Vi betalar inte!

På 70-talet skrev Dario Fo den av vänstern hyllade pjäsen Vi betalar inte, vi betalar inte! Så hyllad för sin kritik av det kapitalistiska samhället att Fo belönades med Nobels litteraturpris. Jag såg pjäsen vid den tiden och blev inte särskilt imponerad av dess logik och analys.

Som en ödets ironi har nu svenska folket fått nog av att betala för främmande människor importerade till Sverige. En majoritet svenskar uttrycker nu på olika sätt, Vi betalar inte, vi betalar inte! Samma rop hörs från stora delar av Europa, Vi betalar inte!

Denna utveckling, att tvinga folket att betala för att bli diskriminerade av sina folkvalda, är något som socialister över hela världen praktiserat länge. Det ger dem makt, pengar, titlar och status, de tänker inte ge upp det lättvindigt. Därför kommer de att fortsätta beskylla sanningssägare för allt möjligt som kan väcka avsky hos de medborgare som inte ännu fattat galoppen.

De slutar inte bedra oss förrän vi slutar ge dem tillgång till våra pengar. Rösta bort dem från politiken på alla nivåer. Skicka det tydliga budskapet, Vi betalar inte!

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

22 svar på Vi betalar inte!

 1. Göran skriver:

  Ska vi rösta bort dagens politiker, då måste vi rösta på partier utanför Riksdagen. Men, hur många känner ens till att det finns andra partier att rösta på?

  • Åke Sundström skriver:

   Mats förenklade, när att talade om att bojkotta alla nuvarande riksdagspartier. Rimligen undantar han SD, som trots allt är det enda oppositionspartiet, med en i huvudsak frihetlig och icke-socialistisk agenda (trots sin vänsterbakgrund). Risken är ju uppenbar att röster på dagens nya utmanare, MED, KVP (Kristna värdepartiet) och sannliberalerna, blir bortkastade. I mina ögon har dessa tre missat chansen att redan i höst göra skillnad, genom en valkartell. Det är tveksamt om denna valhänta obeslutsamhet förtjänar att belönas. Har Sverige råd med ytterligare fyra år med dagens blocköverskridande och SD-bojkottande parlamentariska diktatur?

 2. Rikard skriver:

  Hej.

  Titta in hos Karl-Olof Arnstberg på [https://morklaggning.wordpress.com/] för att se vad som händer den som inte lyder den ny-marxistiska värdegrunden.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Göran skriver:

   Det är ungefär som när Ben Shapiro anklagar Ron Paul för att vara alt-höger genom att Ron Paul anses tillhöra en identitetsrörelse genom att Ron Paul uttalat något negativt om Israel, samtidigt som Ben Shapiro totalt lyckas förbigå att just semitism är den största identitetsrörelse som existerar.

   Vi kan debattera många konspirationsteorier om judars inflytande, men jag tror faktiskt att just vissa judar hittar på en massa konspirationsteorier om uttalanden mot judar om allt möjligt. Säger jag att judar äger väldigt mycket media kommer judar strax att uppfinna en konspirationsteori om det, även om mina uppgifter t.ex. skulle bygga på statistik från en statlig myndighet.

   • mats skriver:

    För somliga är det inte lätt att uthärda sanningen. KOA tvingas till hård kamp mot dem som hellre försvarar lögnen än accepterar sanningen.

  • Åke Sundström skriver:

   Vidrigt, naturligtvis. Men samtidigt blir det kontraproduktivt att fästa alltför stor vikt vid vad ohederliga eller förvirrade murklar häver ur sig, de får onödigt stor uppmärksam på det viset. På sikt är det faktiskt sant att sanningen sparkar, dock inte alltid så snabbt som man i ett civiliserat samhälle borde kunna förvänta sig.

 3. Jan Andersson skriver:

  Om man irrar sig in i en återvändsgränd kan man hitta ut själv om man vänder sig om och hittar tillbaka till huvudleden igen.

  Att läsa MSM i Sverige är en sådan återvändsgränd, ett meningslöst slöseri med tid som går ut över ens goda humör. Låt bli, så försvinner snart lögnerna och personangreppen ur sikte.

  Att vi ska försörja anonyma ekonomiska migranter tills döddagar är på samma sätt mycket lätt att undvika. Låt bli, så åker de hem igen.

  Våra egna val, och enkla beslut att ta.

  Om man nu tycker att Sverige som idé är värt att bevara.

  • Göran skriver:

   Om cirka 50 % av de asylsökande tar ut bidrag genom att uppge olika identiteter till olika myndigheter innebär det att dessa 50 % är kriminella. Att de har flytt för sina liv är bara haha.

