BLM = Blond Lives Matter


Jag har nu vid ett antal tillfällen satt likhetstecken mellan BLM och Blond Lives Matter. Jag har gjort det både på Gab och på Twitter. Jag har gjort det på engelska för att ge största möjliga läsekrets möjlighet att förstå vad jag skrivit. Jag har förklarat att eftersom blonda människor är i klar minoritet gentemot exempelvis svarta och givetvis i synnerhet mot alla icke blonda människor på jorden, så måste denna utsatta minoritet skyddas.


Till detta har jag inte fått en enda kommentar. Det är ingen som vågat ge ett like eller ens kommentera negativt. Troligen för att de anser det rasistiskt eller för att de är rädda att bli kallade för rasister.


Hårfärg ärvs via en handfull genpar, där generna för rött och blont hår är svagare än generna för brunt och svart hår. Blont hår måste alltså statistiskt alltid bli sällsynt vid fri blandning i populationen.


Arvet för blå ögonfärg styrs av tre genpar, så det kan bli lite vanligare. Men blonda och blåögda personer kommer alltid att utgöra en minoritet av världens befolkning. I en tid när allt skyddas av identitetspolitiska skäl, nog är väl även dessa egenskaper vara värda ett extra skydd?


Jag är varken blond eller blåögd, om någon undrar, men har säkert recessiva anlag för det.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 svar på BLM = Blond Lives Matter

 1. Thomas skriver:

  Tja, det är naturligtvis så… Men som du menar så är det lättare att skuldbelägga en minoritet än en majoritet. Så ekonomiska och sociala problem som – måste – uttryckas politiskt blir då något märkliga, dvs, man måste hitta en minoritet att skylla på… dessutom en minoritet som inte fattar att de skall vara syndabocken. (vi har ju minoriteter som insett sitt läge och vänt sin minoritetssituation till en framgångssaga, alltså blivit förövare istället för offer.. det är väl dagens identitetspolitik, som det kan kallas..) Personligen så har jag upplevt mitt bondeliv som just så.. bönderna, som en minoritet som blivit syndabocken för majoritetens misslyckande – i ekonomin, i miljöproblemen, i politiken..osv.. (Eller som jag brukar fråga… Kan mänskligheten existerar bortom jordbrukssamhället?)

  • Stefan Eriksson skriver:

   BLM= (förslag!) Bondens liv meningsfullt.
   Fredagar framför riksdagen med ett plakat där det står BLM med stora bokstäver, (och då en undertext som beskriver minoriteten bönders situation) kanske kan få en och annan svagsynt reporter att skicka in det till redaktionen.
   Och… vips, så har vi ett ytterligare tyngre samvete om hur vi beter oss mot minoriteter.

   • Ivar Andersson skriver:

    Nu var du snäll mot reportrarna när du kallade dem svagsynta. Reportrarna har stuckit huvudet i sanden för att slippa se verkligheten.

 2. Dandersan skriver:

  Rasbiologi-ett känsligt ämne!
  Något vi sällan tar upp men som pågår överallt, speciellt på krogen.
  Naturens andra arter är väldigt noga vid val av partner för att öka egenskaper som är önskvärda.

  • Göran skriver:

   Alexander Bard som säger sig vara frispråkig vågar inte ens ta upp ämnet om att det är skillnad mellan raser.

   Medan många tar upp det svenskt rasbiologiska institutet som ett skällsord, så anser jag att det var ett bra institut som borde har fått fortsätta med sin verksamhet. Hade vi gjort det hade vi idag haft mer förståelse för varför den så kallade integrationen i Sverige inte fungerar och aldrig kommer att fungera. Vi hade förstått vilka problem som människor från vissa delar av världen skulle ha i Sverige.

   Det institut vi har idag är: Soppa skiten under mattan.

   • Kristian skriver:

    Bard har väl flera gånger sagt att ”ras” inte spelar någon roll (eller inte finns) och att ”kultur” är det intressanta?

    (Det kanske bara var en omskrivning av vad du sade, ser jag nu! 🙂 Vet inte om jag förstått rätt.)

    • Göran skriver:

     Jo, det var så jag menade. Det är skillnad mellan raser på flera sätt, såsom biologiska, men det vägrar Bard att acceptera. Han har visst en halvbror som är svart.

  • Mats Jangdal skriver:

   Nej, inte rasbiologi som så. Bara en observation att om det är hudfärg som spelar roll, då kan lika gärna hårfärg få göra det. Det finns exempelvis upp emot 10% anlag för blond hårfärg i vissa färgade populationer.
   Det är en satirisk kritik mot de som anser att hudfärg är viktigt om det gäller svarta, men oviktigt om det gäller vita.

