Parismålet missas

Fijis preimärminister, Frank Bainimarama, oroar sig för att världens politiker och regeringar inte är redo för de krafttag som måste beslutas på Katowice-konferensen i december. Han menar att dessa krafttag och drastiska åtgärder är nödvändiga för att Parisöverenskommelsen ska få någon verklig effekt.

Detta är goda nyheter för de klimatrealister som kräver att politikerna ska avstå från dyrbara slag i luften, motiverade av deras rädsla för att bli nerskällda av aktiviströrelser. Om politikerna medvetet drar bena efter sig i klimatfrågan, för att de insett att det inte gör någon nytta, utan troligen ekonomisk skada, då är det en välkommen tillnyktring. Mer sådant och mindre Lööf, Lövin och Sjöstedt.

 

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Parismålet missas

 1. Dandersan skriver:

  Arktis is smälter inte längre-så klimatet kan vänta!

 2. Göran skriver:

  Jaha, så de måste diktaturerna eller vad det nu kan vara för korrumperart styre är oroliga att de inte ska få pengar till sina köttgrytor längre.

 3. Per-Olof Persson skriver:

  Länder som Fiji är ute efter de 100 miljarder dollar som ska fördelas till dessa länder (eller till dess elit). Nästa ekonomiska kris gör dock denna utdelning av pengar omöjlig. Vi är ändå på väg att få en tredje-världs-status (om man ser till BNP per capita).

 4. Jan Suhr skriver:

  I USA sjunker CO2-utsläppen fast man inte är med i Parisavtalet När Kyoto-avtalet gällde var det likadant, USA var de enda som levde upp till det fast man inte heller var med i det. Allt tack vare fracking.

 5. Göran skriver:

  Nu har Fredrik Reinfeldt get sig in i debatten om klimatet och globala skatter. Artikel från Fria Tider: http://www.friatider.se/reinfeldt-h-gre-skatter-r-l-sningen

Kommentarer är stängda.