DDR noch ein mal (all over again)!

Med stöd från Förbundsministeriet för familjer, äldre, kvinnor och ungdomar inom ramen för det statliga programmet Demokratieleben har man gett ut en broschyr (nedladdningsbar pdf) som är ett slags frågor och svar för hur man ska fostra tyska barn att inte bli högerextremister. Även med handledning hur man genom att lyssna på och betrakta barnen på dagis kan avslöja om de har högerextrema föräldrar.

Ni som är mycket bättre än jag på tyska kan läsa själva. Det är ni väl allihop, för jag har inte läst tyska i skolan. Bli inte förvånade om någon svensk enhet under kulturdepartementet lanserar något liknande på svenska.

Hoppas ni förlåter mig att jag bryter julefriden med så dystra budskap.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på DDR noch ein mal (all over again)!

 1. Jan Andersson skriver:

  Jag trodde att jag läste fel när jag såg att broschyren var tryckt 2018. Ett ytterst märkligt dokument.

  • Mats Jangdal skriver:

   Ett eftermäle till Frau Merkel så gott som något!
   Jag har alltid misstänkt henne för att vara östtysk agent. Hon är född -54 i trakten av Hamburg (tror jag, väst i vart fall). Hennes far var kommunist och präst eller predikant som valde att flytta med familjen till öst när delningen skedde. Där åtnjöt de partiförmåner som inte kom gratis.
   Efter murens fall blev kommunistdottern politiker i det konservativa kristdemokratiska partiet. Som ledare för det partiet har hon vridit både Tyskland och EU i socialistisk riktning. Denna broschyr mot högerextremism blir hennes avskedsgåva.

   • Göran skriver:

    Hur kunde tyska folket välja en kommunist till deras ledare? Helt obegripligt. Och ännu mer obegripligt att folket inte tycks se hur hela landet vrids åt vänster, när det ganska tydligt kan ses utifrån.

    Å andra sidan. Samma sak i Sverige. Moderater anser i stort att SVT inte har någon vänstervridning. Kanske en tendens enligt de moderater jag har talat med. Moderater idag tar mer eller mindre avstånd från helt normala moderata åsikter för 30 år sedan som de idag tror är högerextrema åsikter.

    • Mats Jangdal skriver:

     Ja, man kan ju undra vad den vältalige Gösta Bohman skulle sagt om utvecklingen.

     • Åke Sundström skriver:

      Det vet man nog! En Reinfeldt eller Kristersson vore otänkbara partners i Bohmans tankevärld.

      Så vi har nog större anledning att intressera oss för moderaternas vänstersvängar än för Angela Merkels eftermäle. Det senare tror jag tyskarna själva kommer att itu med; en friare press än här och en (trots allt) mer självständig kunskapselit underlättar.

      Men i Sverige är ju dessa demokratins vakthundar via statens nya makt över universiteten mer eller mindre tvingade att hålla tand för tunga och fungera som maktens megafoner.

      Därför är det inte så lätt att se hur det skall gå till att bryta våra förment borgerliga partiers svek mot allt vad liberalism eller konservatism heter. Utan de bräckjärn som en fri intelligentia utgör. Den som borde bekämpa det socialistiska, planekonomiska och miljöreligiösa gift som SVT, DN och SvD m fl dagligen sprider.

      Fast kanske kan de stråk av förnuft som KD-ledaren ibland förmedlar dra till sig så många moderata väljare att partiet tvingas tänka om?

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Det klassiska ordramsan översatt till begriplig svenska.
    Det var ingen konst att rädda flickan ur ett döende DDR,
    men att rensa DDR giftet ur flickan, är näst intill en omöjlighet.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Allt utanför kulturmarxismens stinkande bubbla är ”extremt”.
  Undrar hur döden gestaltar sig för dessa arma människor.
  Det ligger förmodligen bortom deras horisont?

Kommentarer är stängda.