När skam går på torra land

Efter avslöjandet om Harvey Weinsteins sex-chauvinism, för vilket inte redovisats konkreta bevis men många personliga vittnesmål, har skuldbeläggandet av män som grupp tagit osmakliga proportioner, även i Sverige. Varenda kvinna som syns i media och vill synas i media har tydligen en misslyckad upplevelse av kontakt med män att berätta om. Och det är alltid bara mannens fel, trots den gamla visdomen att ”det är inte ens fel när två träter”.

Dessa kvinnor älskar att blottlägga både kropp och själ i media, på bild och film, i musik eller på annat sätt. Nu hävdar de plötsligt att de inte hade en aaaning om att Hollywood är ökänt för att där är enklast att ta sig fram sängvägen. Vem är det som har utnyttjat vem, egentligen?

Det är möjligt att Weinstein verkligen våldtagit någon, men inte särskilt troligt. Det är med viss tvekan trovärdigt att han tvingat någon att ha sex med honom. Däremot är det mycket troligt att han ställt en fråga som tvingat kvinnorna att göra en affärsmässig kalkyl. Lite sex i utbyte mot en karriär. Inget sex, ingen hjälp från Weinstein med karriären.

Är Weinstein en första klassens skitstövel? Det verkar så, det till och med hävdas att det varit känt länge i Tinseltown. Att det exploderar just nu måste bero på att feminister och social justice warriors med flera har fått upp ångan i kampen mot Trump och med alla dessa upplopp i Ferguson, Charlottesville och andra platser. I Weinstein fann de ett tacksamt mål att rikta ilska mot.

Nu när locket är av och någon kvinna säger att hon blivit tvingad till sex, tvingar det även de andra kvinnorna som har Weinstein att tacka för sin karriär att beskylla honom för tvång. Det gör de för att skydda sin egen ”anständighet” och sympatier, annars skulle det se ut som om de frivilligt gått med på att ha sex med detta ”monster”. Vilken snyftvals! Det är frivilligt att vältra sig i hollywoodträsket bland alla andra ”attention seekers” som flockas där.

Man ska ha respekt för kvinnor och visa det. Men respekt, som så mycket annat här i livet, fungerar åt båda håll. Visar man inte respekt, får man inte respekt. Har man inte heller självrespekt blir man lätt utnyttjad. Men vi kan inte införa en ordning där en kvinnas kropp blir ett vapen, en dödsfälla, med vilken hon med endast ett ord kan förstöra vilken mans liv som helst!

De som driver dagens drev skulle helst se att det blir kriminaliserat att vara man. De mest upprörda framtonar tydligt med gamla unkna kommunistargument om patriarkala strukturer, mäns våld mot kvinnor och kollektiv skuld. Här i Sverige har det blivit en kickstart för feministiskt initiativs valrörelse. De har varit redo med en propagandaorganisation om något lämpligt skulle dyka upp. Det har det nu gjort. De skulle helst se att våldtäkt definieras som när en man tänker på en kvinna, eller annat snusk!

Tänk om jag hade haft en krona för varje gång en kvinna på något sätt varit otrevlig mot mig, med sexuella anspelningar, nedsättande kommentarer om män och/eller min manlighet, till och med slagit mig eller på annat sätt markerat att hon anser kvinnor vara förmer än män. Då hade jag varit rik idag. Så vanlig är denna strukturella ordning, man ser den dagligen, när man väl fått syn på den.

Apropå kollektiv skuld och uppseendeväckande avsteg från den kollektiva skuldbeläggningen. När fem män i Norrbotten nu åtalas för jaktbrott mot ett antal björnar och lodjur, träder männens talesperson fram och säger att HON vill att dessa renskötare ska behandlas med respekt. Hon vill inte höra att de kollektivt beskrivs i fördomsfulla eller rasistiska ordalag. Samer ska tydligen vara en skyddad grupp, även om de är män.

Inte ens Leif GW Persson säger som det är. Han kallar dem vapen- och dödsfixerade personer med rovdjurshat, men säger inget om varför de inte vill ha rovdjur i sin närhet. Därmed riktar han också uppmärksamheten åt ett annat håll än vad som kunde vara motiverat utifrån de verkliga händelserna. Brott ska bestraffas, men varför ska vissa saker betraktas som brott, som att skydda sina djur, sin egendom? Mäns intresse för kvinnor ska inte vara straffbart, i synnerhet är det inte medias sak att utfärda domen. Det börjar kännas som om allt som presenteras i MSM är false flag numera.

Det här inlägget postades i Jämlikhet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på När skam går på torra land

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Kan man gradera eländet?
  Det här är ett av resultaten av ca tre generationers socialism med ”ALLEMANSRÄTT”, rätten till allt eller hur?
  Hur länge finner sig svenska folket i all förnedring?
  http://www.friatider.se/sk-ndade-flaggan-f-r-hedersmedalj-av-regeringen-absurt

 2. Göran skriver:

  USA:s vicepresident Mike Pence har en policy att aldrig tala med en kvinna enskilt. Nu får han kritik för den policyn. Det spelar ingen roll åt vilket håll man har kränkt västen – det är alltid fel sida ut.

