Bönestunden, dagens bästa?

Dagens gästskribent är Rutger Staaf

Denna text har delgetts flera medströmsmedia och kommunala förvaltningar med anledning av kritiken mot Bromölla kommun som inför böneförbud på arbetstid. Ingen har svarat.

Exemplen nedan är hämtade från den engelskspråkliga boken Reliance of the Traveller, från 1997 som ger råd till muslimer om bön enligt sharia. Den säljs även av bland andra Bokus i Sverige för 629 kr.

Om du som muslim missar dina böner under dagen. Sharialagen har en lösning på detta bekymmer.

Du kan be ifatt dig när du kommer hem men du får inte hoppa över någon bön.

Samma sak om du missar en fastedag, då får du ta igen denna dag senare men innan nästa fasteperiod.

Sharialagen bok F del f2.7 och vidare.
Här läser vi om giltig orsak till utebliven bön och det kan innebära att man har sovit, glömt eller är på resa sägs det f1.5. I f2.7 sägs det att man ska klara av bönen så snart som möjligt om tiden inte är upptagen av något nödvändigt.

Är arbete och skolgång något nödvändigt?
Men när man tar igen sina böner måste man tänka på ordningen. Man får inte fuska med ordningen och antalet när det gäller bönerna.

Kan en muslim inte be under en skoldag eller under arbetstid går det alltså bra att be ikapp sig när han eller hon kommer hem. Det gäller bara att be på rätt sätt med de rätta orden och rörelserna, ha rätt riktning, hålla reda på antalet böner och be i rätt ordning.

Om en person till sin fasa upptäcker att han inte hade rätt riktning när han bad då gäller inte denna bön, den måste tas om.

Till hjälp för den troende att be på rätt sätt har sharialagen 284 olika lagparagrafer. Ingen behöver fundera över hur man ska be på rätt sätt, det är bara att läsa innantill.

Om man nu skulle glömma vilken/vilka av dagens fem böner man har missat är det bäst att be alla fem bönerna igen.

Vad händer då om någon avsiktligt nonchalerar bönerna och helt struntar i dessa?

Sharialagen har också svar på denna fråga.
I f1.4 sägs det att han ska avrättas om han inte ångrar sig.

I paragrafen f1.3 innan talas det om avfällighet och straffet för detta är avrättning. Detta är väl känt att avfällingar ska avrättas och flera muslimska länder har det inskrivet i sina nationella lagsamlingar som ex Saudiarabien.
Att man ska avrättas för att man medvetet slarvar med bönen är inte lika väl känt. Har aldrig hört talas om något sådant fall, kanske finns denna lagparagraf endast med för att inskärpa vikten av att sköta sina böner.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Gästlistan och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Bönestunden, dagens bästa?

 1. Jan Andersson skriver:

  Detta brukar kallas för tvångstankar och tvångssyndrom. De leder ofta till psykakuten.

 2. Göran skriver:

  En muslim får avvika från läran om det krävs eller syftet är att sprida islam. Är muslimen i minoritet under en annan kultur får dess kultur annamas tills det finns tillräckligt många muslimer så krav kan ställas att den kulturen ska börja underkasta sig islam – islamisering. Islam förbjuder integrering.

  Muslimska Brödraskapets filosofi är att islamisera långsamt och att det får ta den tid som behövs. De är emot islamisering med våld utan det ska via indoktrinering. Dessa har socialdemokraterna samarbetat med i minst 50 år. Framtiden ser ljus ut, eller?

 3. Sten-Arne Persson skriver:

  Detta är ju ingenting annat än förberedelse till utplåning av alla individer som inte underkastar sig muslimska föreskrifter enligt ovanstående. Nog lever vi landet Demokreaturien där människorna behandlas sämre än våra djur som åtminstone bedövas innan de avlivas. Här skall vi utplånas från jordens yta utan pardon. Vad kallas makthavare som godkänner utplåning av sitt eget folk och hela dess kultur?
  Och vad ska vi kalla detta bortkollrade folk som sitter still i båten och följer med den i djupet utan att reagera? Vår undergång är noggrant planerad sedan adertonhundratalet tro inget annat!

  • Rutger skriver:

   Allra värst är det att folk röstar på Cp, Centerpartiet med en ledare som tydligt deklarerat att målet är att svenskarna ska bli en minoritet i sitt eget land. AL vill ju öka befolkningen till 40 milj genom invandring.

