1984 i svensk tappning

Varför är jag så kritisk mot sossarna och den offentliga verksamhet sossarna byggt upp under alla år i regering och via utpressning från LO? Dels kan man tycka att Sverige fungerar dåligt och dels möjligen allt sämre. Sådana invändningar kan ses som allmänna. Men här ska jag ge ett antal exempel som är specifika där jag antingen upplevt de personligen eller för anhöriga och bekanta. Andra är sådana som trots allt varit återgivna i vår i huvudsak regimtrogna media. Det mesta vågar jag påstå är en effekt av det 1974 borttagna tjänstemannaansvaret, vilket i sin tur kan betraktas som ett politiskt jävsbeslut taget av en socialdemokrati som redan då suttit för länge i maktställning.


Advokat David Massi menar att det inte längre är förbehållet sossarna. Numera tävlar samtliga riksdagspartier om att göra Sverige till en polisstat. Nedanstående exempel drog jag ur minnet på mindre än tio minuter, drygt hälften har jag själv upplevt.


Mina exempel på tjänstemän som missbrukar sin ställning:
1 Tjänstemän som uttalar att vi ska utplåna er småföretagare, ni är parasiter!
2 Tjänstemän som skadeglatt meddelar att när vi ger råd och anvisningar sk. ROA är det inte frivilligt, det är krav som det kostar pengar att strunta i.
3 Tjänstemän som påtalar att vanliga bönder inte får prova nya metoder på egen hand, det måste provas av statliga provanstalter och forskningscentra först.
4 Tjänstemän som skriver ut sammanträdesprotokoll vilka inte stämmer med vad nämndens ledamöter beslutat.
5 Tjänstemän som struntar i att följa nämndens beslut.
6 Tjänstemän som trotsar givna instruktioner.
7 Tjänstemän som meddelar de att avser bedriva socialdemokratisk politik även när kommunen fått en borgerlig majoritet.
8 Tjänstemän som tar mutor för att gynna en viss anbudsgivare.
9 Tjänstemän som gynnar släktingar och närstående.
10 Tjänstemän som inte följer lagen, utan delar ut generösare bidrag än avsett till vissa grupper.
11 Tjänstemän som struntar i läkarintyg och tycker att de själva kan göra en bättre medicinsk bedömning.
12 Tjänstemän som procentar ner redovisad inkomst för att de anser att det skulle ge för hög sjukersättning om hela inkomsten utgjorde underlag.
13 Tjänstemän som vägrar kontrollera verkligt förhållande innan de utfärdar krav på åtgärd.
14 Tjänstemän som tycker att det är deras plikt att kräva dyrast tänkbar lösning, istället för att tillåta teknikneutral lösning på det som ska åtgärdas.
15 Tjänstemän i maskopi med omhändertagare av djur som fråntagits sina ägare med stöd av djurskyddslagen.
16 Tjänstemän som hittar på uppdrag åt sig själva så att de kan resa och festa på kurser och konferenser.
17 Tjänstemän som kräver att hälften av en mark ska skänkas till kommunen som allmänning för att bevilja bygglov.

Det här inlägget postades i Äganderätt, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på 1984 i svensk tappning

 1. Jan Andersson skriver:

  Politikerna vill att polisen ska eliminera dagens mest irriterande och samhällsfarliga problem, våldet, och är naiva nog att tro att det kan lösas med aningen större polisbefogenheter för att spara tid och resurser. Men man måste fortfarande göra ett brott innan man kan bli misstänkt för att ha utfört det, vilket garanterar att de nya reglerna inte kommer att minska våldet alls, utan bara förenkla och förbilliga utredningsarbetet marginellt.

  De etniska medborgarna i Sverige, som vill ha bort nyvåldet helt, inser att det bara kan genomföras genom att lyfta ut alla våldsbenägna under armbågarna redan innan de har utfört något brott.

  Det är så enkelt så att det är löjligt. Man får inte minskad skadegörelse genom fler övervakningskameror i porslinsbutiken, utan genom att få bort tjuren och hindra den att komma in igen.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Åtgärden under punkt 17 har vi in på bara livet. Den är kuslig.
  Ärendet pågick under perioden 2006 -2017 och resulterade efter ren utpressning till att markägarna gav upp.
  Jag anser att en starkt bidragande orsak till tjänstemannaövergreppen skall återfinnas i det VULGÄRSOCIALISTISKA uttrycket ALLEMANSRÄTT. Du har själv refererat till en av de värsta missbrukarna i dessa ärenden nämligen Margaretha Svenning, bror till Olle Svenning, den som skrev hyllningar till Olof Palmes ödeläggande av Sverige. Om jag inte minns fel.
  Det där med ALLEMANSRÄTT och dess konsekvenser kunde vi skriva om i flera dagar men i all enkelhet bäst referera till Gunnar Wiktorssons bok ”Den grundlagsskyddade myten om ALLEMANSRÄTTENS lansering i Sverige”. ISBN 91-7562-084-7
  Inga skräckfilmer i världen kan ersätta de socialistiska metoderna för övergreppen mot det svenska folket.

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Exempelen i din lista Mats är precis den ”grogrund” som behövs för att åstadkomma ett genomkoruppterat samhällsstyre.
  Eller;
  ”När katten är borta dansar mössen på bordet”.

  Vi medborgare är ”katten” och har att skyndsamt titta till vårt eget hushåll, om inte annat för att få bort mössen från bordet.
  Vi får göra det via valurnan.

  Innan nästa val, behövs en lagstiftning som möjliggör utkrävande av ansvar, då det förmodligen är en grundlagsförändring.
  Var står våra nuvarande företrädare i politiken i den frågan?

  Finns den som är beredd på att ordna med en behövlig ”återställare” i denna för vår framtid så viktiga fråga?

  SD???

 4. Niklas skriver:

  Jag skulle vilja lägga till ytterligare en punkt:
  18. Tjänstemän som är jäviga, då de på fritiden är aktiva i organisationer som driver frågor som tjänstemännen arbetar med.

  Ett känd fall har ju varit en tjänstemän som jobbar med tillstånd för dammar och dylikt, med som på fritiden är högt uppsatt i föreningen Älvräddarna.

  Ett annat fall är ju en tjänstemän som jobbar med naturvård på länsstyrelsen, men som på fritiden är mycket aktiv i föreningen Skydda skogen.

  Main stream media skulle tiger som vanligt. Men undra vad main stream media skulle säga om liknande missförhållanden i andra delar av myndighetssverige. T.ex. om en tjänsteman på migrationsverket, som bestämmer om vilka som ska få stanna i Sverige, samtidigt skulle bara aktiv i någon nynazistisk organisation. Då skulle det nog bli en stor affär av det.

  • Göran skriver:

   Jessica Ohlson i partiet Alternative för Sverige – partiet om vill utvisa minst 500.000 invandrare – fick mer eller mindre löpa gatlopp i gammelmedia då det visade sig att hon arbetade med asylärenden på den advokatbyrå hon var anställd på.

 5. Stefan Eriksson skriver:

  https://www.fplus.se/forskare-sa-vittrar-aganderatten-sonder-sverige-illa-ute-som-rattsstat/a/y3n4gr

  Måste bara få ”lägga in” den här artikeln, som väl beskriver ett av de allvarligaste missförhållanden som hotar vår rättsordning och på sikt vårt relativa välstånd i förhållande till rena skurkstater.

  Måtte vi kunna välja politiska företrädare som ser dessa enkla samband, annars är vi illa ute.

Kommentarer är stängda.