Mobiltelefonen som boja

Det rep vi hänger den siste kapitalisten med, kommer vi att sälja till honom. – Lenin.


Andra före mig har varnat för mobiltelefonens förslavande verkan genom att myndigheterna via den får kontroll över oss alla. Jo, jag har sett möjligheten men inte skrämts av risken. Inte förrän när jag börjar fundera över corona och andra saker i kombination.


Den så kallade pandemin, eller plandemin som den också kallas, avslöjar att regeringar världen över inte tvekar att ta till tvångsåtgärder mot den egna befolkningen, även när det inte alls är befogat. Smittspridningen fortgår egentligen obehindrat av nedstängningar. Det enda som händer är att tidsschemat ändras något.


Samtidigt konstateras att vadslagningsbolag, dataspelsföretag, videokonferensverktyg, mobiltelefoni och liknande går väldigt bra i bakvattnet av den ekonomiska nedgång som plandemins motåtgärder skapat. Utbyggnaden av denna ”service” går nu fort i tredje världen. Snart är hela världen uppkopplad till ett övervakningssytem som användarna själva betalat för att ha och bära med sig varje minut av sin vardag.


Vi är fortfarande många som minns tiden innan mobiltelefonen. Vi kanske skulle kunna klara oss utan den, om vi ville. Det kan vara dags att göra det, innan vi alla blir tvingade bära vår egen mobiltelefon med oss som en boja vart än vi går.
Behöver vi ha mobilt bankid? Räcker det inte med att ha elektroniskt id på den fasta dator vi ändå mest använder till sådana saker som kräver id? Behöver vi gps i hemområdet där vi tillbringar 99% av all vår tid? Behöver vi pushnotiser om vilka restauranger vi går förbi? Behöver vi konsultera wikipedia när vi är på stan? Kan vi tänka oss ha en vanlig klocka på armen igen?


Jag var tidig med att skaffa mobiltelefon, medan de fortfarande hade ett rejält handtag så man kunde släpa med sig klumpen. Men jag var sen med att skaffa smartfån, för jag gillade inte vad som följde med och inte heller vad man förlorade. En mobiltelefon är inte längre en liten smidig sak att ha med sig för samtal.


När jag skrivit på detta fick jag syn på att andra, som Kerstin Unger-Salén, funderat i liknande banor med övervakning vi implantat eller injektioner. Tror dock att mobiltelefonen är ett mer sannolikt verktyg staten att använda. Den känns mindre sannolik för medborgaren eftersom denne väljer den frivilligt. Dessutom erbjuder den fler möjligheter för staten.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

24 svar på Mobiltelefonen som boja

 1. Thomas skriver:

  Om man använder ifånen som en fast telefon, låst i väggen i hemmet, så går det… om man går ytterligare några år bak i tiden så fanns det en telefonist som kopplade ens samtal vidare och den personen hade full koll på vad man gjorde – och sade… så egentligen, detta är inget nytt, bara annorlunda… (jag läste Wennerströms memoarer häromdagen, så löjligt enkelt allt var, trots allt.. Är det inte så än idag?)

 2. Thomas skriver:

  Förresten… historien runt Karl Hedin som snurrat på bra länge nu avslöjar en massa om olika fenomen i det svenska samhället, som värdet av statens vilt, åklagarnas korruption (som i fallet Assange), statens värdering av olika medborgare där skillnaden är stor mellan svenska (enbart, inte medborgare med dubbelt medborgarskap) medborgare och utländska medborgare (t.ex. “de ungerska husarerna”, om någon minns), hmm.. Det finns ett otal egendomligheter man undrat över som aldrig riktigt blivit klarlagt, men åtminstone jag har gett upp för något så korrupt samhälle som Sverige – i förhållande till “självbilden” – finns nog inte! (Hur hanteras de domstolsresultat där svensk lag “gått på pumpen” och resultatet går tvärt emot HDs åsikt? Blir det något annat än en justering i det enskilda fallet – eller blir det en principiell förändring i hela den svenska lagboken, som den överordnade domstolen anser att HD skall ordna?) (Varför accepterar vi att Svenska folket lever vidare i ett europeiskt “Nordkorea” så som Gustav ordnade det för hundratals år sedan?Immigranterna har ju insett detta och skapar “fristater” i Angered osv..)

  • Göran skriver:

   Domstolarna är infiltrerade av aktivister. Först 68-vänstern, och nu av olika utländska klaner och religioner. Den så kallade rättvisans styrs mer av känslor än av lag.

   • Thomas skriver:

    Än sitter inte “klanerna” i HD… för det är där man styr systemet från..

