Hand i hand

Jag gör ett försök att förklara hur det kan komma sig att vänsterfolk och storkapitalister funnit varandra i frågan om klimathotet. För det ändamålet har jag gjort nedanstående lilla lathund för hur man kan betrakta några viktiga politiska riktningar.

Socialism = monopol, ransonering, hierarki
Marknadsekonomi = konkurrens, multiutbud
Kapitalism = monopol, överprissättning, hierarki

Den uppmärksamme ser genast att det som allra mest förenar socialister och kapitalister är önskan om monopol som de kan styra över. Klimathotet som ideologisk och propagandistisk tankefigur ger utomordentliga förutsättningar för att skapa monopol.

Vänsterfolket söker företrädesvis genomföra sin politik via en bred ”folkrörelse” där de kan både infiltrera och leda bakifrån. Det handlar om redan etablerade organisationer Pensionärsföreningar, fackföreningar, hyresgästföreningar, studentföreningar och liknande. Men det handlar även om NGO:er av olika slag. Dessutom naturligtvis om vänsterblivna myndighetspersoner och journalister. Att de i slutänden tänkt konfiskera kapitalisternas tillgångar via exempelvis förstatligande, talar de naturligtvis inte om.

För kapitalisternas del handlar det väldigt mycket om att finansiera strategiskt valda delar av socialisternas arsenal av influencers. I vissa fall handlar det om att utnyttja pengamakten och kräva ledande positioner för kapitalisternas eget folk. I några fall handlar det om att starta egna organisationer som organiserar och styr den egna kretsen. Dit hör Romklubben och Bilderberggruppen. Att de i slutänden tänker snuva socialisterna på konfekten talar de naturligtvis inte om.

När dessa krafter förenar sig, som i klimatfrågan, blir det oerhört svårt att bryta igenom den mur av tillrättalagd information (desinformation) som möter den som vill framföra ett annat perspektiv på frågan. Det gäller kanske särskilt en konsensuskultur som den svenska. Så har det också varit under lång tid nu. Men det kommer allt mer tecken på att sanningen håller på att bryta fram. När den gör det och alla bedyrar att de egentligen aldrig trodde på klimatalarmismen, kom då ihåg vad de sa och vad som styrde dem!

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Hand i hand

 1. Dandersan skriver:

  Pengarna styr.
  Forskare som inte ställer upp på klimathotet får inga anslag.
  Nya lösningar kräver nya investeringar som endast blir lönsamma om hotet hålls vid liv.
  Vem satsade på de CO2 projekt som pågår-Al Gore

 2. Jan Andersson skriver:

  Kapitalisterna kan väl inte som socialisterna ta in pengar genom att höja skatten utan är beroende av att folk köper deras varor. De är i händerna på vanligt folk som kan avstå från att handla om de känner för det. Nu finns det nödvändiga varor som alltid kommer att köpas till varje pris (olja, el) och som kapitalisterna kan tillhandahålla, gärna till överpris. Men det är ju dessa som vänstern vill minska på också genom klimathotet. Så det är fortfarande svårt att förstå varför de smarta kapitalisterna har lierat sig med skränvänstern. Kostar alternativ marknadsföring mer?

  • Göran skriver:

   Om man har monopol behöver man inte oroa sig för om socialisterna kommer att köpa ens produkter eller inte, de ha inga andra produkter att välja på.

   Jag tror inte att kapitalisterna har lierat sig med med skränvänstern, utan de styr dem bara. I USA, i dagarna, sägs det att tre kapitalister har köpt hela kongressen.

   Kapitalisterna har så mycket pengar att de kan muta vem som helst med i princip hur mycket som helst. Annie Lööf skulle de kunna lova 100 miljoner utan att blinka om det gagnar deras syften. De kan lätt lägga upp 1 miljard för att få ett paket med Fredrik Reinfeldt, Annie Lööf, Stefan Löfven, Ulf Kristersson, Carl Bildth och Anders Borg. Det är bara kaffepengar för kapitalisterna.

  • Mats Jangdal skriver:

   Eftersom Lenin deklarerade att den socialistiska världen är full av nyttiga idioter, har den kapitalistiska världen insett att dessa kan köpas för en billig peng, utan att de själva inser det.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Förutom att vara professionella HATPREDIKANTER mot allt och så är socialisternas favoritsysselsättning “positionering”. Det kommer vi att få uppleva mycket av. Ifrån alla utom kommunisterna, deras oblyga stöldbegär framställs alltid i klartext!!

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Till alla tvivlare.
  “Nu vänder även vänstersossen Göran Greider i migrationsfrågan. I en ledartext menar Greider att den stramare migrationspolitik som Socialdemokraterna började med 2015 bör bli permanent för överskådlig framtid”.
  Ännu en “svenskhatare” som “positionerar” sig. https://nyheteridag.se/greider-vander-vill-ha-stram-migrationspolitik-for-overskadlig-tid/
  Vem är värst lögnare och bedragare socialisten ovan eller moderaten som släppte igenom kommunisten Ylva Johansson. Man kan kräkas för mindre.

 5. Åke Sundström skriver:

  Din “lathund” var en underlig bofink, Mats, eftersom kapitalism och marknadsekonomi är två synonyma begrepp. Maktfördelningen mellan stat och individ är det relevanta kriteriet. Om staten direkt eller indirekt har större makt än medborgarna (som i Sverige) så är man medborgare i ett socialistiskt land. Notera att statens inflytande är mycket större än den offentliga sektorns andel av BNP. I stort hela BNP påverkas av statliga påbud av ett annat slag. Knappast någon sektor är helt fri – och ofriheten är därmed i det närmaste total i så mått att alla berörs av statens pekpinnar (även om dessa givetvis inte är allomfattande som under kommunistiskt styre)

  Och påståendet att kapitalet eftersträvar “monopol, överprissättning och hierarki” är vänsterns åsikt, som man kan överraskas av att du som libertarian håller för sann.

  Däremot är det sant och visst att staten och kapitalet ibland sitter – eller snarare sätter sig – ” i samma båt”, som proggarna så observant noterade. Partiapparaterna styrs av bestickare och många organisationer av mutkolvar, som i strid med sin ideologiska,övertygelse om värdet av fri konkurrens, bejakar en politik som de själva gynnas av. Det är ju det vi ser i klimat- och energipolitiken, en konspiratorisk allians mellan 7-klövern och de företag som blir vinnare när staten genomför socialistisk politik.

  T ex extrema klimatskatter, som höjer vinsterna för bolag som vinner på att värsta konkurrenten slås ut, trots att de senare, de fossila bränslena, skulle dominera marknaden i ärliga strider på lika villkor.

  • Mats Jangdal skriver:

   Nej, inte i min bok. Marknadsekonomi beskriver ett system som bejakar konkurrens och har regleringar mot karteller och monopol. I en marknadsekonomi är det människan och medborgaren som är överhuvud.
   Kapitalism är ett skitsystem som tillåter monopol, likriktning och andra övergrepp mot friheten. I kapitalism är det kapitalet som är överhuvud.
   Den åtskillnaden kommer jag aldrig att ge mig på !

   • Åke Sundström skriver:

    Våra böcker ger tydligen lite olika besked. Jag vidhåller och tror mig ha bättre på fötterna i denna fråga, som visserligen är fundamental och principiell, men sällan påverkar de konkreta analyserna. Annars skulle vi ju inte så ofta dra likartade slutsatser.

Kommentarer inaktiverade.