Qatar ger stöd till Turkiet

Emir Tamim Bin Hamad Bin Al Thani av Qatar har lovat President Erdogan i Turkiet 15 miljarder USD i stöd för att hjälpa den allt mer extremistiske muslimske presidenten hantera Turkiets finansiella tilltagande finansiella kris.

Som en första gest har Emiren skänkt en Boeing 747-8i jumbojet värd en halv miljard USD till presidentämbetet.

För Europas del är det oroande nyheter, inte för att vi missunnar turkiska folket god ekonomi, men för att de olika muslimska huvudfårorna satsar enorma pengar på att islamisera Europa. Saudiarabien (på den andra sidan) bekostar moskéer var helst sådan får bygglov. Erdogan bedriver utpressning när helst han får chansen mot såväl USA/NATO som EU.

Därför är det oroväckande om dessa för oss samhällsomvälvande figurer får i princip obegränsad finansiering. Kan vi hysa något litet hopp om att den regering vi till slut får, kommer att vara medveten om detta och ha någon politik för att hantera den utmaningen?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Qatar ger stöd till Turkiet

 1. Utlandssvensk skriver:

  “Emir Tamim Bin Hamad Bin Al Thani av Qatar har lovat President Erdogan i Turkiet 15 miljarder USD”

  Vad gäller spridningen av Islam i Västvärlden tror jag inte det spelar någon roll om pengarna finns i Qatar eller Turkiet. Båda länderna är väldigt aktiva vad gäller att finansiera moskéer och båda stöder Muslimska brödraskapet, dvs. samma organisation som de svenska sossarna sen länge samarbetar med.

  Min uppfattning är att man bör förbjuda Islam. Som jag ser saken finns det redan en ganska tydlig rörelse åt det hållet i flera västländer. Burqan är redan förbjuden i t.ex Frankrike och Österrike. I Schweiz förbjöd man minareter efter en folkomröstning och nästa år ska man rösta om burqaförbud. Det kommer garanterat att gå igenom. Förbud mot utländsk finansiering av moskéer finns i flera länder. Osv, osv.

  I princip är detta en tävling mellan Västländerna. De som gör det svårast att leva som muslim snabbast, kommer att få mindre inflöde av troende muslimer och på sikt även utflöde till övriga västländer. Sverige lär bli ett av de länder som får fortsatt inflöde, eftersom vi inte har infört några begränsningar alls och knappast heller kommer att göra det inom överskådlig framtid.

  • Mats Jangdal skriver:

   Jag är böjd att hålla med om islam. Ska man ägna sig åt att begränsa nazisters åsikts- och yttrandefrihet bör det utsträckas till att även gälla islam. Så farlig och samhällsomstörtande är islam. Det är bara att läsa koranen, så inser man att detta är en religion för sekterism och klankrig.

   Däremot tror jag att det spelar roll att pengarna finns i Turkiet. Det blir kortare avstånd mellan dem som håller i dem och dem som använder dem i islams tjänst.

   • Utlandssvensk skriver:

    Skandinaviens största moské, i Malmö, finansierades av Qatar:

    https://www.dagen.se/qatar-betalade-nar-skandinaviens-storsta-moske-byggdes-1.968958

    Vänstertidningen ETC gjorde en granskning av vilka länder som har betalat för moskéer i Sverige och enligt den ligger Turkiet och Qatar lika, med fyra var:

    “Av de 25 granskade moskéerna har 17 visat sig vara finansierade med pengar från utlandet; sex av Saudiarabien, fyra av Turkiet, fyra av Qatar, två av Förenade Arabemiraten osv. Fyra granskade moskéer har ETC inte lyckats få fram några uppgifter om.”

    https://samnytt.se/var-fjarde-moske-i-sverige-finansieras-av-saudiarabien/

   • Utlandssvensk skriver:

    ” Ska man ägna sig åt att begränsa nazisters åsikts- och yttrandefrihet bör det utsträckas till att även gälla islam. ”

    Av intresse är möjligen att detta även är Wilders (ledare för PVV i Holland) argumentation. Många känner till att han pratade om ett förbud mot koranen men få verkar veta att vad han sa var att om Mein Kampf är förbjuden, så borde även koranen vara det. Han är för övrigt gammal libertarian och, enligt mig, den kanske mest intressanta och välartikulerade ledaren för ett större dissidentparti i Europa. Ungefär som för SD i Sverige har PVV då och då varit det största partiet i opinionsmätningarna, men hittills inte i ett val. Men till skillnad från SD, har PVV periodvis haft riktigt inflytande.

