Koldioxidteorin motbevisad

Davis W. Jackson tror på växthusteorin och inleder sin rapport med att summera historien om hur den teorin utvecklats sedan början av 1800-talet. Här klargör han att CO2 inte har någon sådan effekt på klimatet, men fortsätter som det verkar ändå att tro på växthusteorin.


Under de senaste 541 miljoner åren, kallad Fanerozoikum (sedan de fröbärande växterna, fanerogamer, etablerades), har jordens medeltemperatur i etapper sjunkit med cirka 8-9°C. För den äldsta tiden är det svårt att få någon relevant proxydata. Jackson har därför riktat in sig på de senaste 425 miljoner åren. Han noterar också att Data är mest tillförlitlig för de senaste 80 mijoner åren.


Korrelationen CO2-temperatur är obefintlig 78% av tiden i 425 miljoner år. Samt negativ i ytterligare 12% av tiden. Alltså obefintlig eller negativ i 382,5 av 425 miljoner år. Endast 3,6% av temperaturvariationerna under 425 miljoner år kan förklaras av variationerna i koldioxidhalt. Mer än 95% av temperaturvariationerna kan inte förklaras så.


Jackson skriver i Slutsatserna uttryckligen att hans undersökning, som är den mest omfattande och med störst upplösning i detaljerna slutgiltigt avfärdar koldioxidhalten i atmosfären som temperaturdrivande. Visserligen är korrelation inte detsamma som kausalitet, men
, och här kommer det viktiga. Frånvaron av korrelation bevisar slutgiltigt att någon kausalitet inte föreligger. Min översättning.


Vårt tillskott av koldioxid, som utgör mindre än 5% (enligt IPCC, och mycket mindre än så enligt Ed Berry, som annars inte får siffrorna att gå ihop) av den totala årliga omsättningen, har tyvärr inte kapacitet att påverka temperaturen. Tänk om vi med koldioxid kunde skapa ett bättre klimat i Sverige!

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Koldioxidteorin motbevisad

 1. Dandersan skriver:

  Religiös fanatism är skadlig.
  En lagom dos är dock god.
  Försök styra över ungas CO2 rädsla till en god sak som miljöhänsyn som kan förbättra världen.
  Då kan världen fortsätta förbättras.Vi går nu in i nytt decennium och det vi lämnar var det bästa historien: https://wattsupwiththat.com/2019/12/25/the-best-christmas-present-to-humanity-ever-weve-just-had-the-best-decade-in-human-history/

 2. Göran skriver:

  Det ser mest ut som att Jorden är på väg att bli en isklump utan det mesta av liv.

  Och dinosaurierna verkar helt enkelt ha försvunnit på grund av att det blev kallare. Blir eskimåerna de sista människorna på Jorden?

  En sak är mer eller mindre sann. Våra politiker med miljöpartiet i spetsen är på väg att utrota svensken och Sverige. När Klimat-Greta får dra burkan över huvudet, då är det även slut på hennes klimat-protest-turnéer. Men jag tror att hon är ganska nöjd med den situationen.

 3. Göran skriver:

  För att förstå t.ex. Klimat-Greta eller alarmister kan ni titta på denna korta video om en kille som berättar vad de inte berättade för honom om klimatet. Det är i princip inte så att Klimat-Greta och andra klimat-alarmister inte är informerade om fakta, utan de verkar bara ha för lite fakta.

  https://www.youtube.com/watch?v=nkoRm9A7xr8

 4. Göran skriver:

  Om man tittar på den enorma spiken av koldioxid för ungefär 210 miljoner år sedan och tänker på att den spiken varade i någon eller några miljoner år, så borde temperaturen har regerat på det och vi borde se att temperaturen började vända uppåt, men temperaturen verkar totalt obekymrad över att halten koldioxid i atmosfären ökar med cirka 1.000 %.

  Det är samma sak med alla andra mindre spikar för koldioxiden. Temperaturen reagerar inte på dem.

  I princip kan vi lägga ned alla klimatforskning. Det som sker det sker och det är inget vi kan påverka. Det enda vi kan påverka är hur vi ska anpassa oss till förändringar.

Kommentarer är stängda.