   Att bo i Malmö innebär att risken att mördas är större än om man bor i Kabul i Afghanistan. Kan man då söka asyl i en annan kommun, strunta i att uppge vem man är och sedan få möjlighet att kvittera ut bidrag på olika identiteter? Ska det inte vara allas lika värde?

 4. oppti skriver:

  Vi har det så bra så vi kan avstå lite för att hjälpa behövande till ett drägligare liv.
  Men inte på vår bakgård, för då mister vi och dem vi hjälper mycket.

  • Jan Andersson skriver:

   Det enda vi kan ge dem som är värt något, är kunskap och åter kunskap att bygga upp en egen basindustri och infrastruktur i deras egna hemländer. Inte så lätt när den officiella hållningen i Sverige är att vi lever i ett postindustriellt samhälle och våra fabriker i Sverige snart bara är ett minne blott. Blir dessa mentala blysänken sannspådda är vi snart ett U-land själva. Utan export – ingen välfärd.

   Men det finns gott om kompetens kvar, inte minst i pensionärsleden, som kan och vill hjälpa till. Men man måste vara beredd att börja på mycket låg nivå – både i Sverige och Afrika.

  • Göran skriver:

   Vi behöver inte alls hjälpa andra. De kan hjälpa sig själva genom att först och främst rösta fram politiker i sina länder som inte är korrupta.

   Det enda vi skulle kunna hjälpa till med är vapen om de vill störta korrupta politiker.

   Problemet med hjälp från Sverige är att just socialdemokraterna har en benägenhet att stötta just de korrupta politikerna eller politiker som är till ondo för befolkningen.

   • Jan Andersson skriver:

    Jag tänker nog mest på hur vi ska kunna rädda oss själva.

    • Göran skriver:

     Min kommentar var inte avsedd för ditt inlägg. Men vi behöver rädda oss själva i första hand. Sedan kan vi hjälpa andra, men då ska det vara att lära dem hjälpa sig själva.

 5. Niklas skriver:

  Det stora samhällsproblemet är ju att skatterna är obligatoriska. Hade de varigt frivilligt att betala skatt, samt dessutom kunnat öronmärka sin skatt till just de saker man tycker är viktigt, hade nog de flesta samhällsproblemen försvunnit av sig självt.

  • Göran skriver:

   Framförallt skulle det inte bli så attraktivt att bli en politiker som vill ta folks pengar och använda till sina egna privata och egoistiska åsikter.

   Kanske man blev tvungen att argumentera och övertyga och framförallt att leverera.

   • Niklas skriver:

    Dessutom skulle politikerna tvingas att följa väljarnas vilja, annars blir det inga skattepengar…

    • Göran skriver:

     Partipolitiken är primitiv. Hur fasen skulle ett företag kunna drivas om det skulle baseras på att kriga om åsikter hit och ditt och blockera andras åsikter om det var emot ens egna.

     Ta bara skolan. Jag tror varje människa i Sveriges skulle vilja se en bra skola hur det än går till. Men, politikerna letar inte efter en bra lösning. De krigar bara om sina egna idéer om hur skolan ska fungera utan att ens veta om deras idéer fungerar.

     Angående vinster i skolan. De skulle kunna baseras på hur bra de är. Desto bättre skola, baserat t.ex. på hur många som får betyg som räcker till högre utbildning, desto högre vinst får de ta ut.

     • Göran skriver:

      Slår mig angående skolan. Desto sämre de är idag, desto mer pengar får de.

      • Åke Sundström skriver:

       Visst, men det gäller inte bara skolan. Staten slänger ju pengar på allt som inte fungerar – utan att låtsas förstå att problemens grundorsak är de regelverk staten själv har beslutat om.

  • Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

   Roligt att det finns fler än jag som tänker i banor om frivillig skatt och individuell kontroll av hur betalda skatter fördelas.

 6. Samuel af Ugglas skriver:

  Undrar hur ”livsmedelsproducerande” politiker och tjänstemän tänker lösa den mycket besvärliga situation landet hamnat i med hänsyn till torkan? Officiellt heter det ju att man skall be någon ”annan” att ersätta bönderna för utebliven skörd. Vad nu om denne någon ”annan” varken vill eller kan, vad kommer då att hända? Hade socialisterna varit det minsta eftertänksamma hade de inte drivit medborgarna från landsbygden in i storstäderna med hjälp av ren och skär skatteutplundring.
  och dessutom göra landsbygdsbefolkningen till socialistiskt hatobjekt under flera generationer måste någon gång få ett slut. LRF kan ju börja med att rannsaka sin otroliga undfallenhet gentemot ”socialdemokrater”. Börja gärna med tiden omedelbart efter Axel Hägerström.

Kommentarer är stängda.