   • Sten-Arne Persson skriver:

    Kommentar till frihetsportalen 2019-07-01
    Det värsta är väl att svenska folket inte tar reda på vad massinvandring och islamisering innebär. Förstod de det, skulle SD ensamt ha egen majoritet i Sveriges riksdag för länge sedan likt Viktor Orbàn i Ungern.

    Valresultatet i Sverige senaste valet tyder på att bara 17 procent av väljarna förstått allvaret såvida det inte var valfusk vilket jag befarar med tanke på att valrapporteringen stängdes ner ett par timmar utan förklaring eller efterforskning. Innan avbrottet vill jag minnas att SD hade 23 procent av rösterna vid riksdagsvalet 2018, för att sjunka till c:a 17 procent. Jag befarar att SD kan ha blivit blåsta på runt sju till tio procent av sina röster i samband med avbrottet i rapporteringen.

    En annan sak jag funderar på är hur många procent av SD:s väljare som har svensk härkomst? Jag skulle inte bli förvånad om hälften av SD:s röster kommer ifrån medborgare med utländsk härkomst. I så fall skulle det bara vara 8,5 procent av SD:s väljare som hade svensk härkomst. Eftersom c:a 13 procent av de röstberättigade valde att inte rösta så sjunker andelen röster ytterligare från gruppen väljare med svensk härkomst. Om mina antaganden skulle vara riktiga så visar det på en fundamental brist på självbevarelsedrift hos vårt svenska folk när de gick till valurnorna i höstas. Vilseledda av en svenskfientlig massmedia och politikerkår och inte minst alla dessa korporativistiska organisationer som förråder sina medlemmar som t.ex. LRF och alla fackliga och andra utomstatliga organisationer så kallade NGO:s som t.ex. Naturskyddsföreningen m.fl. som fungerar som stater i staten.

    Byråkratin utan tjänstemannaansvar har snart drivit vårt fina land i sank med världens högsta skatter och fri invandring och dysfunktionella statliga verk och institutioner som jordbruksverket, migrationsverket, polisväsende, rättsväsendet, försäkringskassan och kronan på verket MSB myndigheten för samhällsskydd och beredskap med Dan Eliasson i spetsen.

    Med en sådan byråkrati drivs barn och föräldrar in i den så kallade väggen med årslånga köer till psykakuten.
    Svenska folket är paralyserat och livrädda. Datorerna och robotarna håller på att knäcka oss. Hur är det möjligt att bara cirka åtta procent av väljare med svensk härkomst har röstat på Sverigedemokraterna i höstens riksdagsval? Var Ni så rädda att Ni inte vågade rösta för vår frihet som ungrarna har gjort. Var Ni rädda för att bli kallade rasister och nazister fast Ni inte var det? Att vara nationalist och stå upp för sitt land och sitt folk är inte fult det är ett bra val. Det som är riktigt fult är att vara gränslös globalist, feminist Bilderbergare och medlem av Trilaterala kommissionen som Annie Lööf och en del andra landsförrädare som sitter på hemliga stolar och snedseglar.

    Prestigen är sanningens fiende nummer ett. Att erkänna att man satsat på fel parti i hela sitt liv som många centerpartister tycks ha gjort kan stå oss dyrt. Gör tvärt emot vad propagandan kräver så blir det oftast rätt. Sluta köpa Gammelmedia prenumerera på ”Nya Tider” den är både billigare och bättre. Låt gammelmedia gå i konkurs.

    • Rutger skriver:

     Det ligger mycket i vad du skriver. Propagandan o brunsmetningen har varit mycket effektiv från msm. Det märker jag på mina tidigare kollegor. Det är ett stort steg för många att lägga sin röst på ex SD eller något annat parti som ifrågasätter massinvandringen.

    • Åke Sundström skriver:

     Vi är eniga i sak, Sten-Arne, men måste vi inte ha ett visst förbarmande med de hjärntvättade väljarna? De som aningslöst litar på vad hör på teve eller läser i slaskpressen, numera även inkluderande Svenska Dagbladet?

     Kan du inte se min poäng, att i första hand kritisera de korrumperade ”forskarna”, i Vetenskapsakademin och på andra håll, som är de falska hotbildernas höga beskyddare och medborgarnas förvillare?

