Vapen får sossar att ljuga!

S+MP vill skapa ett grovt brott av att inneha ett vapenmagasin till ett vapen man inte har licens för. Ett magasin är en plåt eller plastdosa som kan hålla patroner så att dessa kan matas in i ett vapen så att det blir laddat för avfyring. Ett magasin är fullständigt ofarligt utan själva vapnet. Inte ens ett laddat magasin utgör någon fara, det måste sitta ihop med rätt vapen för det, och hanteras av en människa med dåligt omdöme eller onda avsikter.

Morgan Johansson har försvarat denna dumhet till lagstiftning med att den är nödvändig för att komma till rätta med den organiserade brottsligheten. Han har sagt att det är inte menat, eller kommer att skada legala vapenägare.
Nu har Johansson efter alla misslyckanden tagit något slags frivillig time out. Han håller tyst och låg profil. Men sossarna måste ju få ut sitt budskap ändå, så man skickar fram Fredrik Lundh Sammeli (s) i en debattartikel i Expressen. Men han ljuger ju också friskt!


Här är några av mina invändningar mot hans argument för lagförslaget:
– Polisen har rätt att beslagta precis vad de vill som de anser relevant för en brottsutredning. Behövs ingen ny lag.
– Oppositionspolitikerna har frågat efter exempel på där beslagtagna magasin måst återlämnas. Några sådana har inte kunnat ges.
– Jakt- och skytteorganisationerna har lämnat flera exempel på situationer där vanliga medborgare oundvikligen blir betraktade som grova brottslingar om S-förslaget genomförs.
– Militären har sagt att det är tur att de inte omfattas av lagen, för då skulle de räknas som ett kriminellt gäng hela bunten.
– EU har inte kommit med denna skrivning om magasin. Det är helt och hållet ett svenskt sosse-mp-påhitt.
– En siofmätning i en fråga där majoriteten tillfrågade inte har en susning om vad frågan gäller är av noll och intet värde. Att hänvisa till en sådan är false flag av värsta sort.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Vapen får sossar att ljuga!

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Var dag inskränker SOCIALISTERNA laglydiga medborgares friheter och SVENSKA FOLKET ÄR MAKTLÖST!
  När tänker SVENSKA FOLKET inskränka politikernas missbruk av våldsmonopolet för att plundra oss på LIV och EGENDOM?

 2. Jan Andersson skriver:

  Samuel, Roger Scruton skrev femtio kloka böcker men blev ändå aldrig fullt rumsren. Greta ser sur ut i fem minuter och har blivit helgonförklarad. Skillnad? Hon visar känslor (fejkade eller äkta spelar ingen roll) som idag tydligen har ersatt sunt förnuft, vetenskap, filosofi, erfarenhet, klokhet, vishet, etc. Folk är verkligen dummare än någonsin, och väljer dumma till sina företrädare, recenserade av de verkligt falska och fejkade i media. Hur orkar dessa se sig en spegel hemma? ”Här står en bluff. Kul. Undrar vad som kommer att stå på min gravsten? Här vilar en bluffmakare? Dom över död man, osv.”.

  • Göran skriver:

   Vad spelar det för roll om någon skriver 50 böcker när den genomsnittliga svensken förmodligen aldrig läser 50 böcker under hela sitt liv. När man inte läser böcker, då förstår man förmodligen aldrig hur dum man är och har uppenbart inget förstånd att förstå hur dumma andra är.

   • Mats Jangdal skriver:

    Jag har inte räknat, men jag tror jag läst över 50 böcker. Just nu har jag påbörjat mitt största bokläsarprojekt någonsin; Shakespeares samlade verk på originalspråket. Tre volymer, cirka 1500 sidor i så litet typsnitt att jag tvingats skaffa starkare glasögon. Den läsningen tar nog året ut.
    Det kanske var en dum ambition.

    • Jan Andersson skriver:

     Jag kan rekommendera Kenneth Branaghs filmatiseringar av några av Shakespeares pjäser. De lär följa originaldialogen noga, och i rollistan finner man många skådespelarfavoriter. Och för första gången förstår man vad Hamlets dilemma egentligen handlar om, för övrigt ett högaktuellt tema i dagens klimat- och invandrardebacle.

     • Mats Jangdal skriver:

      Jo, har nog sett dem alla.
      Vi gjorde en rejäl genomgång av just Hamlet när jag gick på High School i USA. Mycket lärorikt!

 3. Göran skriver:

  Inga socialistiska stater låter sina medborgare har vapen. Socialdemokraterna kan inte ta alla vapen på en gång. De kommer att ta vapnen undan för undan, del för del.

  Detta larv med att skylla på brottslingar. Om socialdemokraterna verkligen ville göra något åt brottsligheten skulle de kunna göra det. Ja, inte socialdemokraterna själva utan de skulle naturligtvis få anställa någon kunnig och kompetent person (en icke socialdemokrat med andra ord).

  Men brottsligheten är endast ett alibi för att kunna göra en massa inskränkningar i medborgarnas liv i god socialistisk agenda.

Kommentarer är stängda.