   • Jan Andersson skriver:

    Hudfärg och form på näsan är en anpassning till klimatet som ens förfäder bodde i för 50000-100000 år sedan, och en svag indikator på vars och ens personliga egenskaper idag. Att däremot ha växt upp och levat i en miljö där man ovillkorligen måste arbeta hårt och planera för vintern för att överleva, (och lyckas med det) utan att parasitera på andra, skapar människor med vissa önskvärda egenskaper i ett samhälle. Och att kunna sublimera sin sexuella energi till uttröttade hårt arbete enligt kristendomens bud, har skapat våra mest framgångsrika kulturer. Kvinnorna har sett utvecklingen, men inte skapat den. Vi får snart se vad de föredrar i framtiden, en fortsatt utveckling eller mer ursprunglig machokultur.

    • Thomas skriver:

     I ett klimat med litet sol är ett blekansikte är klar miljöfördel.. Som du påpekar. Och en organisationsförmåga är också en nödvändighet. Men funktionen angående blekansiktet och organisationsförmågan är nog allt kvinnliga egenskaper i det förindustriella samhället. Här i norr…

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Hemma i våran ladugård stod SRB kossorna uppbundna. Ovanför hängde fina svarta tavlor med allehanda information om antal kalvningar, mjölkade kg, fäder till kalvarna, arvslinjer m.m. Förmannen skötte uppdateringarna. Det fanns inga socialistiska ”verk” inblandade den gången.
  De hade säkert blivit förbjudna av djurrättsaktivisterna idag. Lite apropå rasidologi!

  • Samuel af Ugglas skriver:

   RASIDEOLOG naturligtvis

  • Thomas skriver:

   just SRB är en modern funktion… Den är ingen ”Ras”, ens enligt de kommersiella tankar som startade rashysterin.. Idag kallas ”rasen” internationellt för ”red dane”… Då danska intressen tagit över verksamheten. Allt med denna kommersiella funktion grundar sig på pälsfärgen, den bruna… Att ”ras” blivit en fråga om päls/hudfärg är något som enbart gäller kreatur – och människor – märkligt nog… Men så är vi ju ofta ”latoxar”, eller annan sorts kreatur… så att bli bedömd efter pälsen är synnerligen mänskligt.

 4. Inger Almström skriver:

  Eftersom minoriteter i landet många gånger känner sig förfördelade och så fort någon blir ”normalt oense” ropas det på rasist. Sådant groll som i generationer funnits mellan vissa släkter försöker de, idag med hjälp av media, sätta på andra utomstående med etikett rasistiska påhopp. Ska vi ha raslagar i den form vi har nu när ”vita” (dvs icke godkända samer) oavsett ursprungsland och färg, inte har fullgoda rättigheter på landsbygden i större delen av Sverige, i likhet med andra enligt svensk lag, är det väl lika bra att ha raslagar över hela fältet. En annan konsekvens av detta är att vissa minoriteter har rätt till sitt minoritetsspråk. Var det inte så att Älvdalsmålet räknas som ett språk och inte en dialekt. Dialekt eller eget språk med rätt att få samhällsinformation på detta borde kanske fler ha. Att begripa en Västjämte, genuint talande Piteåbo eller Överkalix dito är inte för gemene man. Hur ska vi ha det måste bestämmas. Själv föredrar jag engelska som arbetsspråk i likhet med Filippinerna, kanske blir det mindre bråk då och billigare? Inger

  • Mats Jangdal skriver:

   Bra påpekande om dialekter och språk. Kan tillägga en öppen fråga om skånska är en svensk eller dansk dialekt?

   • Thomas skriver:

    Det gäller de mesta i södra Sverige.. då Nils Dacke var den siste upprorsmakaren i södra Sverige.. och därmed försvann de lokala språken, vars sista rester man fortfarande kan höra ibland.. Så Älvdalsmålet var en i mängden – men som måste räddas. Fast den borgerliga regeringen gjorde inget för det ”räcker” med en svensk ursprungsbefolkning.. Då den dessutom finns i en glest befolkad del av landet… väl uträknad strategi.

   • Jan Andersson skriver:

    Jag är värmlänning men bodde för länge sen i Småland nära Hallandsgränsen. På den tiden kunde jag lätt höra skillnad på vänlig respektfull skånska, irriterad halländska och den kluriga västbo-småländskan. Idiomen avspeglade även tydligt folkens olika kynnen. Jag känner fortfarande igen västbodialekt, men i övrigt är det svårt.

    I Värmland har vi fyra olika dialektstammar med vitt skilda uttal. Idiomen avspeglar tydligt folkkynnet och kulturskillnaderna.

  • Jan Andersson skriver:

   Hade man valt engelska som arbetsspråk så hade EU varit något annat idag.

 5. Göran skriver:

  Sverige består av flera olika länder, vilket de flesta inte tänker på. Skillnaden mellan dessa länder genetisk kan vi faktiskt se på utseendet på folk. Det är nog ett arv av att vi inte flyttade på oss i äldre dagar utan förblev i vår bygd.

 6. Stefan Eriksson skriver:

  ”Hey Joe”…. Biden.
  Är det månne en förutsägelse (53 år gammal) som ”Jimmie Hendrix” snickrade ihop på ”lediga stunder”.
  Apropå BLM, (black life matter)

Kommentarer är stängda.