  • bossebuss skriver:

   Ja, en skrämmande framtid väntar oss som inte är rättroende muslimer, om vi inte kan förmå våra ansvariga att få ett stopp på denna invasion av rättroende muslimer och islamister – och att respektera vår kultur och våra seder och bruk. Passar det inte så får de resa till ett annat land!
   Skrämmande är också att Sv. Kyrkan är så okunnig om vilka grymma avsikter införandet av islam kommer att ha på oss och hela Sverige. Man tar sig för pannan! För det är inte bara i Egypten och på andra ställen man mördar kristna präster! Det kan hända här också!
   Hur kan någon vara så okunnig som vår ärkebiskop, som t.o.m. tagit den svenska översättningen av ”Allahu Akbar” som sitt valspråk?
   Vi ser ju dagligen vad som händer och sker på andra platser i världen där islamister och jihadister mördar och skär halsen av folk, både kvinnor och barn. Detta bara för att skrämma alla andra till underkastelse.
   Har precis läst en av flera mycket intressanta böcker som rör konsekvenserna av ett samhälle som styrs av islam. Den handlar om avigsidan och faran med att tvingas leva i ett muslimkontrollerat samhälle där sharia gäller som enda lag.
   Kommer vi få se i Sverige och Europa ”check points” i våra gatukorsningar, där tungt beväpnade islamisterna stoppar varje bil för att kontrollera passagerarnas id-handlingar, där de tvingats ange sin tro och övertygelse – precis på samma sätt som nazisterna gjorde med ett ”J”, med judarna på 30-talet.
   Var man inte rättroende muslim drogs man ur bilen och avrättades vid vägkanten omedelbart!! Detta skedde i det förr kristna Libanon på 60-talet, ett land som idag är styrt av muslimer.
   Detta beskrivs mycket målande av Brigitte Gabriel i hennes bok ”Because they hate!”
   Hennes nästa bok är lika beskrivande och skrämmande: ”They must be stopped”. Det finns fler böcker som vi skulle ha tvingat våra ansvariga politiker och beslutsfattare att läsa och ta till sig. Sv. Kyrkans företrädare också!

 4. Ivar Andersson skriver:

  ”Att man ska avrättas för att man medvetet slarvar med bönen är inte lika väl känt. Har aldrig hört talas om något sådant fall, kanske finns denna lagparagraf endast med för att inskärpa vikten av att sköta sina böner.”
  Liknar kanske vårt förbud att gå mot rött ljus som inte bestraffas om du inte orsakar problem för andra trafikanter.

  • Rutger skriver:

   Tror nog att sharialagens bud är allvarligare.

   • Thomas Gunnarson skriver:

    Parallellen är ju tydlig. En islamisering av svenska folket är självklar, vi är ju en muslimsk kultur – Regler är till för att följas!

 5. Niklas skriver:

  När jag gjorde en studieresa till Guinea-Bissau för drygt 20 år sedan, så sade reseledare att han bad alla bönerna i en följd innan han gick till sängs. Vi som var med på studieresan skrattade gott åt detta och fann det vara en sund kontrast till den fundamentalistiska islamtolkningen. Han drack också alkohol på kvällen.

 6. bossebuss skriver:

  Som en liten motvikt till vad som förväntas/krävs av muslimerna vid bön, kan det vara passande att också se vad som står i vår egen Bibel?
  Kolla Lukas 18:14, Matteus 6:5, 7, Jakob 4:3.
  Där finns heller inte ett ord om att den som missar att be kommer att avrättas!

 7. Rutger skriver:

  Befinner mig nu i Toronto, Kanada, en stad som är tydligt multietnisk. Fick just höra av en invandrad torontobo att folk i allmänhet inte gillar muslimsk invandring och det är också vanligt med siker som också liknande jobbiga som muslimer enligt en sagesman. 55% befolkningen är engelskspråkig resten är en blandning av många andra språk. Kinestalande är 8% på andra plats.. Men det är fortfarande fredligt här. Kvinnorna är inte rädda att röra ensamma sent på kvällarna. Glömmer man att låsa huset är det ingen fara. Det är lugnt. Men man är lite orolig för fortsatt asylinvandring. Vissa asylsökare vet ju inte hur man ska bete sig.

Kommentarer är stängda.