    • Göran skriver:

     Spelar det någon roll om en tingsrätt frikänner eller dömer ut lägre straff på grund av klantillhörighet, religion, etnicitet eller politisk parti?

     • Thomas skriver:

      Tingsrätten fungerar enligt det demokratiska system vi har – att folket måste engagera sig personligen i politiken då nämndemännen är politiskt tillsatta. Däremot är lagarna som tingsrätten följer styrda av HD och där är regering och rättstradition, inklusive byråkratin… att angripa tingsrätten är att skjuta på pianisten och inte på kompositören…

    • Göran skriver:

     Om man tror på att HD skulle vara någon form av vakthund kan man se följande video från Exakt24 om jurister:

 3. Göran skriver:

  Det är nog mer eller mindre omöjligt att få folk att förstå de negativa konsekvenserna av övervakningen innan det är för sent. Men, frågan är om de ens kommer att förstå de negativa konsekvenserna?

  Ta bara socialism som ett parallellproblem. Desto mer elände socialism skapar, desto mer socialism vill folket ha. Inte ett enda parti i Riksdagen vill bryta den socialistiska indoktrineringen. Finns det några partier utanför Riksdagen som vill bryta den socialistiska indoktrineringen?

  Hur kommer det sig att inget parti inte vill ta bort skolplikten? Det kanske mest destruktiva vi har är skolplikt och centralstyrd utbildning; övervakning i ryggraden.

  • Thomas skriver:

   Jo, skolplikten är ett “fängelse”… Att befolkningen måste vara läskunniga är en sak, men att tvinga dem att vistas i skolan mellan femårs (?) ålder till 18 år är – ett fängelse -!! (Finland har “läroplikt” vilket innebär en principiellt stor skillnad som förändrar allt…)

  • Mats Jangdal skriver:

   KLP vill ta bort skolplikten. Men vi är långt ifrån att komma i läge att göra det.

 4. Dandersan skriver:

  Lever utan egen mobiltelefon.
  Saknar vissa funktioner som SWISH och GPS.
  Men personer i min närhet sitter ofta och pillar med mobilen hela tiden. Kunskap en knapptryckning bort och samtalet får en helt annan styrning.
  Själv sitter jag tyst och drar nig undan till sökmotorn på datorn!

 5. Gunnar Littmarck skriver:

  Här kan du höra en del på temat hur data samlas in från mobiltelefoner för att ge CCP herravälde.

  • Göran skriver:

   Titta på Hollywood. Kina äger snart hela den industrin. Titta på vilka som är producenter bakom en hel del filmer. Kinesiska företag eller personer. Det sägs redan idag att det aldrig kommer att gå att göra en spelfilm i Hollywood som är kritikisk mot Kina.

   Är Kina elaka, eller är det amerikaner som säljer ut sig till Kina som är elaka?

   • Benny skriver:

    Det är som vanligt…Pengar ger makt! Kineserna hämnas väl på allt ont som kolonialmakterna gjort mot dem de senaste århundradena! Det är bara att vänja sig i att Kinas makt kommer att öka med den globala ekonomin! De vi ska hänga är de politiker och företag som exporterade jobben, tekniken och kunnandet som gjorde att Kina kom ifatt så snabbt som de gjorde! Visst, det oundvikliga sköts bara upp ett par årtionden men de åren hade varit bra att ha i bagaget nu! Det vi måste relatera till är att Kina har ca 1.5 miljarder invånare och ingen dogmatisk religion som är en fotboja för utvecklingen!

   • Gunnar Littmarck skriver:

    Om du med elak menar:

    Verkar mot sina landsmän.

    Så är det just så och det märkliga är att Demokraterna i USA allierat sig med den globala makteliten (där Kaliforniens techgiganter driver allt mer aktivt) och Kinas ledning mot amerikaner och övrig mänsklighet.

    Tänk att kritik mot Georges Soros eller objektiv information om SARS-CoV-2 vad gäller dödlighet omedelbart censureras av amerikanska sociala plattformar likväl som övrig MSM globalt.

    Nigel Farage blev tvingat att sluta för LBC då han envisades med att förmedla de underliggande drivkrafterna till ANTIFA och BLM.

    Givetvis var det LBC som förlorade då Nigel redan är större.

    Två skeenden i närtid är viktigare än alla tidigare under mänsklighetens historia.

    Vinner Trump, blir Brexit lyckat.

    Då kommer makten flyttas till folken och småföretag från global maktelit med sina förlängda tentaklar i form av NGO´s och nationell byråkrati.

    Redan Romklubben insåg att samhället kommer automatiseras och därmed dränera maktkoncentration fast då vi inte ens gått in i den tredje industrirevolutionen.

