När inte alla hästar är hemma –

får man vänta tills korna kommer hem innan det blir någon ändring

När det gäller klimatet lägger Sverige, på samtliga plan, alla ägg i en och samma korg. Regering, riksdag, myndigheter, media, organisationer, andra offentliga personer som artister, samt många privatpersoner, har till hundra procent accepterat en enda sanning.

Den består bland annat av följande delar:

•Kol, olja och naturgas har ett organiskt fossilt ursprung.
•Koldioxid i atmosfären kan orsaka en katastrofal global uppvärmning.
•Alla förändringar i atmosfärens innehåll av koldioxid åstadkoms av människan.
•Glaciärer och polarisar smälter i en tidigare okänd omfattning och hastighet.
•Haven kommer inom kort att stiga med flera meter.
•Våra utsläpp av koldioxid hotar själva livet på Jorden.
•Vi kan styra jordens klimat i detalj via total kontroll av våra koldioxidutsläpp.

Inte något enda av dessa påståenden granskas med kritiska ögon. Det är inte ens tillåtet att i offentligheten ställa frågor om detta. Trots att falsifiering av bara ett enda av dessa påståenden, en enda av dessa premisser för den globala uppvärmningen och klimatpolitiken, skulle få hela korthuset att rämna.

Hur kan ett så stort antal människor bli så totallurade på en och samma gång? En del av svaret är att propagandan är extremt massiv. Men hur kan den vara så effektiv? Ett skäl är säkerligen den långa svenska skoltraditionen att inte läsa för att lära, utan att läsa för att klara tentan. Sedan behöver man inte minnas något av det man läst och det är absolut förbjudet att göra egna reflektioner och analyser.

Därtill kommer en stark tillvänjning vid att passa in i ramen och om man sitter still i båten blir man omhändertagen av staten vid sjukdom eller arbetslöshet. Man ska absolut inte, under några som helst omständigheter, hitta på något själv. Så om vi alla går i takt åt samma håll och avskaffar det dödliga giftet koldioxid kommer allt att gå väl med oss.

Det finns en annan art som kollektivt kan springa rakt ut över kanten på ett stup eller rakt ner i en brusande fors, lämlar. Är det för starkt att kalla dem som vill lura oss med på en sådan dödsföraktande kollektiv gärning, för lymlar?

Ursäkta min svengelskblandade parafras i rubriken och alla andra liknelser, metaforer, alluderingar och jämförelser i texten. Försök själv att beskriva monumental dumhet utan att hemfalla till återanvändning av kända och gärna övertydliga fraser, får du se hur lätt det är!

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på När inte alla hästar är hemma –

 1. Stefan Eriksson skriver:

  ”Folow the money”, är väl en förklaring bland andra som gäller i detta sammanhang.
  https://www.frojdh.se/2017/06/10/sverige-med-minimala-utslapp-betalar-mest-per-capita-till-fns-klimatfond/

 2. JIMMY skriver:

  Ja nu när folkvalda Donald Trump USA utan bensinskatter eller elskatter, med facit i hand- inte längre kommer att betala en enda mera dollar till FNs gröna Rothschild bankfonder ej folkvalda NWO försök till Beskattningsrätt påhittade av” Club of Rome med Maurice Strong, Michael Gorbatjov kommunistiska
  Gaia kult sekt religion” för en ofarlig knappt mätbar spårgas som behövs för livets helt normala växtlighet.

  Då har Sverige köpta särintressen MSM politiker globalister satsat på ett sandslott som nu totalt har kollapsat när pengarna upphör samt försvinner som bibliska morgonrodnaden.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Det är väl ingen konst att lura medborgarna så länge korrupta politiker kan manipulera köpkraften på papperslapparna man kallar för pengar. Gör experimentet att binda värdet på papperslapparna vid något bestående, vågar man nämna silver eller guld?
  Ett vanligt 50gr brev tvärs över Öresund från barnbarnet i Danmark kostar DKK 25:- till Höganäs.
  Post Nord kan inte avvecklas i Danmark, man kan inte klara pensionerna till ca 3.500 tjänstemän,
  förmodligen inte utan att skattebetalarna skall plundras ytterligare.
  Lite OT, men lurendrejeriet är väl jämförbart med klimatskojeriet?

