Vätgas är inte svaret!

Här kommer en hälsning från Morten Jødal i Norge, om möjligheten att skapa en grön energiomställning genom att använda vätgas. Det är helt enkelt omöjligt av tekniska, fysikaliska, kemiska och ekonomiska skäl, menar han. Hoppas ni kan läsa norska i länken!

Industrien presser på for hydrogen som en grønn energibærer. De kan nok tjene penger på en slik satsing, gjennom store subsidier. For et samfunn er imidlertid et slikt planøkonomisk eksperiment et stort feiltak, noe kjemikere har visst i mer enn hundre år. Det er en grunn til at den nye hydrogenfergen MF Hydra i Ryfylke skal betale 140 kroner kiloen for drivstoffet.
https://miljomytene.no/2021/02/21/2319/

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Vätgas är inte svaret!

 1. Dandersan skriver:

  Verkningsgraden vid omvandling el-gas ligger lågt visar Ny Teknik som har en genomgång i pappersversionen senast.
  Norge har den största anläggningen i drift-så de borde veta!
  Hög verkningsgrad om man har spillvärme tillgängligt. Kärnkraftverken?

  • Stefan Eriksson skriver:

   Jag vet inte jag men,,, i artikeln som länkas till görs gällande att: I Norge finns ingen anläggning för tillverkning av vätgas. För den färja som planeras drivas med vätgas skall vätgasen importeras från Leipzig och hamna på det facila priset 140 Nkr/kilo.
   Då är det dessutom vätgas utvunnit ur metanet i naturgasen.

Kommentarer är stängda.