Pelosi bryter mot lagen

klimatmötet i Madrid dök Nancy Pelosi, talman i amerikanska representanthuset upp med stor delegation demokrater och deklarerade att USA fortfarande är med i Parisöverenskommelsen, detta i direkt konfrontation med president Trumps besked att de inte är med.


Enligt konstitutionen är det endast presidentämbetet som har rätt att bedriva utrikespolitik för USA. Ingen annan har rätt att företräda USA eller lova saker i internationella ärenden i det amerikanska folkets namn. Det är alltså tänkbart att Pelosi gjort sig skyldig till ett åtalbart konstitutionsbrott.


I nästa vända kanske det är hon som riskerar ”impeachment”. Att hon lämnade den processen mot Trump för att åka till Europa, beror enbart på att den går mycket dåligt. De har inga fakta, inga vittnen som kan styrka något åtalbart fel begånget av Trump.


Så hennes utspel var inte egentligen riktat till klimatrörelsen. Det var riktat till valmanskåren hemma i staterna. Se på oss demokrater, vi kommer att föra en högskattepolitik för att rädda klimatet och vår presidentkandidat, vilken okänd nolla det än blir, kommer att sätta USA i ledningen för klimatalarmismen.


Var så säker, just nu låter Trump några förtrogna jurister titta på om det går att åtala Pelosi, och någon strateg funderar på om det är värt det.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Pelosi bryter mot lagen

 1. Åke Sundström skriver:

  Häpnadsväckande! Pelosi bryter mot grundlagen och utfärdar i praktiken en krigsförklaring genom att inför öppen ridå ikläda sig presidentrollen. Det borde inte kunna passera utan åtal och dom.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Svårt att överhuvudtaget hitta något i svenska media om händelsen. Hur kan det vara?

 3. Göran skriver:

  Det vore underbart om hon blev åtalad och satt i fängelse.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Alla håller andan, knappt någon vågar kommentera?

 5. Jan Andersson skriver:

  Mot dumheten kämpar gudarna förgäves. Det krävs ett mirakel för att ylande vargar själva skall inse att det är de själva som utgör det egentliga problemet. Vi förstummade iakttagare undrar varifrån drivkraften kommer, makt eller pengar? För inte är det folkupplysning det handlar om utan något exakt tvärtom, extrem fördumning.

  The rest is silence.

Kommentarer är stängda.