Jägare – Terrorister!

Den nya vapenlagen är ett direkt hot mot frihet, demokrati och medborgerliga rättigheter i Sverige. Bedömningen av jaktbrott och ska ändras så att det automatiskt blir ett grovt vapenbrott och därmed hamnar i samma rättskategori som terrorism.
Dessutom vill Sverige som enda land i EU belägga löstagbara magasin med licensplikt. Därmed blir förvaring av magasinen underställda samma stränga regler som vapen och ammunition. Förslaget har fått tummen ner av i princip alla utom polisen.
I interpellation visade statsrådet Damberg att han inte ens förstår vad saken handlar om. Möjligen uttryckte han sig medvetet okunnigt och felaktigt som en auktoritär desinformation till andra som inte heller vet vad det handlar om.


Tolkningen av den luddiga lagen är en ytterligare försvårande omständighet. Det går nämligen inte att förstå utifrån skrivning och regeringens besked. Det kan bli så att redan innehavda magasin som passar till vapen man lagligt innehar, blir klassade som olagliga ändå, och ägaren följaktligen en terrorist om polisen tittar i vapenskåpet. I riksdagens interpellationsdebatt svängde sig Damberg med uttrycket kulsprutemaskin, som inte finns i svenska språket. Bara ett av tydliga bevis på hans och regeringens okunnighet, för att inte säga oduglighet. Ingen dialog har förts med exempelvis Jägarnas Riksförbund.


Anledningen är att för jakt finns det begränsningar på magasinets kapacitet, lite olika beroende på vapen och viltsom jagas. Man äger rätt att övningsskjuta med alla jaktvapen, Det är ju en del av jaktetiken att kunna träffa och skonsamt kunna avliva viltet. Det har hittills inte varit olagligt att äga och öva med magasin med större kapacitet än de som används vid jakt. Men regeringen lämnar inget besked om hur den nya lagen ska tolkas på den punkten. Det kanske blir omgående razzia mot alla legala ägare av halvautomater för att kunna sätta dit dem för grovt vapenbrott. Med S och MP i samkonspiration mot friheten förvånar mig inget i den riktningen.


Situationen är tämligen annorlunda mot den i USA, där en lagligt beväpnad person nyligen avstyrde ett massmord genom att snabbt och resolut skjuta skytten. Där kallas räddaren för hjälte. Ingen ifrågasätter lämpligheten av att han var beväpnad ens i kyrkan. Sådan är den moderna världen, att ingen frid lämnas ens i kyrkolokalen, ingen lämnar sina vapen ute i vapenhuset längre. Händelsen har inte noterats i svensk MSM.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Jägare – Terrorister!

 1. Dandersan skriver:

  Är vapenlicensen personlig.
  Kan en jägare låna vapen från andra?
  Det finns alltid risker med vapen och dessa bör begränsas. Kanske genom att minska antalet möjliga skott per sekund.
  Behövs dessa snabbskjutare?

  • Göran skriver:

   Först. Alla laglydiga människor i Sverige bör få äga ett vapen i självförsvar. För det andra. Vid självförsvar med vapen behöver man ha tilllång till så många skott som möjligt och antalet skott per sekund som är behövligt.

   Om du skulle mötas av en inkräktare med vapen, vill du då inte ha ett övertag över denne?

  • Mats Jangdal skriver:

   Ja, alla licenser är personliga.
   Ja, man får låna ut vapen en dag i taget, till personer med motsvarande licens.
   Långtidsutlåning, kräver särskilt tillstånd.

 2. Ivar Andersson skriver:

  Polisen kommer inte åt de olagliga vapnen och ger sig därför på de lagliga vapnen med den nya lagstiftningen. Kan polisen inte fängsla terrorister får man fängsla jägare som gör fel. Samhället tar bättre hand om brottslingar än brottsoffer. Det är synd om brottslingarna som är socialt utsatta medan brottsoffren får skylla sig själv eftersom de varit på fel plats (dvs samma plats som brottslingen).

 3. Göran skriver:

  Inse att socialdemokraterna vill avväpna folket. Det är alltid så det går till innan demokrati avskaffas och diktatur införs. Avväpningen kan dock inte ske för uppenbart utan sker med små steg i taget, dvs. göra vapenägande mer restriktivt över tid. Men, inse att målet inte alls handlar om kriminalitet utan om makt att kunna styra över medborgarna.

  Ni borde var och en kunna se att socialdemokraterna undan för undan undanröjer medborgarnas förmåga att kunna styra över sig själva utanför statens kontroll. En sådan sak är oss medborgares tillgång till mat. Bort med bönderna i Sverige så kan socialdemokraterna bestämma vilka som ska få mat och vilka som ska få svälta. Utpressning med andra ord. Gör du inte som vi säger så får du ingen mat. Detta går över alla områden. Inga kontanta pengar. Ingen energi. Mindre ekonomi för var och en.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Varför tar socialisterna för givet att t.ex. det svenska hemvärnet kommer att var lojala med en sådan som Eliasson eller Johansson. Hemvärnsmän är volontärer, visserligen på kontrakt men definitivt inte med någon lojalitetsförklaring mot en socialist. Och rekryteringen sker även bland svenskspillrorna på landsbygden.
  De försvunna pistolerna på Rosenbad, vad var tanken med den ballongen?
  Antingen använde socialisten den i syfte att skrämma andra riksdagsmän för att påskynda avväpningen av svenska folket eller är det försummelser i tjänsten av Löfven och hans anhang?.

Kommentarer är stängda.