Bingbing funnen

Den kinesiska skådespelerskan Fan Bingbing, som varit försvunnen sedan i juli har återfunnits välbehållen. Det visar sig att hon hållits i förvar och förhör av den kinesiska polisen. Nu har de fått henne att erkänna skattebrott och hon har ålagts att betala 129 miljoner USD i böter. Om inte, hamnar hon i kurran på obestämd tid.

Vidare har hon på Weibo (kinesiska FB), tvingats be om ursäkt för sitt brott och uttala  sin kärlek till partiet som låter henne vara en firad skådespelerska.

Så går det till i kommunistiska och socialistiska stater. Du är fri att spendera dina pengar som du vill, så länge mesta möjliga går till staten och partiet som är ett med stten. Därför har alla som lever i ett sådant system anledning att likt Leif Östling fråga, Vad fan får jag för det? Vi ska inte be om ursäkt för att ständigt fråga detta och det borde inte Leif heller ha gjort. Men hans ursäkt bekräftar bara det vi redan visste, att skillnaden mellan Sverige och kommunistkina är hårfin.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Bingbing funnen

 1. Jan Suhr skriver:

  Att skattebrott anses vara värre än de flesta andra brott syns tydligt i straffskalan där du lätt får flera års fängelse för brott där du lurat staten på pengar. Lurar du privatpersoner på pengar är risken minimal att du får straff över huvud taget.

  För att få bukt med gängkriminaliteten vore den bästa lösningen att skicka skatteverket på dom. Då åker de in på minst 5 år och inga skrämda vittnen behöver förhöras.

 2. Niklas skriver:

  Devisen född fri, men skattad till döds gäller fortfarande. Ta bort källskatten och överför arbetsgivaravgifterna till löntagarna, så kanske folket börjar vakna upp från Törnrosa-sömnen.

  • Göran skriver:

   Ska du köpa en sak som kostar 100 kr och det är 25 % moms i den summan kommer staten att få 105 kr. Ungefär vad som ingår i de 105 kronorna: Källskatt, arbetsgivaravgift och moms. Skatten blir 135 %. Detta är lågt räknat.

   För en vara som kostar 80 kr måste du producera för 185 kr för att kunna köpa den.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Här ett annat socialistiskt skurkstreck:https://www.hd.se/2018-10-05/manga-beredda-avsta-lon-for-pension?forceScript=1&redirected=1
  Hänger det ihop med egendomsrätten eller den vulgärsocialistiska termen ALLEMANSRÄTT?
  Kanske lite långsökt, Mats kan säkert förklara.

 4. Utlandssvensk skriver:

  ”Men hans ursäkt bekräftar bara det vi redan visste, att skillnaden mellan Sverige och kommunistkina är hårfin.”

  Den är möjligen hårfin vad gäller statens respekt för privat egendom, men den är milsvid vad gäller centralmaktens inställning till den dominanta folkgruppen. Den kinesiska staten må vara despotisk, men den har ingen som helst avsikt att utplåna kineserna som folkgrupp. Tvärtom använder den på ett föredömligt sätt hårdhandskarna för att hantera den muslimska minoriteten i landet. Om den svenska staten var intresserad av att trygga svenskarnas långsiktiga överlevnad, skulle den ha mycket att lära av kineserna i det hänseendet. Men nu är den, som bekant, inte alls intresserad av detta…..

Kommentarer är stängda.