Upploppen hopas

Det är upplopp i Frankrike, Kuba och Sydafrika, visserligen av olika anledningar. Men SVT nämner det knappt, varför inte? Vad har svensk public service för anledning att mörka att det i andra länder pågår protester mot respektive elit?

I Kuba, det enda SVT nämnt, kräver folket frihet från en 63 år gammal kommunistisk diktatur. Den familj som hållit trådarna finns inte kvar i ledningen. Nu finns det nog möjlighet för folket att kasta av sig oket.

I Frankrike protesterar folket i flera städer mot president Macrons hot om att i höst införa tvångsvaccinering mot Covid 19 på alla medborgare. I England, Australien, Tyskland, Österrike, Schweiz, Rumänien, Finland och i Sverige har också protester mot restriktioner och tvingande åtgärder som nedstängning, krav på ansiktsmasker och vaccinering framförts på gatorna det senaste halvåret. Men SVT har mörkat så gott man kunnat.

I Sydafrika har den korrupte förre presidenten Jacob Zuma arresterats och åtalats för en mängd brott. Men de plågade sydafrikanerna vill hellre se sin korrupte ledare friad än se landet eleverat till civiliserad rättsstat.

Här finns kopplingar till Sverige. En av de korrupta affärer som granskas gäller Sydafrikas förvärv av SAAB Gripen, en affär som kom till stånd bland annat efter besök av dåvarande metalledaren Stefan Löfven. Det är väl något som SVT borde gräva i. En chans att klämma åt både en hög svensk politiker och kapitalistfamiljen Wallenberg. Men nej, då håller alla scoopsugna svenska journalister tyst.

Eller är det för att det är de goda svarta människorna som bär sig ociviliserat åt som SVT, försvuret åt BLM, inte kan säga flaska om vad som pågår? Men svarta människor som plundrar och går bärsärk i USA går det bra att rapportera om, för det är ”fint våld riktat mot rasismen”!

I Sverige har vi minst fyra goda skäl att demonstrera på gator och torg. Migrationens belastning inklusive de kriminella skjutningarna, klimatbluffen, pandemibluffen och skatterna. När tar sig svensken ut på gatan för att protestera mot detta?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Upploppen hopas

 1. Göran skriver:

  Om svenska företag mutar för att få en order, bra. Jag ser ingen anledning att svenska myndigheter ska utreda vad svenska företag gör i andra länder – såsom att ta seden dit man kommer.

  Av Sydafrikas regioner är det en som det går bra för och det är den region som inte styrs av ANC. Vad svenska journalister kan gräva i är att största bidraget till att ANC kom till makten, att Sydafrika har utvecklats till kanske världens mest rasistiska land i dagsläget, med ett våld som vida överstiger det våld som vi i Sverige blir så upprörda över, är socialdemokraterna i Sverige.

  Något annat om Sydafrika. Precis som i Sverige vill Sydafrikas regering begränsa ägande av skjutvapen för laglydiga medborgare. Men, visste ni att den största ”leverantören” av vapen och ammunition till de kriminella i Sydafrika är Sydafrikas myndigheter.

 2. Göran skriver:

  Angående upploppen i USA. Den tillträdande ”justitieministern” har uttalat att upploppen är mest fredliga. Säg det till de mer än 1.000 företag som fått slå igen efter vandalisering och de som blev av med jobbet på grund av upploppen.

  Det slår mig hur fort en civilisation kan gå under. I New York är ungefär 9 butiker av 10 borta i dagsläget. Tunnelbanan har förlorat mer än 50 % av sina resenärer. Det i en tunnelbana som redan innan pandemin inte hade råd med några reparationer av vare sig tåg eller stationer.

  Jag lyssnade på en demokratisk politiker som sade att denna blev politiker för att göra samhället bättre. Frågan är bara hur det kommer sig att just demokraterna lyckas göra samhället sämre? Och det upprepas och upprepas hela tiden.

  Jag har skrivit det förr. När socialister eller vänsterblivna flyttar för att de politiker de har röstat på har gjort det så dåligt, då fortsätter de att rösta på samma skräp på den plats dit de har flyttat. När svenskar flyttar från områden där det har blivit för mycket invandrare, då fortsätter de att rösta på samma politiker som förstörde deras tidigare bostadsområde.

