Ett beskattat folk är ett lyckligt folk

En sådan utsaga skulle kunna stå som devis för finansminister Magdalena Andersson S. För att säkra den framtiden förstörs medvetet Sveriges ekonomi, med avsikten att utan debatt och inhämtande av mandat från folket snabbansluta Sverige till valutaunionen. Det menar i vart fall ekonomen Sven Larson.

Hur hänger nu detta ihop? Allt fler svenskar har tröttnat på att betala skatt, bara för att se sig tvingade att instämma i frågan, vad fan får jag för det? Med följdfrågor som, varför går våra skattepengar i allt ökande grad till sådana som inte är svenskar, som inte betalar till systemet och som aldrig kommer att göra det?

Denna inställning hos skattekollektivet är naturligtvis inte bara irriterande för den socialistiska maktapparaten, den hotar att vid nästa val kast ut dem och aldrig mer släppa in dem. Detta vill de förhindra genom att ta hjälp från storebror EU. En storebror som aldrig tackar nej till mer odemokratisk maktkoncentration och nya ekonomiska påtryckningsmedel.

När kronan avsiktligt kollapsats med gemensamma ansträngningar av svenska politiker och tjänstemän på Riksbanken, då tänker de utan skam be ECBs valutakontor om hjälp ur ”dilemmat”. Sverige blir en vasallstat med en sosseelit utnämnd till unionens fogdar för evigt. Svenskarna, vem bryr sig om dem? De finns ju knappt och har ingen kultur värd att skydda. Bättre då att lägga vantarna på deras naturtillgångar när de beredvilligt lämnar dessa ifrån sig i utbyte mot den illustra titeln Fogde över Förfallet!

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Ett beskattat folk är ett lyckligt folk

 1. Jan Andersson skriver:

  Har inte Sverige haft stor nytta av att stå utanför valutaunionen och istället kontinuerligt kunnat justera kronkursen, i och för sig på de andra ländernas bekostnad? Denna princip behövs väl mer än någonsin just nu när allt blir mer och mer instabilt eftersom landet verkar ledas av blinda, döva och tigande apor. Varför skall vi gå med just nu? Det måste finnas starka kopplingar till Brexit; ett Swexit blir mycket svårare att genomföra när vi har fått euron på halsen. Och allt fler svenskar har upptäckt att EU bara har ställt till med en oerhörd oreda, och att Sverige hela tiden varit nettoförlorare.

  Att exportindustrin säger sig föredra euro tror jag inte så mycket på. Pappersbranschen, den tyngsta, handlar väl som alltid i dollar och föredrar det eftersom man inte importerar speciellt mycket. För alla andra uppstår en liten osäkerhet, men den kompenseras snart igen med automatik.

  Jag stöttar helhjärtat en nordisk union (Skandinavien, där även Finland får vara med). Vi bestämmer själva med vilka och hur vi gör affärer. Och det är det nästan det enda vi skall styra upp, att förvandla Europa till ett USA går inte med 29 olika språk, plus invandrarna och deras språk. Och med ledarfigurer som inte skulle fungera ens i en svensk glesbygdskommun.

  • Mats Jangdal skriver:

   Devalvering av kronan sker inte så mycket på andra länders bekostnad som på svenska löntagares. Jämför kronans utveckling under femtio år med schweizerfrancen. Vilka löntagare tror du haft bäst reallöneutveckling, bäst köpkraft?

   • Åke Sundström skriver:

    Helt rätt Mats. Sven Larssons analys påminner om vad jag själv skrivit i många inlägg, som var och en kan konstatera i arkivet, t ex om Kung Ingves livsfarliga experiment.

    Det skrämmande är ju att man måste vara antingen pensionär eller utlandssvensk för att våga tala ur skägget om den idiotiska ekonomiska politik som Sverige bedrivit, även, och inte minst, våra förment liberalkonservativa regeringar. Gösta Bohman var den siste musketören – och någon ny verkar inte vara i antågande. Sammanbrottet är totalt, men skickligt dolt via fett växande skuldberg och fiffel med inflationsstatistiken Och med våra barnbarn som politikens ovetande och oskyldiga offer.

