M lägger egen budgetmotion

Det kan vara smart av M att lägga en egen budgetmotion innan regeringsfrågan är löst. Dels är det helt rimligt att man försöker skaffa sig den budget man vill regera på, om man är seriöst intresserad av att regera. Dels verkar det överraska sossarna.

Får man igenom budgeten kan man säga till C och L att antingen kan de regera med det parti som vunnit budgetbudgivningen, eller så får man regera med dem som förlorade och därför har mindre utrymme att regera som de vill.

Risken med det är att C och L faktiskt väljer S av just den anledningen, i total skräck för att SD ska kunna påverka något alls. Detta även om M säger att de visserligen fått igenom budgeten med stöd av SD, så har SD just därför ingen hållhake på M.

Som väljare anser jag det trots allt att rimligt att ett parti som på allvar vill ha regeringsmakten också tydligt markerar det, samt vilken budget de tänkt sig ska leda till bästa vallöftesuppfyllande.

Lite olika kommentarer i media, här och här. Men det är märkligt få.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på M lägger egen budgetmotion

 1. Rikard skriver:

  Hej.

  Det börjar märkas ute på myndigheterna att det dröjer med beskedet om vilken sorts socialdemokratisk regering det blir. Till och med de lägre tjänstemännen i utförarled tvekar och drar enkla beslut i långbänk eller ger avslag utan motivation, allt utifrån devisen ”Har jag inget gjort så har jag inte gjort fel” – vad detta innebär för de som exempelvis uppbär sjukersättning eller försörjningsstöd struntar man helt i.

  Satt nyligen med i ett möte, där kontentan blev att tjänstehen A ville att klienten skulle ordna besked från tjänstehen B som i sin tur krävde handlingar från tjänstehen C som ville att klienten skulle få ett beslut av A…

  För klienten, som lever med en kognitiv utvecklingsstörning, är sådan byråkratisk balett obegriplig. Jag antar att det tillhör värdegrunden att det är bättre att svenska hjälpbehövande kastas ut på gatan än att man fattar ett beslut. Det som är extra upprörande är att man från myndigheters håll medvetet just låter bli att vare sig bevilja eller ge definitivt avslag – ett ickebeslut kan inte överklagas till förvaltningsdomstol.

  Detta är vad svenska tjänstehen förmår prestera, efter flera års högskoleutbildning och ingångslöner på över trettio tusen kronor per månad.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Dandersan skriver:

   Moment 22 förverkligat.
   Jag förstår inte varför vi skall ha en regering-när vi har ett beslutande valt organ som riksdagen.
   Demokratiskt som det land som har högst levnadsstandard-klocklandet Schweiz.

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Om jag hade fått äska en grundlagsändring hade det varit marknadsreglerad och prestationsbaserad lön för alla offentliganställda, med tillägget att för politiker skall det samlade bruttovärdet på ersättningen ej få överstiga rikets medellön.

    Drömma kan man ju.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Skattefinansierade tjänstemän/kvinnor skall inte ha rösträtt överhuvudtaget. Det kan ju inte vara meningen att de personer som lever av andras arbete skall kunna dra fördel av att stötta dem som förordnar utplundring av medborgarna på deras inkomster eller egendom.
  Det är inte ett dugg märkligt vi går under.
  I realtid kommer de socialistiska tjänstemännen att förhindra att det sker förändringar i den svenska myndighetsutövningen, det vore konstigt annars. Är verkligen en Hr. Reinfeldt värd 22.500.000:kr i löner och andra förmåner under 2017?
  Hans svenska pass skall dras in och han bör hänvisas till ”asylantkön” på Sicilien i bästa fall.

 3. Ivar Andersson skriver:

  I min värld så önskar Annie Lööf C och Jan Björklund L sitta i Stefan Löfvens regering tillsammans med MP och med stöd av Jonas Sjöstedt V. Att Annie Lööf ska bli statsminister i denna regering med S finns inte på kartan för Stefan Löfven. Att alliansen + MP med Annie Lööf som statsminister skulle släppas är otänkbart både för Stefan Löfven och Ulf Christersson. Vilket ess har Annie Lööf i rockärmen eller kan hon inte räkna och tänka logiskt?

