och hade slagstiftet nerfilat. Ett tag efter morsan hade dött 2009 (far dog redan på 70-talet) så hittade jag revolvern i en av morsans lådor. Dum som jag var så talade jag om det för min syster när hon berättade att hon blivit kontaktad av polisen angående vapnen (det var också två gevär som var hos min syster) som stod registrerade på min mor. Dum som jag var sa jag att jag hade revolvern. Så det dröjde inte länge förrän jag i min tur blev uppringd av polisen om revolvern. Jag trodde det skulle vara en smal sak att bara förklara att den var både pluggad och inte hade något slagstift. Icke sa Nicke. Jag skulle vara tvungen att betala 600 spänn för en speciallicens för att få behålla den. Eftersom jag var så i det röda finansiellt vid den tidpunkten att jag i praktiken levde på vatten och bröd så blev denna lilla minnesklenod, som var ytterligt värdelös som vapen betraktat, destruerad.
  Jag önskar att jag hade blåljugit och hävdat att jag inte hade en aning om var den fanns.

 3. Rikard skriver:

  Hej.

  En sak att beakta: polackerna kunde under den tyska ockupationen tillverka fungerande automatvapen i cykelverkstäder och liknande, med de material som fanns till hands.

  Så görs även i en del områden i den islamska världen, där hantverket att tillverka enklare krutvapen, som Lee-Enfield liknande gevär, går i arv.

  Kan de, så kan väl svensken?

  Jag nämner det då du resonerar om avväpning av det svenska folket – där jag bor, bor jag fem minuter och en mindre summa pengar från illegalt importerade helautomatiska vapen – allt från AK-47/74-varianter till Scorpion; lagligen kan jag inte anskaffa vapen för självförsvar, så endast de kriminella här i ’Orten’ är beväpnade och inte sällan bättre än polisen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS Sök på ’zip gun’ eller ’improvised firearm’. DS

  • mats skriver:

   Ja, jag skrev om det för snart sju år sedan och det har blivit betydligt enklare sedan dess att tillverka vapen. Tänk 3D-skrivare!
   https://www.frihetsportalen.se/2010/12/the-cat-is-out-of-the-bag/
   En-skottare kan väl vem som helst tillverka. Ett automatvapen kräver lite mer kunskap och bättre utrustning. Likväl finns det säkert 100.000 svenskar som skulle kunna få till ett fungerande vapen, om de ville.

  • JIMMY skriver:

   Maskinpistolen Skorpion tillverkades i Tjeckoslovakien och sedan i otroliga mängder under licens i Zastava Arms M84 Skorpion under kriget i Serbien.

   Dessa importeras och säljs lagliga som vanliga gevär till alla över 18 år i USA så länge dom är lätt omgjorda med låsring till halvautomatiska och kostar ca 600 dollar !!

   Det sådana vapen som är intressanta och absolut inte Ragnar Skanåker tävlingsverktyg finkalibriga pistoler..

   Synd att Svenskarna är helt försvarslösa samt totalt rättslösa och styrs av 100 % politiska demokratur idioter som gynnar buset och inte sunt bondeförnuft..

   VZ 61 SBR Suppressed.

 4. JIMMY skriver:

  Konstigt att inte Sveriges mest kända OS pistolskytt får behålla sina verktyg fast att han har varit på världens absoluta mest kända skytte elitnivån, och att dessa kaliber 22 dyra specialkolvar samt pipor-

  Som de flesta redan vet om och kanske också informerade polisen, så vill absolut inte getto kriminella det så kallade buset ha dessa vapen även om de fick dom gratis tävlingspistoler som de kallar klumpiga fula pistoler och absolut inte hederliga jägare ris öde-skogs Hasses dubbel brakare 2skott hagelbössor som fortfarande hänger på en spik på väggen eller några fina Husqvarna 1900 tals äldstudsare maueser som inte varit med i några Clintan Hollywodfilmer.

  Enklare då är att prata med närmaste kontakt frånJugge kriget om du inte känner dig säker detta snabbspår borde vara bättre än att börja krångla med skytteklubb trams lånevapen på korta 5 års licenser då man i en normal rättstat inte skall tävla på elitnivå för att du behöver använda brandsläckare revolver pistol om det börjar brinna en gång under livet om du har otur och får inbrott.

Kommentarer är stängda.