    Den fjärde kommer inte kunna hålla tillbaka maktöverföring genom fördyrande byråkrati och allt högre energiskatter.

    Därför Corona och klimathot drivs allt hårdare.

    Sky News Australien är det enda MSM som insett detta och därmed svängt, jag tror och hoppas att fler följer efter.

 6. Jan Andersson skriver:

  Att övervaka per telefon kommer att ge lika vansinnig statistik som underlaget för klimathysterin. Internet tolkas som sanning, fast 70% är tendentiöst eller bara bristfälligt och feltänkt. Alltså ren postmodernism. Men man får inte kritisera, bara gilla. Denna allvarliga brist i “sociala medier” leder till kritiklöshet eftersom man inte får kränka någon, hur fel de än har. Och detta leder ovillkorligen till samhällskollaps med de mest vidunderligt korkade åsikter, som woke-rörelsen, eller Miljöpartiet.

  Vi har i demokratiska val faktiskt röstat fram partier som borde hålla rent från all idioti, det är vad vi betalar dryga pengar för. De som inte kan sköta jobbet ska sparkas ut med stor skyndsamhet, för det finns fortfarande gott om andra som kan ta över. Var finns vår tids Cicero?

  Man måste ha en egen bildnings/erfarenhetsgrund att stå på, vilket man bara kan få med ålder och erfarenhet. När får vi en “bondepraktika” för internet?

  Selma Lagerlöf skrev den pedagogiska “Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige” men glömde Halland. Vad tänkte typograferna och förläggaren? Tordes han inte kritisera ett helgon, bara gilla?

  Norge planerar att satsa miljarder på koldioxidfångst. Det är rent obegripligt korkat och slår alla rekord i monumentalt och totalt hjärnsläpp. Ett av värdens minsta länder skall rädda klimatet med trollformler och besvärjelser. Medeltiden skall underträffas.

  Men det finns hopp, 30% av internet är oumbärligt. Det gäller bara att veta vad som är vad.

 7. Stefan Eriksson skriver:

  Hej, jag är i BDR igen, och här offentliggjordes “hundradagars-bilansen” (för att se utfallet efter 100 dagar) gällande “smittspårnings-appen”,som med buller och bång introducerades här för 3-4 månader sedan.
  Mycket kritik på alla plan, uppenbarligen finns det så starka vattentäta skott mellan olika myndigheter att uppgifterna från mobiltelefonerna mest snurrar runt i olika återvändsgränder.

  Ur ett smitto-begränsande perspektiv har “appen” inte tillfört någonting, utom då förstås en hel del extra arbete för de som förmodas kunna ha nytta av dessa uppgifter.

  Sedan finns där väl med säkerhet andra intressenter av denna informationsmängd, vi får se hur staten gör, de kanske säljer dessa uppgifter på auktion.

  För övrigt är jag övertygad om att i en framtid kommer barn, som när navelsträngen klipps att få ett chip implanterat vare sig de vill eller inte.

 8. Samuel af Ugglas æ skriver:

  När tuppkammen på Danmarks värste socialist, Aksel Förrädaren Larsen växt för mycket; ”Danmark bliver ikke beboeligt før vi hængt den sidste godsejeren i de sidste præstetarmen”.
  Aldrig har så mycket hat och gift spridits till gemene dansk som under hans tid.

 9. Niklas skriver:

  Ett betydligt större hot mot den personliga integriteten borde nog vara “smarta” klockor (smart watch) vara. Ty dessa bär man ju i princip på sig 24/7 (utom när de laddas) Dessa klockor kan ju övervaka en massa saker, både när det gäller träning, vardagsmotion, sömn och allmän hälsa. Dessa data synkas sedan till olika internetbaserade plattformar. Å det lär väl snart komma krav på att diverse myndigheter ska ha fri tillgång till dessa data.

  Google har ju t.o.m. köpt upp Fitbit, som är en storspelare bland smarta klockor och Google är ju ökända för att samla på sig en massa information till höger och vänster…

 10. Errbe skriver:

  Från en “välunderrättad källa” har jag erfarit att säkerhetstjänster och gangsters har program som kan utnyttja din mobiltelefon, för att avlyssna allt som sker omkring den. Vill man inte bli avlyssnad hjälper det inte att stänga av den, så länge batteriet sitter i.

  Man måste således stänga in den i mikrovågsugnen, som inte släpper mikrovågor ut eller in. Vill man inte missa inkommande samtal, lägger man telefonen i en ljudisolerad låda, där ständigt buller maskerar allt annat. Ringsignalen hörs utanför.

Kommentarer är stängda.