   • Jan Andersson skriver:

    Om Sverige en dag kan sälja billigare på grund av lönenivån och skattesatserna än till exempel de forna östländerna så får vi jobben tillbaka. Men importvaror blir förhållandevis dyrare, och kanske återigen statligt tillstånd behövs för att köpa en importbil. Det är egentligen inget stort konsumentproblem i Sverige idag eftersom vi överkonsumerar något otroligt; ett damplagg har en statistisk livslängd av tre veckor. Vi tål alltså högre importpriser men inte att förlora jobben.

    Efter eurons införande kan vi inte bestämma kursen själva. Det blir ett svårt bakslag för ett land som har skaffat sig sådana enorma kostnader och snart måste skära in på det mesta. Den nya produktion och export som skulle väga upp finns inte och kommer aldrig till stånd under EU:s vingar eftersom vi då aldrig kan devalvera så långt ner som behövs.

    Jag jag jobbat i pappers- och massabranchen i 55 år från första praktiksommaren. Alltid har dollarkursen diskuterats; har den varit låg så har man stoppat alla investeringar och beviljningar, kostnaderna har tagits när kursen varit hög och ibland utbröt rena huggsexan.

    Idag har vi två sensationella investeringar planerade och klara; två nya jättestora pappersmaskiner till Grums och Obbola, något som aldrig förväntades ske någon gång mer i Sverige.

    Har dollarkursen något med det att göra? You bet.

    Kommer de att generera fler jobb? Nej, aldrig, det är uppsägningarna som skall betala amorteringarna.

    Det allvarliga smolket i glädjebägaren är att vi tappat så mycket kompetens och produktion till Kina; mycket av allt vi köper av konsumentprodukter är helt eller delvis tillverkat där. Kolla nästa gång innan, det känns bättre att anlita grannen än en okänd person i en ökänd regim.

 2. Dandersan skriver:

  Jag betalar gärna bistånd till mindre bemedlade.
  Jag vill dock inte göra det direkt och ser helst att de som behöver vår hjälp även stannar där de är för att utveckla sitt samhälle.
  Bettlare undanbedes. En skylt med den texten fanns på dörrar i min barndomsstad på 1960 talet.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Hur omfattning och beskattning skall ske i Sverige bör införas i GRUNDLAGEN!!! Annars blir riket dömt till undergång.
  Mitt klassiska exempel finns här och blir bara mer och mer aktuellt, ursäkta att språket inte är svenska:https://www.srf.ch/news/schweiz/abstimmungen/abstimmungen/abstimmungen-und-wahlen-chur/churer-kuerzen-ihrer-regierung-die-loehne
  Mats, Du är en mästare att avslöja bedrägerierna mot svenska folket, tack för det!

 4. Göran skriver:

  Är det inte så att Sverige i princip har ett undantag från att inte vara med i valutaunionen fram till år 2026, eller att anslutningen bara har skjutits upp till år 2026?

  När Sverige väl går med, då kommer det aldrig att kunna skapas någon sund ekonomi i Sverige. Socialdemokraterna, om de får vara kvar, och fackföreningarna kommer att göra det omöjligt för svenska företag att konkurrera utanför Sverige. De får flytta helt enkelt.

  Svenska företag som säljer på andra marknader utanför Sverige säljer produkter som andra länder har svårt att tillverka rent teknologiskt. Men hur ska det fungera när intelligenskvoten i Sverige nu sakta men säkert sjunker?

  Och från det ena till det andra. I de så kallade svenskbygderna i USA har de stora problem med somaliska invandrare. Omfattande kriminalitet bland somalierna.

  • Mats Jangdal skriver:

   De kommer från Afrikas horn, ett av kanske tre områden i världen där piratverksamhet varit en av de viktigaste “basindustrierna” i över 500 år.

Kommentarer inaktiverade.