Vapen i fel och rätt händer

Det blev lite för nära nu. För mindre än en vecka sedan sköts en 25-årig kvinna ihjäl i Notviken i Luleå. I ett område jag minns väl från när det var i princip obebyggt. Min farmor och farfar bodde i ett av de få husen som fanns där då. Senare har flera nära släktingar bott inom några hundra meter från mordplatsen.

I förrgår passerade jag Näsby i Kristianstad vid lunchtid, några hundra meter från där tre skitungar i ådern 15-18 år fyra timmar senare sköt och skadade tre personer allvarligt. Det är inte ens säkert att det var något speciellt med de skjutna. Av polisens uttalanden att döma kan det lika gärna vara så att skitungarna bara ville prova hur det känns att skjuta människor.

Det har varit många skjutningar i Sverige på senare år. Den socialdemokratiska regeringen vägrar ta något ansvar för dem. I flera år har riksdagen lagt tillkännagivande efter tillkännagivande om ändrade vapenregler på regeringen Löfvens bord.

Tillkännagivande är riksdagsspråk för att riksdagen, rikets högsta beslutande organ, ger en order till regeringen att verkställa riksdagens order. Regeringen Löfven har inte en enda gång genomfört beordrade ändringar. De har vägrat, förhalat, ändrat och skickat på ny remiss. Rent sabotage av vår demokrati.

Mycket lägligt publicerade ”grävande” journalister på SvD en artikel full av falska påståenden om att det är lagliga skyttar och jägares vapen som enligt polisens läckageteori kommer i händerna på kriminella. Artikeln känns som om den är planterad av regeringen. Som bevis anför tidningen ett enda och mycket unikt fall där en person med vapenhandlartillstånd bedrivit vapenhandel från sin villakällare i Krylbo. Där hade han i flera år försett kriminella med vapen.

En kriminell vapenhandlare i Sverige, av flera hundra. De vapen han sålde hade inte passerat jägare och skyttar, som SvD påstod. Den kriminelle handlaren hade sålt direkt till de kriminella. Polisen som har en tillsynsplikt att årligen kontrollera vapenhandlare hade inte en enda gång gjort en sådan kontroll. Hade de gjort det hade handlaren kunnat stoppas i ett tidigt skede. Det är nästan så att polisen ville se den utveckling ske som verkligen hände, just för att kunna peka på hur väl deras läckageteori stämmer. Trots att polisen mycket väl vet att vapen till den svarta marknaden smugglas in specifikt för den. Det visar polisen tydligt i andra redovisningar, senast i rapporten om avlyssningen av Encrochat.

Men legala vapenägare är favoritmålet för sosseregeringen. Dessa dokumenterat de mest laglydiga medborgarna, mer laglydiga än poliser, vill man avväpna. Detta även i trots mot riksdagens tillkännagivanden som jag nämnde inledningsvis. Att de pistoler riksdagens väktare har tillgång till och som förvaras på regeringskansliet har försvunnit (och minst ett dykt upp i kriminellt sammanhang) inte bara en, utan två gånger på tre år, får inte regeringen att bli det minsta ödmjuk i sin syn på legala vapenägare.

Trenden är likadan inom exempelvis EU, där fd. kommunisten och nuvarande kommissionären Ylva Johansson vill begränsa de kriminellas tillgång till vapen. Givetvis inbegriper förslaget mer byråkrati och försvårande att legalt äga ett vapen.

I USA samordnar TV-bolaget ABC sina ansträngningar med den (o)demokratiska regeringen som stal presidentämbetet, för att minska möjligheterna att lagligt äga vapen. Detta bland annat i trots mot den amerikanska konstitutionens andra tillägg och trots kunskapen att över 90% av våldsbrotten i USA inte begås med vapen.

I Nya Zeeland har de haft ganska enkelt att köpa och äga jaktvapen. Sådana är normalt inte begärliga för kriminella. Efter moskéskjutningen i Christchurch 2019 kom blixtsnabbt kraftiga inskränkningar i möjligheten att äga vapen. Men data visar tydligt att vapenvåldet eskalerat under lång tid och ingen minskning har skett efter lagändringen.

Hur många gånger det än bevisas att det inte har någon effekt på vapenbrott att ge sig på de legala vapenägarna – De sköter sig mycket bättre än medborgarna i allmänhet – så väljer socialister alltid att ge sig på de lagliga först när de ska visa handlingskraft mot kriminellas vapenanvändning!

Att detta kan förutses är enkelt att visa. De som använder vapen lagligt har en stark önskan att få fortsätta göra det oinskränkt för all framtid. Eftersom vapenbrott döms hårt, man blir av med sina vapen och kan hamna i fängelse vid vapenbrott, är de legala vapenägarna måna om säkerhet och korrekt uppförande både med och utan vapen. De kriminella har ingen sådan drivkraft.

