Virusfunderingar

På sina håll, som Spanien, har ett stort antal människor nu testats för antikroppar mot covid-19. Man har tidigare antagit att i stort sett hela befolkningen med tiden kommer att bli smittad. Därför har man tillgripit isolering i olika omfattning för att bromsa smittspridningen och på det viset ge sjukvården en chans att hinna med att vårda de svårt sjuka.


Vidare har man antagit att de flesta människor får lätta till inga alls symtom. Dessa antaganden har varit legio över hela världen. Nu visar det sig att ungefär fyra månader in i pandemin är det bara runt 5 % av befolkningarna som bär på antikroppar till covid-19.


Då finns det ett antal frågor man måste ställa sig.
– Är testerna gjorda på för små grupper, så att man missat väsentlig information?
– Är viruset inte så smittsamt som tidigare antagit?
– Har vissa personer en naturlig immunitet som gör att de inte ens bildar antikroppar?
– Varför blir i så fall vissa så svårt sjuka och dör?
– Finns det två varianter av viruset?
– Finns det två varianter av människor? (de mottagliga och de icke mottagliga)


Ja, viruset kan vara mindre smittsamt än man först trodde, men för att få reda på det måste man alltså testa mer och man måste också tänka lite utanför ramarna om det. Nämligen om den högst oregelbundna sjukligheten i covid-19.


Det finns något inom kemin som kallas stereomolekyler, stereostrukturer eller kirala molekyler. Det är kortfattat två olika molekyler med samma atomer i samma principiella struktur (form) men där de två varianterna är spegelvända, som höger och vänster hand.


Denna olikhet kan inom kemi och biologi vara högst viktig. Olikheten kan i vissa lägen fungera som lås och nyckel, där bara den ena varianten fungerar för att lås upp låset. En annan situation är där endast en variant släpps igenom en cellvägg, den andra stängs ute.


Det skulle kunna vara möjligt att coronavirusets pikar är utformade med exempelvis vänstervarianten (den kommer ju från kommunistkina). Den skulle då vara beroende av celler som antingen släpper in både vänster- och högerversionerna eller endast vänsterversionen för att infektera celler.


Om det är så att en majoritet av människorna har celler som endast släpper in högerversionen av corona, då kommer dessa människor inte att bilda antikroppar. För deras immunsystem har aldrig varit i kontakt med viruset. Det har sköljts ur kroppen av vanliga renhållningsmekanismer som inte är en del av immunsystemet.


Men det fåtal människor som har vänstervarianten av celler, deras kroppar och immunsystem ligger vidöppna för en allvarlig attack. Jag har här antagit att fördelningen av höger- och vänsterceller inte är jämn 50/50, utan något annat med en övervikt för högervarianten. Vore den 50/50 skulle rimligtvis fler än 5% utvecklat antikroppar.
Det skulle också kunna vara så att alla människor har endast en variant i cellerna, säg vänster. Då skulle det istället kunna vara så att viruset finns i två kirala versioner. Vilket betyder att det handlar om slump och ren otur om man alls blir sjuk.


Det resonemang jag här fört förutsätter viruset inte bekämpas av immunsystemet, vanligen lymfocyter för virus, utan helt enkelt stoppas vid cellväggarna på grund av inkompatibla cellytestrukturer. En annan möjlighet om virusets pikar är kirala, är att vi har lymfocyter som är kirala, men i olika fördelning och därför har en del av oss ett fungerande totalförsvar. Medan andra inte har det.


Stora spekulationer från min sida, men vetenskapligt är de något så när korrekta antaganden om vad som skulle kunna föreligga. Om någon är intresserad och har resurser kommer de så småningom att undersöka om det finns substans i ett resonemang av detta slag.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Virusfunderingar

 1. Jonas skriver:

  Intressant ! Har funderat i liknande banor, d.v.s. om vissa människor faktiskt har ett skydd mot viruset. Det verkar ju så. Ser ju ut som vi når ”flockimmunitet” vid ca 15% smittade (Stockholm). Det tyder ju på att ca 60-80% av befolkningen redan har ett skydd.

  I USA är man ju betydligt öppnare om ”ras” (jag gillar inte ordet, men jag har inget bättre), och där redovisar man ju detaljerat hur sjukdomen slår i olika grupper. Det är uppenbart att sjukdomen slår väsentligt mycket hårdare mot afroamerikaner och latinamerikaner. S.k. kaukasier (?) verkar klara sig väldigt bra.