 4. akesundstrom skriver:

  Din undran, Mats, om klimathysterins vänner kunde få kallas ”lymlar” var rimligen rent retorisk, för lymmel är tvärtom en förskönande beskrivning av de förslagna manipulatörer (lurendrejare enligt Samuel) som medvetet försnillar hundratals miljarder av medborgarnas surt förvärvade inkomster eller sparande. Utan att störas av varken revisorer eller några ekonomiprofessorer.

  Vad man kan förvånas över är den cynism och det förakt mot de egna väljarna och mot forskaretiken som våra makthavare och vår så kallade intelligentia demonstrerar. Att rader av underhuggare saknar insikter nog för att skämmas är sant och visst, men en kunnig person som Klas Eklund borde ta med sig geväret ut i skogen och därmed göra en värdigare sorti från den värld han i så hög grad bidragit till att förstöra genom sina maktlojala skriverier om det förfärliga växthusspöket.

  Fast, märk väl: han kan inte beslås med en enda uppenbar lögn, men alla initierade vet hur enkelt det är att vilseleda genom att tiga om viktiga delar av sanningen. Sådan är inte bara hans taktik, utan hela det politiska etablissemangets.

  Själv har jag nu sagt farväl till Wallenbergs gamla bank, SEB, i uttalad protest mot att de förser Eklund med en plattform genom att tillåta honom att uttala sig i bankens namn, som ”seniorekonom”. Kruxet är dock att alla svenska banker mer eller mindre aktivt deltar i klimatshyckleriet och i det lika falska hållbarhetstänket, så det blir kanske nödvändigt att satsa på en utländsk bank för att undslippa ett indirekt medansvar för den dårskap som regerar Sverige.

  • Göran skriver:

   Att personer på banker som kallar sig ekonomer kan man skratta åt. De är inga ekonomer. Jo, som titel, men inte med kunskap. De skarvar bara vidare på vad de 60 doktorerna i nationalekonomi på Sveriges Riksbank gissar sig fram till med sina ekvationer som inte har det minsta med ekonomi att göra.

   • akesundstrom skriver:

    Sant, men man bör väl tillägga att det handlar om att 9 av 10 ekonomer, obegripligt nog, fortfarande tror på gamle Keynes, vars verklighetsfrämmande och kortsynta teser har gjort en sån oerhörd skada.

    Och det värsta återstår: att genomleva den 30-50 år långa stagnationsperiod när dagens extrema och ohållbara skuldberg skall saneras, som de givetvis måste, so oder so.

    Smått komiskt också att banker och finansbolag som applåderat (eller tigit om) till kreditbubblan samtidigt börjat skryta om sina så kallade hållbarhetsprogram. Vad jag vet har ingen svensk ekonomiprofessor eller riksbankschef känt den minsta lust att kommenterar detta magstarka hyckleri och par en handfull har haft kurage att kritisera riksbankens teorier och de sex direktörernas diktatoriska makt. För det är ju i praktiken Ingves styr Sveriges ekonomi, inte regeringen.

    • Göran skriver:

     Ja, Stefan Ingves borde sitta i fängelse. Jag undrar om folk skulle reagera på att Riskbanken anser att det är högre risk att låna ut pengar till t IKEA än att låna ut pengar till grekiska staten eller kommuner som Malmö och Södertälje. Så rankar Riksbanken risk och priset för risken.

     Riksbanken talar om bostadsbubbla och mörkar samtidigt att de själva håller på med en optionsbubbla, som är långt mycket värre än en bostadsbubbla. Effekten av en bostadsbubbla är oftast kortvarig medan en optionsbubbla kan bli hur lång som helst och slår mot alla.

 5. Stefan Eriksson skriver:

  Ni som läser här har väl redan sett detta, men ändå:
  https://www.frojdh.se/2017/06/02/parisavtalet-varldshistoriens-dyraste-satt-att-astadkomma-nastan-ingenting/

  • akesundstrom skriver:

   Ingenting nytt för Frihetsportalens läsare, men varje ny röst i den seriösa skeptikerkören är förstås välkommen.

Kommentarer är stängda.