Att då ge sig på de lagliga ägarna och utövarna av skytte är som att leta efter den borttappade husnyckeln under gatlyktan. Inte för att det var där den tappades, utan enbart för att det är i lyktans ljus man skulle ha en chans att se den.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

27 svar på Vapen i fel och rätt händer

 1. Jan Andersson skriver:

  Alla som tror att Folkskolans läsebok fortfarande är tillräcklig underhållning för ungdomar borde nog några minuter prova på något av de datorspel som säljer som smör i alla länder och som gör sina upphovsmän stormrika och berömda. Spelen går bara ut på en enda sak: skjut ihjäl så många som möjligt för att hålla dig vid liv själv så länge som möjligt. Blir du dödad får du ett nytt liv några gånger. I övrigt är spelen helt intelligensbefriade. Dessa sitter unga killar och spelar över nätet med likasinnade i andra världsdelar. Sexton timmar om dygnet, år ut och år in, i brist på andra vettigare sysslor.

  Nämen, har du fått tag på en riktig pistol! Då går vi ned till köpcentret och tränar litet. Det spelar ingen roll om vi träffar någon, de får alltid ett nytt liv direkt.

  • Thomas skriver:

   För 25 år sedan så jobbade jag på ett LVU-hem några månader..
   och spelade dataspel med några grabbar..
   De var naturligtvis mycket snabbare än jag, så de smög bakom mig och sköt för det vilda..
   Skillnaden mellan mig och grabbarna var att jag gapskrattade när jag förlorade, medan de tog allt på blodigt allvar…
   Vid invasionen i Irak hade USA redan placerat dessa datakrigare bakom verkliga kanoner, så det blev Assange och Snowden som avslöjade framtidens konflikter…
   Men vad hjälper det när turbanklädda entusiaster ändå vinner i slutändan..

   • Göran skriver:

    USA:s arme konstaterade att för varje krig de förde så blev soldaterna mindre och mindre benägna att skjuta på fienden och döda den.

    Något måste göras för att få soldaterna att tveka mindre på att skjuta på fienden och döda fienden. Man satte soldaterna framför simulatorer (dataspel). Det avtrubbar det moraliska sinnet.

    Intervjuer och visselblåsande från de ”piloter” som flyger drönare har visat att de i princip inte förstår eller har någon kontakt med att de dödar folk, men att den insikten sedan utvecklas över tid och många får psykiska besvär av det.

    • Jan Andersson skriver:

     Jordan Peterson säger att US Army när de massrekryterade soldater under andra världskriget var noga med att välja in personer med högt IQ för att få personal som kunde tänka snabbt, fatta egna beslut och även lyda order utan förutfattade åsikter. De satte nedre gränsen vid 83, hade man så lågt IQ var det omöjligt att lära en sådan individ någonting alls.

     Idag är genomsnittligt IQ hos alla värvade soldater just 83.

     Klyftiga människor vill inte delta i krig.

     • Göran skriver:

      Vad har har läst så blev de tvungna att sänka till 83 för att få tillräckligt med folk till kriget.

      USA:s arme har även funnit att om de har personer med lägre IQ så utsätter de andra soldaterna med högre IQ för fara och de är även mer benägna att begå övergrepp och krigsbrott.

      Om gränsen ligger vid 83 för att personen ska vara duglig till något, hur har då politikerna i Sverige tänkt när de importerar folk som har ett genomsnittligt IQ under 83?

      Det sägs även att om genomsnittligt IQ ligger under 96 kan man inte bygga ett fungerande samhälle. Genomsnittet i Sverige lär hamna under 96 med tiden. Således kan vi nog säga att Sverige kommer att bli värre och värre.

      • Jan Andersson skriver:

       Gustav ll Adolf om sina soldater:
       ”De äro icke lejda för pengar eller på grund av okunnighet om krigets faror värvade på krogarna mot fagra löften, utan de äro med säkert omdöme och stor urskillnad utskrivna bland bondefolket. De äro i sin bästa ålder, vana vid arbete och vid att utstå mödor, tåla köld och hetta, svält och vaka. De äro icke vanda vid njutningar utan nöjda med att leva av litet, snara till lydnad mot förmän, hava lätt att lära sig krigiska övningar, äro starka till kroppen, och om så kräves och de blir rätt ledda, akta de döden och alla vedervärdigheter ringa”.

       • Göran skriver:

        Romarna hade samma tanke. Bästa virket för soldater var bland bönderna och inte stadsborna. De senare fick man lära att utstå mödor medan bönderna var uppvuxna med det.