  Man kan ju förklara skillnaden med trångboddhet/social skillnader. Man kan också förklara skillnaden genetiskt eller att vissa grupper tidigare utsatts för liknande virus.

  I dagsläget är det nog ingen som vet. Däremot verkar det pågå ett intensivt arbete i USA för att förstå varför det är så stora skillnader mellan olika grupper.

  Sverige rapporterar ju inte denna typ information.

  • Dandersan skriver:

   Jo visst vet man att D vitamin spelar stor roll.
   Kanske inte alla men många vet.
   Rensat för andra risker så har de med D vitaminbrist 2 ggr så stor risk som de med normala värden av D vitamin. (mätt på dödlighet vill jag minnas).
   D vitamin är en solrelaterad vitamin. Mörkhyade har hamnat i solfattiga länder och drabbas av detta.
   Att detta inte är känt är ren (omvänd?) rasism! Dvs av omtanke så nämner man inte detta!

 2. Stefan Eriksson skriver:

  ”Totalförsvaret” och dess sammansättning/utformning varierar säkert från individ till individ, samtidigt som den enskilde individens försvarsförmåga varierar över tid.(både längre och kortare tidsrymder). Kända virusinfektioner brukar väl göra sig mest påmind under ”vinterhalvåret” på vår sida jorden. Är det så att den genomsnittliga försvarsförmågan avtar under den ”mörka” delen av året? I så fall skall vi vara medvetna om det ”normala”, att ett ökat antal infekterade är att vänta till hösten/ vintern.
  Samhället behöver ”ta höjd” för denna ”rond” i matchen mot viruset.

 3. Dandersan skriver:

  Intressant med olika mottaglighet för viruset.
  Det finns ju de som aldrig blir förkylda också!
  Maten och vitaminerna spelar säkert viss roll.
  Om vi är olika skruvade lämnar jag dock öppet.
  Vi ser siffertrixare som jämför länder med varandra utan en tanke på olikheter i mathållning och annat.
  Sol och uteliv är välgörande och förkylning är en inomhus aktivitet.
  60% av smittade i NY sade sig fått smittan när de var isolerade i hemmet!

  • Mats Jangdal skriver:

   Intressant uppgift om smittan i NY!

   • Göran skriver:

    Det är till och med 66 % av de smittade som har suttit i sina lägenheter. Delvis tror man att det beror på att man faktiskt träffar fler personer i hemmet än på en promenad eller en picknick parken och i mataffären håller man avstånd till varandra, vilket inte sker i en lägenhet.

 4. Rikard skriver:

  Hej.

  En sak som varit känd länge och som det relativt nyligen börjat tittas på är att olika människor har olika reaktioner på influensavirus (möjligen också andra virus men just med influensa har det varit uppenbart så – vissa blir dödssjuka och andra blir inte sjuka alls). Varför är mig veterligen inte klarlagt men ett tidigt spår var som det berättas i den här gamla artikeln att vi helt enkelt har olika reaktioner på viruset:

  [http://www.nbcnews.com/id/44275043/ns/health-cold_and_flu/t/why-some-people-dont-get-flu]

  “Many people might conclude that if you are exposed to a virus and you don’t get sick, it’s because the virus didn’t stick or it was so weak, it just passed right through your system and your system didn’t notice. That’s not a correct notion,” says Alfred Hero, professor at the University of Michigan College of Engineering and author of the study, which was published Thursday in the journal PLoS Genetics.

  He continues, “There is an active immune response which accounts for the resistance of certain people getting sick, and that response is just as active as the response we all know and hate, which is being sick with the sniffles, fever, coughing and sneezing. It’s just that the responses are different.”

  Jag tillhör den tursamma grupp som inte verkar få influensa, trots exponering. Inte heller får jag vinterkräksjuka, trots exponering (frun har jobbat på dagis…). Det är inte immunitet utan att jag har turen att ha ett immunförsvar som av någon anledning hanterar smittan så effektivt (?) att jag är symptomfri. Är i princip aldrig förkyld heller – däremot var jag ”öronbarn” fram till puberteten och var däckad två veckor i stöten fyra ggr/år som barn. Kanske det är något sådant det hänger på, att man dels skall ha rätt genetiska förutsättningar, dels ah exponerats på rätt sätt, och dels inte ha andra komplikationer (uppvuxen i smog, rökning, et cetera)?