  • Benny skriver:

   I USA är man experter på att sila mygg och svälja kameler! Som exempel, det skjuts betydligt flera människor i USA på två år än vad som dödades i Vietnamkriget av USA:s soldater vilket säger en del om vapenvåldet i USA och hur illa läget är…Och det har blivit än värre efter BLM då polisen fick mindre med pengar och resurser. I USA blir man upprörda över att soldater dödas i deras krig i andra länder men att det stryker med långt flera i kriget på hemmaplan verkar man ta med ro och köper bara fler vapen och beväpnar sig än mer! I vissa delstater har man dock infört ”restriktioner” mot för många vapenköp och man får ”bara” köpa max tre vapen per månad och inga helautomatiska vapen som AK-47. Javisst är det stor komik men ingen en susning hur man löser problemet och folk agerar efter eget huvud och beväpnar sig än mer!

   • Göran skriver:

    Att hederliga människor har vapen är inte orsak till att det är så många skjutningar i USA. Tvärtom, visar det sig att de platser som har mest vapen och där ägarna får bära vapen dolt har minst skjutningar och även inbrott.

    Det är många i USA som upprörs över antalet skjutningar i landet. Uppmärksamheten är dock uppdelad politiskt. Skjuter svarta eller ligister då pratar inte CNN och liknande media om det, men om förövaren är någon form av höger då blir det krigsrubriker.

    Men nu ska Joe Biden fixa vapenvåldet genom att sätta åt vapentillverkarna. Tror du att det hjälper? Jag tror inte det.

    Själv anser jag att vi har alldeles för lite legala vapenägare i Sverige.

    All totalitär vänster vill ha bort privat ägande av vapen. Folket får inte vara ett hot mot makten.

    Angående Joe Biden igen. Det finns en video på där han gör reklam för skjutvapen som civilt försvar. Där proklamerar han för hagelgevär för kvinnor. Bara det att kvinnor har svårt att hantera ett hagelgevär på grund av rekylen medan det är enkelt att hantera ett helautomatiskt gevär som AK-47 i jämförelse.

    • Benny skriver:

     Precis som jag skrev…Hederligt folk beväpnar sig än mer och buset är utom all kontroll i USA! Dessvärre så har politkerna i Sverige bäddat för samma situation men här har man mycket hårda restriktioner när det gäller vapenköp för hederligt folk och värre lär det bli!

  • Mats Jangdal skriver:

   Men den mycket fredliga protesten den 6 januari beskrivs som ett våldsamt upplopp och hot mot demokratin.

 3. Thomas skriver:

  1974 så hade jag en studiekamrat som hette Nkomo.. En hövdingason från Zulustammen. Vi diskuterade ofta afrikansk politik och historia och den afrikanska vinkeln var spännande..

  Shaka Zulu som grundade en mäktig ”nation” en period blev en historisk stolhet som fanns kvar under hela kolonialtiden och även idag. De förutsägelser om framtidens politik i Zimbabwe och Sydafrika som Nkomo beskrev det har hittills stämt bra. Områdets mäktigaste folkgrupp, Zulu, blev delade i två politiska nationer, Zimbabwe och Sydafrika och tappade därmed sin politiska styrka – men självförtroendet tycks ändå leva vidare…

  Vad jag också lärde av Nkomo var att en politisk ledare i Afrika måste vara korrupt, det är politikens villkor. Att gynna de egna är förutsättningen för politiken, helt enkelt…
  Det mest uppenbara är naturligtvis Mugabe, som agerat helt enligt denna princip sedan han vann valet över Josua Nkomo, min studiekamrats ”onkel”. Zimbabwe var därmed förlorat område för Zulufolket. Kvar är då delar av Sydafrika där nu bråket blommat upp..
  Zuma är en zulumedlem och då denna strid om korruption handlar om traditionell afrikansk politik så är det inte en fråga om korruption utan en strid mellan olika grupper om samhällets framtid.
  Eftersom en liten minoritet där av europeisk bakgrund nu sitter illa till så borde det ordnas någon form av hjälp att lämna området….

  • Mats Jangdal skriver:

   Där är det alltså klan för hela slanten, kallas väl stam i Afrika.

 4. Jan Andersson skriver:

  Sydafrika var kanske Olof Palmes främsta hjärteprojekt och att ANC kom till makten är nog mycket hans förtjänst. Men det är också sannolikt att den vita regimen hämnades genom att avrätta Olof Pamle på öppen gata i samband med en ANC-gala i Stockholm. Att Sverige med nationalhelgonet Olof Palme skulle ha drabbats av ett sådant bakslag fanns inte på kartan för varken massmedia eller svensk polis, som i årtionden sedan låtsats utreda mordet med befängt långsökta teorier för att till sist skylla på en högst osannolik svensk, dessutom avliden.