        • Thomas skriver:

         Då blir det inte mycket till armé framöver, då bondekåren är under 1% av befolkningen…

         • Göran skriver:

          Känner du någon respekt för nuvarande ÖB Micael Bydén?

  • Jan Andersson skriver:

   Nyss kallade Kinas ledare dessa dataspel för ”andligt opium”. Javisst!

 2. ivarandersson skriver:

  Sverige leder skytteligan när det gäller olagliga skjutningar. Löfven går före som vanligt.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Löfvens socialistiska hat mot landsbygdsbefolkningen är endast en förevändning för att avväpna den svenska jägarkåren.
  Karl Hedin är det mest flagranta exemplet på detta

  • Jan Andersson skriver:

   Karl Hedin hade för mycket emot sig: han var rik, han sågade ner svampskogen för södermalmarna och var dessutom hobbyjägare i en vargtät region med den dåliga smaken att uttrycka åsikter om vargpolitiken i privata sammanhang. Alltså ett rött skynke för den enögda extremvänster som tror att det är en mänsklig rättighet att nå framgång helt i avsaknad av lämpliga meriter.

 4. Göran skriver:

  Den ökade brottsligheten är en planering från socialdemokraternas sida. När brottsligheten ökar vill folket att något ska göras, vilket ger legitimitet för socialdemokraterna att dels ta av laglydiga människor deras vapen, dels att införa tvångsåtgärder såsom avlyssning av kommunikation och spårning av medborgarnas penningtrasaktioner och var medborgarna befinner sig, dels begränsa medborgarnas rörelsefrihet. Vaccinpass är en sådan åtgärd som kommer att utökas. Vaccinpass är bara en fot över tröskeln.

  Det handlar kort och gott om total kontroll över medborgarna utan någon som helst nytta för medborgarna.

  Stalin drömde om att klona människor och apor så kommunisterna fick en arbetande befolkning utan hjärna att tänka. Den drömmen finns fortfarande kvar hos många av globalisterna. Tänkande är alltid ett hot mot socialism (destruism).

  De gängkriminella kommer aldrig att vända sig mot makten i ett land, medan befolkningen kan göra det. Därav vill man avväpna den tänkande befolkningen medan vapen i kriminella händer inte har någon som helst betydelse för makten.

  • Mats Jangdal skriver:

   Det du beskriver, med att makten ser de kriminella som bundförvanter i strävan att trycka ner massan, kallas av beteendevetare inom zoologin för skräckekologi. De mäktiga bejakar allt som sätter skräck i massan. På det viset behöver eliten inte mer än i sällsynta fall ta till eget våld.

   • Jan Andersson skriver:

    Alla ledare som fattar viktiga beslut vill gärna veta hur besluten förändrar någonting och hur dessa uppfattas till nästa beslutsomgång. Statens ledare är inte annorlunda än andra härvidlag men mainstreammedia och statens egna statistikmyndigheter ger inte feedback på medborgarnas åsikter utan på sina egna.

    Makthavarna går på det, och regerar därför i blindo, vilket vi ser dagliga exempel på. Vänsterregimen har enbart sig självt att skylla eftersom de har köpt alla media genom presstödet och finansierar svt via skattemedel.

    Det är en ren skam att vi inte kan hålla oss med fria media i ”föregångslandet” och att systemet med bidragsberoende media behålls.

   • Lars Mellblom skriver:

    Den här taktiken användes av franska regeringen under de Gula Västarnas protester. Under dagen blandade sig så kallade ”casseurs” med demonstranterna. Les casseurs är aktiva vid nästan alla större demonstrationer. Deras hobby är att slåss med polisen och att, som namnet indikerar, slå sönder egendom.

    Sent på kvällen kom muslimska ungdomarna från förorterna in till stan för att blanda sig i leken. Deras främsta aktivitet var att plundra butikerna. Nästan alla våldsamma scener vi såg på TV och i pressen utfördes av dessa två grupper.

    Det ryktades om att myndigheterna uppmuntrade både les casseurs och invandrarungdomarna att blanda sig med de Gula Västarna. Om det är sant eller ej bara makthavarna. Faktum är att de här elementen fick fritt rum för sina dåd utan att störas av ordningsmakten, medan de Gula Västarna behandlades ytterst hårdhänt. Regeringens taktik gick ut på att misskreditera de äkta Gula Västarna, vilket till stor del lyckades med hjälp av MSM.

    Jag tror vi kan utgå från att svenska myndigheters och politikers yttersta mål är att helt avväpna den inhemska svenska befolkningen. Tillåtandet av kriminellas skjutande blir i det perspektivet ett verktyg för att nå målet.