  Intressant är det i alla fall – vet inte om det gäller (influensa)virus men en del stereomolekyler skall kunna byta från den ena till den andra varianten, spontant. Tror det var ett av problemen med Thalidomid? Någon som vet om jag minns rätt?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Ivar Andersson skriver:

   Neurosedynskadorna orsakades av den ena varianten av stereomolekyler medan den andra varianten inte hade denna biverkan.

   • Mats Jangdal skriver:

    Tack! bra uppfriskning av minnet. Länge sedan man tänkte på neurosedyn.

    • Rikard skriver:

     Hej.

     Det säljs fortfarande men nu på recept istället för över disk och med en varning om fosterskador. Dock under annat namn (Thalidomide Celgene) i Sverige. Det används bl a vid multipelt myelom för att förhindra cancercellernas tillväxt.

     (Nej, jag kunde det inte i huvudet utan gjorde en slagning i FASS.)

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

  • Mats Jangdal skriver:

   Ärlig professor som redovisar att så här blev resultatet av vår undersökning, men vi kan inte säga varför. Materialet ger inte underlag för att spekulera utanför inhämtade data.
   Genetiska skillnader, olikheter i metabolism, tidigare kontakt med smitta, aktuell status avseende näring och antioxidanter, mm, allt kan spela roll.

  • mktafskum skriver:

   Mexikaner har stor risk för diabetes2, lär vara en gen, dessutom nummer 1 i cocacola konsumtion, dessutom överlag med fetmaproblem. Dessutom många gånger fel kost, isynnerhet i de lägre sociala skikten, som tex i New York. Det hjälper inte vid coronavirus.

 5. Lennart Froderberg skriver:

  Länkar till Dr. Judy Mikovits

  Den 14:e April 2020 släppte Judy Mikovits sin bok Plaugue of Corruption.

  Den 15 April 2020 så stängde Donald Trump tills vidare bidrag till WHO med motiveringen att WHO är under utredning gällande otillbörligt handlande gällande Covid-19 pandemin.

  Den här boken avslöjar bl.a den korruption som följt Donald Trumps Chief Medical Advisor Dr. Anthony Fauci de senaste 40 åren.

  Jag vill med översättningen av den här intervjun bidra med viktig information med syfte att avslöja den här uppenbara bluffen gällande Covid-19 pandemin.

  Det framgår väldigt tydligt genom den information som presenteras i följande intervju att Dr. Anthony Fauci är helt korrumperad och under lång tid har förfalskat studier eller givit direktiv gällande motsvarande. Men även direkt tystat initiativ som gått emot hans egen medicinska agenda. Intervjun gjordes av kanalen americavoice.news I Maj 2020.

  Originalvideon är 32 minuter lång och jag har valt att dela upp den i fem (5) mindre delar. För att göra det enklare och mer översiktligt för den som tittar.

  Länk till Video 1/5: Dr_JudyMikovitsPC01M
  https://www.facebook.com/bodifydefense/videos/654634855090907/

  Länk till Video 2/5: Dr_JudyMikovitsPC02M
  https://www.facebook.com/bodifydefense/videos/2982761468438527/

  Länk till Video 3/5: Dr_JudyMikovitsPC03M
  https://www.facebook.com/bodifydefense/videos/574260956592077/

  Länk till Video 4/5: Dr_JudyMikovitsPC04M
  https://www.facebook.com/bodifydefense/videos/554665168584194/

  Länk till Video 5/5: Dr_JudyMikovitsPC05M
  https://www.facebook.com/bodifydefense/videos/277045096795965/

  #bodifydefense
  @bodifydefense
  #fuckfear

 6. Samuel af Ugglas skriver:

  Värdefulla och lärorika analyser från många håll, tack för det.
  Men vad hjälper dessa när socialisten Löfven kan tvinga min dotter att säga till mina barnbarn, ”ni får inte träffa morfar eller mormor, de kan ju dö i lungpest”. Lyder inte mina barn blir de utsatta för ”folkskammen” och kommer i tidningen eller i värsta fall STASI tv.
  Stöld av FRIHETEN kallar jag det!

Kommentarer är stängda.