 4. Mats Jangdal skriver:

  Hej!

  Vi får se om det blir något mer på Frihetsportalen. Google kräver inloggningar av mig som jag inte har och som jag inte heller lyckas skapa hos Google.

  Jag har lagt in texter till och med torsdag denna vecka. Frihetsportalen och giltiga kommentarer lever väl sitt eget liv i fem veckor som jag ställt in, innan jag blev utlåst. Alla sidor med nästan 2850 artiklar går säkert att läsa så länge jag betalar webhotellet.

  Kommer jag på (får hjälp med) hur man hanterar Google kanske jag fortsätter. Eller så skaffar jag en annan domän, ett annat publiceringsverktyg och lägger det i ett serverhotell i Ryssland eller liknande.

  ****************** lång ramsa med svordomar. Jag blir så trött på Google!

  Tack alla läsare för att ni varit med mig i 8 + 5 år!

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Mats, vi har svårt att undvara Dig. Frihetsportalen har varit förlösande för många av oss.
   Dina kvaliteter finns inte på många andra platser på nätet, hur kan vi hjälpa?

   • matsjangdal skriver:

    Jag letar efter en möjlighet att få Google authenticator, som påstås vara ett tvåstegsskydd mot intrång på Frihetsportalen, att samspela med WordPress som jag publicerar i.
    Supporten på mitt webhotell kunde inte hjälpa mig. Men kanske någon som är duktig på datorer och internet kan?

    Jag vill inte ha GA, men det har kapat min inloggning och tvingat mig att försöka skapa denna tvåstegsinloggning. När man lyckas med det kan man enligt informationen stänga av det. Men jag kommer ju inte in på något vis. Moment 22 alltså!

    Ett problem är att informationen om vad man ska göra och vad som är tänkt att hända om man gör si eller så är så erbarmligt bristfällig att man faktiskt måste veta det utan att läsa instruktionen. Vilket jag alltså inte vet och inte förstår.
    Misslyckas jag med det så återstår att försöka lansera en sajt. Det kan alltså bli ett glapp, okänt hur länge.

 5. matsjangdal skriver:

  Annie Lööf har med en tankevurpa som slår det mesta just splittrat Alliansen på ett som det verkar, oåterkalleligt sätt. Därtill fick hon hjälp av Jan Björklund som redovisade en mycket skev verklighetsuppfattning.
  En mental praktrova i kombination med politiskt hallucinerande. Så ändade Alliansen. Så Förlorade Sverige chansen att få en stabil och välfungerande regering i en ny verklighet.

  Ett långskott vore om Ebba får möjlighet att bli statsminister efter en ny omröstning där Janne och Annie insett att det är bättre att lägga ner sina röster än att rösta mot.

 6. matsjangdal skriver:

  Har just skickat följande e-post till KD.

  Grattis Ebba till ett bra tal i riksdagen.

  Du framstår som den bästa statsministerkandidaten.
  Skicka fram din bästa förhandlare till Annie Lööf och förklara att hon kan medverka till att Sveriges första kvinnliga statsminister kommer ur det borgerliga lägret. Men det blir inte hon, utan du. Annie kan få välja vilken ministerpost som helst utom statsminister, om hon stödjer dig.
  Men då får hon också acceptera din linje, att inte begå harakiri för att man får stöd från oväntat eller oönskat håll (SD). Vill man agera utifrån en majoritetsposition får man ta det stöd man kan få.
  Ulf kan säkert övertalas att stödja i princip samma regeringsbildning som den där han var tilltänkt statsminister. Det måste finnas poster att ge honom och moderaterna så att de blir nöjda.
  Jan Björklund och liberalerna behöver ni inte bry er om, om jag räknat rätt. Det är bra om de är med er, men ni klarar er bra även om de lägger ner sina röster eller röstar emot.

  Lycka till!

Kommentarer är stängda.