    Anledningen till att franska regeringen angrep de Gula Västarna så hårt var att de hade stöd av hela den franska medelklassen och nedre medelklassen boende utanför storstäderna. Vi utgjorde därmed ett reellt hot mot regimen, i motsats till de kriminella förortsborna.

    En enad svensk jägarkår, med rätt taktik, skulle troligen kunna ta makten i Sverige vid behov. Jag har läst olika scenarier om utgången av ett inbördeskrig i USA. Skribenterna kom fram till att inte ens där skulle armé och polis kunna skydda en sittande regim mot ett uppror av amerikanska vapenägare. Det är en fråga om taktik och vid ett inbördeskrig finns inga regler.

    Politiker och myndigheter misstänker att det finns gränser för hur illa svenska folket kan behandlas innan det blir uppror. Just därför vill man avväpna de legala vapeninnehavarna.

    För egen del tror jag att svenskarna kommer att finna sig i precis vad som helst utan att göra uppror.

  • Benny skriver:

   De gängkriminella i Sverige idag kan väl närmast betraktas som sossarnas svar på Hitlers SA som skrämde och hotade tyskarna till lydnad. Vaccinpassen motsvarar judestjärnan och villaghettona blir snart som koncentrationsläger för svenskarna som ”frivilligt” kommer att stängsla in sig i sina ”läger” för att skydda sig mot det importerade buset.

 5. tompas11 skriver:

  Här har vi en person, Mikael Damberg, som sitter i regeringsställning. Så här resonerar och bagatelliserar han de eskalerande skjutningarna där oskyldiga drabbas. Läs och häpna!

  Dambergs kommentar till ”att det blivit farligt att vistas på svenska gator och torg”.
  – Nämen det är fortfarande, tack och lov, väldigt ovanligt att människor hamnar i skottgluggen.
  – Men är det det? Vi har ju haft flera den senaste tiden, avbryter programledaren.
  – Ja, men om man tittar på hur många människor vi är i Sverige så är det fortfarande väldigt ovanligt att man drabbas av det, svarar då Damberg.

  • Göran skriver:

   Det är väl bara några veckor sedan Stefan Löfven sade att det inte var någon fara för barn i Sverige. Efter det har fyra barn fått kulor i sig om jag minns rätt.

   Om det nu skulle vara så att Damberg är seriös, borde han inse att det blir värre och värre. Jag frågar mig om etniska svenskar kan gå ofreda på svenska gator om tio år? Ja, så fort kan det nog gå.

  • Benny skriver:

   Han brukar kallas för Dumberg på olika debattsidor! Har ni kollat regimens akademiska meriter? Det finns ju en orsak till varför vi har världens mest korkade ”ledning” i Sverige. Att karln är lite bakom flötet är ju uppenbart för alla utom Löfven.

   • ivarandersson skriver:

    Alla soZZarna i regeringen har examina från Bommersviksakademin så att de vet hur man ska glida på sanningen utan att direkt ljuga. Sveriges image är viktigare än verkligheten.

    • Göran skriver:

     Det spelar ingen roll om man ljuger, det viktiga är bara hur många som förstår det och hur fort de glömmer det.

     Om socialdemokraternas ljugande bara avslöjas och sprids i alternativ media, så når det inga socialdemokrater så att säga.

   • Jan Andersson skriver:

    Ingen chef väljer frivilligt en medarbetare som är klokare än han själv. För då är det ju uppenbart för alla att denne borde vara chef istället…

 6. Göran skriver:

  Nu ska man inte behöva tro att någon form av uppror i Sverige behöver ske med vapen. Det finns så mycket annat hyss att hitta på som fullkomligt kan sätta stopp på hela samhället.

  • Jan Andersson skriver:

   Bara att stänga av stamnätet, spränga en mast eller skjuta av luftledningarna.

 7. Göran skriver:

  De vänsterblivnas agenda måste vara att riva ner hela samhället och sedan bygga upp deras utopi ur askan. Men, de kommer att bli besvikna för deras nya utopi kommer att vara en ständig aska, både vad gäller välstånd och psykisk hälsa. Med välstånd avser jag i detta sammanhang att var och en har mer resurser än bostad, mat och kläder.

  Är innehav av vapen en broms eller ett hinder av ovan? Frågan om innehav av vapen är en global fråga. Det är påtryckningar via EU att avväpna folket. Lustigt nog har ett väl beväpnat folk historisk varit en faktor för ekonomisk framgång för ett land.

  Av vilken anledning skriver jag ”västerblivna”? Av den enkla anledningen att vänstern inte förstår det minsta om vad som skapar välstånd. Å andra sidan, undrar jag om något av de partier som finns i Sveriges riksdag gör det? Det verkar inte finnas några tecken på det.

Kommentarer är stängda.