    FN i Frankrike (Le Pen) och PVV har för övrigt varit banbrytande vad gäller att etablera samarbete mellan de olika nationalistiska partierna i Europa. De är kärnan i Europe of Nations and Freedom, en grupp i EU parlamentet. Dessvärre vågar SD inte gå med i den, vilket jag tycker är synd.

    • Mats Jangdal skriver:

     Det lilla jag sett av Wilders har imponerat på mig för hans sakliga och stringenta resonemang.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  “Kan vi hysa något litet hopp om att den regering vi till slut får, kommer att vara medveten om detta och någon politik för att hantera den utmaningen”?
  En genomkorrupt regering som svenskarna kommer att nedlåta sig till att få innan den även tar säte, kan svenska folket överhuvudtaget inte tro på.
  Se till att “riksdagen” fungerar som folkets röst! Tillsätt en regering med hjälp av folkregistret och en “slumpgenerator” är mitt bästa tips!

 3. Göran skriver:

  Ungerfär så här aggerar islam i ett land. Först söker de acceptans. De struntar i andra muslimer. De andra muslimer får vara moderata, sekulära, strunta i hijab och liknande.

  När de har fått acceptans vänder de sig mot de andra muslimerna och börjar ställa krav på dem att vara goda muslimer, dvs. gå till mosken, bära hijab m.m.

  Vad vad kan se i Sverige är att islam har fått en acceptans. De får bygga moskeer, får ha böneutrup och sitter med i politiska partier och kommer in i riksdagen.

  De har redan vänt sig till de andra muslimerna. Bruker av hijab breder ut sig. Det var i princip ingen muslim som bar hijap tidigare. Nu är det många som bär hijab. Införandet av hijap går via att säga att anständiga kvinnor bär hijap vilket implecit anger att de som inte bär hijab är dåliga kvinnor. Alla dåliga kvinnor kommer att trängas undan.

  Bruket av hijab växer i alla islamska länder. Islam radikaliseras över hela världen. Sverige kommer inte att vara något undantag ovsett hur många Gudrun Schyman, Annie Lööf eller Isbella Lövin vi har i Sverige.

  • Mats Jangdal skriver:

   Självutnämnda moralpoliser med härskaragenda måste hållas kort, oavsett vilken agenda de hyser eller moral de förespråkar.

 4. Per-Olof Persson skriver:

  Det kvittar hur mycket Turkiet lånar ifrån Qatar. Turkiets ekonomi kommer ändå att krascha förr eller senare. Det är därför som den turkiska liran faller kraftigt gentemot andra valutor.

  Alla som kan växlar över liran till annan valuta och för pengarna ut ur landet. Detta görs av både inhemska och utländska investerare.

  Problemet är att privatpersoner, företag och turkiska staten har tagit stora utlandslån. Men turkiska staten (Erdogan) har använt pengarna till att försöka bygga upp ett nytt Osmanskt Imperium. Det har lett till stora militära satsningar och krig i Syrien och i Irak.

  Samtidigt har mycket pengar satsats i moskébyggen och i andra prestigeprojekt. Således har pengarna inte gett någon avkastning för att betala tillbaka lånen.

  Erdogan har dessutom satt sig själv och sin familj på allt fler poster som exempelvis chef för centralbanken. Därför avvecklar alla som kan sina investeringar i Turkiet.

  • Mats Jangdal skriver:

   De flesta bedömare anser väl att det var Erdogan själv som iscensatte ett försök till “statskupp”, för att samla mer makt hos sig själv.

Kommentarer inaktiverade.