Klimatkrisens lösning

Den som tror att Jean-Baptiste var den förste att beskriva växthus, växthusgas, eller växthuseffekt är fri att leta efter sådana ord i hans skrifter. På franska heter det serre, gaz à effet de serre, effet de serre, respektive. Ni finner hans stora text om jordens temperatur här.

Föga förvånande ogillar de svenska oljebolagen regeringens önskan att minska eller ta bort reduktionsplikten. När priset vid pump är en direkt avspegling av världsmarknadspris, bolagens påslag och skatter, blir det så mycket enklare för kunden att se hur stort påslaget är. Eller med andra ord, hur stor vinst de gör på varje liter. Att de får svårare att upprätthålla lögnen om klimathotet och klimatarbetet i sin marknadsföring är egentligen bara en bonus för oss medborgare.

Detta för oss fram till rubriken för dagens text. Jag gör helt på egen hand denna förutsägelse. Staterna kommer att bygga minst en anläggning var för Carbon Capture and Storage, CCS, alltså för insamling och lagring av koldioxid. När de kört dessa anläggningar ett par år kommer de deklarera att dessa har räddat klimatet och att klimatkrisen är över. Flaggor och trumpetfanfarer bekräftar budskapet.

Denna förändring kommer inträffa 2030-40, några länder går modigt före, och när andra ser att den nya policyn gynnar föregångarnas allmänna välstånd följer de snabbt efter. Framåt 2050 kommer dessa anläggningar att ha minskat sin verksamhet på grund av slitage, underhålls- och driftskostnader. De sägs dock fortfarande fungera och vara väsentliga för klimatet. Inte förrän runt år 2070 kommer de att stängas. Då bland annat med budskapet att ny kunskap om klimatet och de ansträngningar som gjorts har då lett till att ingen aktiv klimatpolitik längre behövs.

De som kolporterat klimatbluffen har vid det laget avlidit och kan inte längre ställas inför rätta. De miljoner och miljarder pengar som samlats i vissa fickor berörs inte av den nya politiken. De nya maktstrukturer som etablerats lämnas till senare generationer att bearbeta efter sekelskiftet 2100.
Som avslutning får ni sevärd video om istider.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Klimatkrisens lösning

 1. Jan Andersson skriver:

  Hur mycket CO2 är ”för mycket”? Ska vi ner till tre tiotusendelar i atmosfären från fyra tiotusendelar som det är i dag? Haven innehåller mångdubbelt mer CO2, och om Jordens medeltemperatur höjs ännu någon grad (av orsaker utanför vår begreppsförmåga) så kommer effekten av all sammanlagd CO2-fångst att vara synnerligen fåfäng.

  För havens halt av C02 är omvänt beroende av vattentemperaturen, stiger vattentemperaturen (som den måste eftersom allt vatten på jorden absorberar mycket av solens instrålade energi) så kommer allt vatten tillsammans att minska sitt innehåll av CO2. Lätt att räkna på för den som har hittat siffrorna på nätet. Och en självklar funktion (i Guds stora plan om man så vill): något varmare klimat ökar växligheten och det behövs mer CO2 i atmosfären. I Antarktis växer ingenting eftersom det är för kallt.

  Jag gissar mellan tummen och pekfingret att det bara är en mycket liten del av mängden CO2 i atmosfären som kan fångas och lagras, växterna kommer ändå så småningom att ta hand om allt överskott under sin livscykel (och man måste ha mycket livlig fantasi om man vill kalla en (1) tiotusendel för ett ”överskott” å. Kom igen när det är tiotusen gånger mer…

  Nu återstår bara frågan: varför har vi valt de allra mest korkade till våra ledare?

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Inte en chans att sparka dem är mitt svar!
   Bl a för att vi inte valt dem utom då möjligtvis Elsa Widding som iscensatte sitt eget val till det ”sorgliga huset”.

  • Benny skriver:

   Problemet är att vi väljare inte kan påverka vilka som kandiderar som i en del andra länder. Här i Sverige är det partistyrelserna som agerar grindvakt så att ingen med ”fel” åsikter slinker in. Sossarna gjorde ett misstag med Juholt som sedermera slängdes ut med buller och bång genom falska anklagelser och drev i media.

 2. villvaraanonym skriver:

  Jag bidrar med denna video, som bl.a. visar att Jorden av i dag aldrig har varit så kall eller har haft så litet koldioxid i atmosfären som de senaste 100 miljoner åren.

  All denna koldioxid finns nu i marken, och borde släppas lös, återföras till atmosfären, för en grönare värld:

  Odysee.com: ”Top Facts on Climate Controversy, Fully Explained – See for Yourself!”
  (Ivor Cummins, 2023-09-06)

  I övrigt, föreslår jag att inte länka till YouTube när det finns alternativ, eftersom företaget ägnar sig åt censur.

  (Sök videotiteln hos BitChute.com.)

 3. Jan Andersson skriver:

  Den synnerligen välrenommerade och erfarne meteorologiprofessorn Dr. Richard Lindzen säger i en intervju av Jordan Peterson ungefär detta: att de viktiga luftströmmarna på båda sidorna av ekvatorn styrs mer av jordrotationen än av solen och är inte så mycket påverkade av solljuset, trots att solen värmer mycket starkt här. Dessa luftströmmar påverkar dock starkt det övriga vädret på båda kalotterna med centrum i sydpolen och nordpolen genom corioliseffekten som ger upphov till stora luftvirvlar på båda halvkloten. Vädret på dessa halvklot är känsligare för solljuset, men också kallare, så mycket att en eller två graders höjning bara skulle vara till nytta och glädje. Höjningen motsvarar inte mer än vad som upplevs varje morgon när dagen börjar.

  https://youtu.be/7LVSrTZDopM?si=r-JFcenSH_NfFATW

Kommentarer är stängda.