Låt alarmisterna börja slåss inbördes

Johan Ehrenberg dömer ut biobränslen. De ökar koldioxidutsläppen! Han har rätt, precis som jag (och andra) har påstått hela tiden så ger all förbränning koldioxid som resultat. Skillnaden mellan oss är att Ehrenberg tror att CO2 förstör klimatet, ja rent av hela planeten, medan vi andra vet att så inte är fallet.


Alarmisternas försvar för att förbränna biobränslen har hela tiden varit att deras fina CO2 cirkulerar med en biologisk kolcykel. Ja, ungefär, fast med osäker fördröjning. Dessutom till priset av att biomassa potentiellt skulle komma att ingå i människans energisystem istället för att vara en mångfald biotoper för det myllrande liv alla människor och i synnerhet miljövänner säger sig vilja se.


Därmed går frågan till Greta och XR, vad ska ni säga nu? Vilken fot ska ni stå på, miljöns eller klimatångestens? Precis som i alla andra sammanhang, för människa, apa och hund, rumpan har man bak hur man än vänder sig. När alarmisterna måste väga fakta mot fantasi, åtgärd mot nytta, vad ska vi göra med klimatpolitiken då?

Ehrenberg har investerat i solcellsbranschen, så han har egna ekonomiska intressen i att marknadsföra elektrifierade lösningar. Jämför gärna hans budskap med vad Tege Tornvall skrev i gårdagens inlägg om Volvos nya elbil.

Till alla er som har svårt att övertyga kvinnliga bekanta om hur klimatbluffen egentligen ser ut. Be dem se och lyssna på Elsa Widding!

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Låt alarmisterna börja slåss inbördes

 1. Dandersan skriver:

  Är det någon som kan förklara hur en seglande kolioxidrädd person kan hålla sig med två stora hundar?
  De flåsar väl CO2 så sikten försvinner för stackaren.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Här finns de danska provokatörerna:
  Efterspørgslen efter træflis er støt stigende i Danmark. Det går ud over biodiversiteten i det åbne land, når gamle træer fjernes for at ende deres dage i flammerne.
  https://csr.dk/varmeproduktion-l%C3%A6gger-pres-p%C3%A5-gamle-tr%C3%A6er-i-danmark

  Osaklig propaganda när den som värst. Om man fäller ett gammalt eller döende träd finns det tydligen inte plats för nya.
  Men är det CO2 man diskuterar?

 3. Anders Rydén skriver:

  Ni känner säker till Micael Moore?
  Förra året var han med och producerade en dokumentär om just mijöomställningen.
  Det finns skäl till att den etablerade miljörörelsen gör allt för att tiga ihjäl den filmen.

  Nåja, den finns tillgänglig på nätet så det är bara att titta.
  https://planetofthehumans.com/

  • Mats Jangdal skriver:

   Ja, tjata om den! Den måste väcka frågetecken hos alla alarmister.

   • Anders Rydén skriver:

    Just det.

    Samt en nyvaken insikt hur vi blir blåsta av Al Gore och liknande skojare.

    Det är som Lex Luthor i stålmannen brukade säga.
    ”Ju mer rädsla vi kan ingjuta, desto större blir bytet”

 4. Åke Sundström skriver:

  Elsa Widding berättar halva sanningen, du berättar hela. Det är en avgörande skillnad, Men hon gör utmärka inlägg på Youtube och har givetvis kvinnors öra i högre grad än gubbar som du och jag. . Så visst, uppmana gärna alla att ta del av hennes analyser, men glöm inte att skicka med hälsningen att hon tiger om alarmismens kopplingar till den svenska energipolitiken. Varför, kan man undra, men jag är säker på att det INTE beror på okunnighet, troligen inte heller på trivial tanklöshet, men kanske på ett avsiktligt undanhållande av relevanta fakta i syften vi bara kan spekulera om. Mitt intryck, stärkt av hennes ovilja att besvara mina frågor i detta forum, är att hon, i likhet med Stockholmsinitiativet och Klimatsans, i högre grad är reaktorkramare än uppriktig klimatkritiker, som du.

 5. Gunnar Littmarck skriver:

  OT. tidigt i morse såg jag detta:

  https://www.youtube.com/watch?v=yBVhkb-pUNo

  Om det går att bevisa att Kinas ledning ligger bakom ANTIFA och BLM så tror jag vi börjar se hur maktkampen närmar sig på allvar.

  Jag klarar inte att faktakolla så jag ber de journalister jag brevväxlar med men de hatar ju Trump så jag får påminna om att jag gav de verktygen i en framtid då kampen mellan Kinas ledning med stöd av FN och en hoper till icke statliga norganisationer samt globalistiska maktcentra och den fria världens folk blior uppenbar för alla.

  Trump flyttade Kinas high tech 20 år tillbaka med de senasta förbuden samtidigt ser han till att memmar i CCP inte ens får turistvisum.

  Jag tror och hoppas att nästa steg blir att konfiskera kinesiskt ägande för att ersätta efterlevande som avlidit för att CCP spred viruse medvetet globalt och vilseledde genom WTO.

  Då lär korthuset falla trots att nästan alla med makt kämpar mot Donald ’Trump.

  Nu har Trump tillåtit offebntliggörande gällande Haillary FBI Obama och Biden så jag gissar att en hel del börjar svettas.

  • Göran skriver:

   Kina infiltrerar sig med och mer i USA. De sponsrar utbildning, tidningar och producerar film i Hollywood. Det är en slags 68-vänster-infiltration genom att ge pengar till redan existerande vänster-lärare, vänster-professorer, vänster-journalister osv.

  • Benny skriver:

   Trams! Kinas elektroniska hightech är numera helt oberoende av USA, det är snarare tvärtom! Trumps gapande och sanktioner tyder mer på svaghet än styrka! Och ja, väst har sig själva att skylla för att Kina kom ifatt så snabbt! Ett annat större problem är ju Rysslands hjälp till Kina med avancerad missilteknik och metallurgi, de områden där Kina verkligen varit akterseglat!

 6. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Personen bakom klimathysterin dömd för vetenskapligt bedrägeri

  Michael Mann mest känd som den ledande forskare om klimatförändringar. Han och tre kollegor rekonstruerade globala temperaturer som går tillbaka cirka 500 år och producerade en nu ökänd hockey-klubbliknande graf över globala temperaturer som visade på en kraftig temperaturuppgång som inleddes i början av 1900-talet.Efter en 9-år lång och ”multi-million dollar lawsuit ” rättegångsprocess kom domstolens (SUPREME COURT OF BRITISH COLUMBIA:s) utslag i augusti 2019. Michael Mann dömdes för vetenskapligt bedrägeri och tvingas betala miljonbelopp i rättegångskostnader.

  Den hockey-klubbliknande grafen användes av bland andra IPCC, media och regeringar världen över samt i USA:s f.d. vicepresident Al Gore´s film från 2006 ”En obekväm sanning”, för att driva den globala uppvärmningshysterin. I filmen hävdas t.ex. att mänskligheten bara har 12 år kvar innan en klimatapokalyps på något sätt kommer att förstöra planeten.

  Mvh,

Kommentarer är stängda.