  Det löjliga med det hela är att i slutet kommer det vara kvinnorna som förlorar själva på det hela. Äktenskap börjar ses mer som en affärskontrakt än som en relation. Äktenskap är bland de sämsta kontrakt en man kan skriva under.

  Jag vet inte om följande är sant, men det sägs att män slutar mer och mer att ha förtroliga saker med kvinnor de lever med. De litar inte på att de håller tyst. I stället vänder de sig till manlig bekanta.

  Det är även som Mats, skriver om en krona. Även jag hade fått ihop en liten hög med pengar om det vore så. Har det stört mig. Inte det minsta rent ut sagt. Ibland kan det har varit jobbigt just för stunden. Nästa dag. Ingenting. Idag. Då får jag tänka efter riktigt ordentligt. Jag har inte ens en endaste gång tänkt att jag har blivit kränkt.

  Sist. Rent biologiskt är det inte helyllekillarna som kvinnor dras till.

  • mats skriver:

   När jag som ung började köra taxi fick jag rådet att aldrig följa med en kvinnlig passagerare in i hus eller lägenhet för att få betalt. Ta en pant, körkort eller klocka, och be henne komma ut med pengarna. I värsta fall ta en bomkörning hellre än att riskera någon falsk beskyllning.
   Har följt det rådet vid andra tillfällen också. Tycker Pence agerar klokt.

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Jag känner mig mer och mer ”marginaliserad” i förhållande till kollektivet. Kanske är det bara bra!
  Eftersom jag får känslan av att mäns brister i umgänge med kvinnor (vice versa) uppenbarligen efter den senaste i raden av ”kampanjer”, snarare är en regel än ett undantag om hur ”man” umgås respektfullt med varandra.
  Är det så illa?
  I så fall har ”jag missat något”, eller också tillhör jag väl det ”fåtal” som inte fattat att det är så här det går till inom kollektivet.
  Men, vem vet? Jag kanske konfronteras med något jag sagt eller gjort som barn, det verkar ju som ”bäst före datum”, sträcker sig många tiotals år framåt i tiden.

  ”Snacket” i damlagens omklädningsrum skiljer sig förmodligen inte nämnvärt åt jämfört med herrlagens.

  • mats skriver:

   Jo, det är en tråkig ton som avslöjas. Jag kan faktiskt inte tro att den är så vanlig som görs gällande. Eller har jag levt för skyddat?

 4. JIMMY skriver:

  Orsaken till denna dagcenter hysteriska orimliga nivå av lättkränkta patetiska ofredade kvinnor i Svensk MSM och utländsk satellit Fake News MSM.

  Har grund ursprung orsak i kultur marxism, vars enda syfte är( Dela upp och splittra Folk och länder och Erövra )

  Även felaktig översättning ”Söndra och Härska”

  Vill påminna om Alan Watt från Kanada som berättar ofta om detta gällande NWO – UN.

  Lyssna och lär via Youtube.
  🙂 🙂 🙂

 5. Risto Matinen skriver:

  Både märkligt och motbjudande! Tror ingen/få här vill veta hur jag blivit sexuellt trakasserad av kvinnor. Men allt från grabbtag på könsorganet till att försöka klä av mig offentligt, och mildare varianter däremellan…

  Dock styr man upp det på plats och tid: Stopp! Eller drar därifrån!

 6. dolf skriver:

  Jag har klurat ut en taktik för att komma till rätta med problemet. Tänker dock inte själv begagna mig av den. Redogörs för i det gamla inlägget Ursäkta, knullar fröken?

 7. Göran skriver:

  Läste en kommentar om att Aftonbladet och Expressen drar igång ett drev mot bland annat Martin Timell och Lasse Kroner för att att släta över eller putta undan sin egen medarbetare Fredrik Virtanen.

  Det kan hända att det är så. Det får mig dock att fundera på om Martin Timells och Lasse Kroners synder är något dessa tidningar har legat på och nu plockar fram.

 8. Göran skriver:

  Läser idag på Friatider ”Kvinnliga journalister i upprop mot sexuella övergrepp” (http://www.friatider.se/kvinnliga-journalister-i-upprop-mot-sexuella-vergrepp)

  En sak slår mig. Många kvinnor måste ha ett väldigt dåligt förhållande till män eller helt saknar män som kan kallas män i deras bekantskapskrets.

  I min bekantskapskrets av kvinnor har det hänt då och då att någon av dem har blivit trakasserad av någon man. Detta löses ganska enkelt. De berättar för mig vad som händer och jag i min tur tar kontakt med berörd man och förklarar lugnt och stilla att deras beteende inte är önskvärt och bör upphöra. Detta har ett 100 % utfall att de slutar med sitt beteende mot aktuell kvinna. Några vidare åtgärder än ett enda telefonsamtal har jag aldrig behövt utföra.

Kommentarer är stängda.