  Nu har den nya regimen i Sydafrika på senare tid avrättat tvåtusen vita farmare vilket heller inte svenska folket upplysts om, och Putin i Ryssland har erbjudit de som är kvar en fristad. I Afrika ska ursprungsbefolkningen ta tillbaka sin jord, fast de aldrig varit jordbrukare utan nomadiserande jägare och samlare.

  Vi anser oss överlägsna alla alla andra på jorden och ska vara bäst på allt fast det är inte så vi uppfattas överallt av en världsbefolkning som ibland inte ens vet att vi existerar. Högmod går före fall, vilket nu är ett sannolikt öde för EU som istället för att tänka efter ett enda ögonblick accelererar vår resa mot avgrunden.

  Det är tänkvärt att de enda partiledare som verkar trovärdiga i svensk politik har utländskt ursprung.

  • Thomas skriver:

   Det här med Palme är svårt. Att han var slut som sossepolitiker var solklart. Så helgon blev han bara tack vare mordet… sedan varför allt hände?..
   Tyvärr så blev landet förlamat och händelsen störde svensk politik fram till – efter – EU-inträdet.. Något rationellt politiskt tänkande uppstod tyvärr inte och nu är det försent…

   • Göran skriver:

    Palme var hatad av en stor del av svenska folket, med rätta.

  • Göran skriver:

   Att sköta ett jordbruk i Sydafrika är för teknisk komplicerat för de svarta i landet. De vita jordbruk som ödeläggs drivs aldrig vidare av några svarta.

   Svarta i Sydafrika kan även storma ett hotell och påstå att de tar över för så kallad återbetalning av den skuld de vita ska ha till de svarta. Men, de tar inte över hotellet för att driva det utan plundrar och vandaliserar det bara. Folk blir av med jobbet och inkomsterna från tidigare hotellgäster försvinner, vilket påverkar allt annat i området.

 5. Thomas skriver:

  När det gäller Cuba så är jag litet kluven…
  Bilderna visar en grupp välbyggda, välklädda män som drar fram på gatorna.. Vad är deras problem?
  Någon tycks klaga mattillgången.. Cuba har världens absolut bästa odlingsmark, utan tvekan!
  Utbildningssystemet har skapat en läkarkår som tycks vara aktiv över hela sydamerika som jobbar till en rimlig kostnad för alla…
  Klimatet är fantastiskt och folk kan överleva under små villkor utan att frysa ihjäl som uteliggare.. då svält knappast kan uppstå om man bara vill göra en liten insats som hobbyodlare..

  Efter det svenska valet 2018 bör man kanske vara något ödmjuk angående kritik mot bristande demokrati i andra länder, därför att har vi så mycket att kritisera andra för när vi inte ens kan hantera en gammal politisk jättekorruption på hemmaplan…?

  Att en inhemsk kritik mot systemet uppstår på Cuba efter drygt halvsekel är ganska självklart, de fel som systemet skapar blir alltid mer uppenbara när allt gått i samma spår under lång tid. Det räcker med att titta ut genom ytterdörren hemmavid..
  (Förövrigt så kommer vi nog att sakna Donald Trump för han drog på sig allt som nu kokar upp efter att han lämnat scenen..)

  • Göran skriver:

   Jag kan sett bilder från Kuba med många kvinnor som drar fram… Jag har även sett bilder på många män i T-shirt dra fram. Är det välklädd?

   För egen del struntar jag fullständigt i om ett land har demokrati eller diktatur. Det som är viktigt är att var och en har möjligheter att göra i stort vad de vill.

   Ytterst få demokratier utvecklas i positiv riktning.

 6. Göran skriver:

  Sydafrika idag, Sverige i morgon. Bra video om dels hur det är som det är i Sydafrika och hur det överförs till Sverige (bara ljud):

  [https://www.youtube.com/watch?v=eGrZvLcS6l0]

  Bara som en notis. Sydafrika införde apartheid för att stävja våldet.

 7. Hasse Larsson skriver:

  Det demonstreras varje Söndag kl: 14.00 på Odenplan i Stockholm mot coronasprutan , våldet i Sverige och klimatbluffen . Jag själv och några till håller i demonstrationen mot klimatbluffen , vi har dock ett litet sommaruppehåll i den frågan men f r o m den 8:e Augusti så är klimatbluffen i fokus igen . Alla som vill och kan är så klart hjärtligt välkomna . De andra demonstrationerna flyter på som vanligt under hela sommaren .

  • Mats Jangdal skriver:

   Det var bra information! Trodde det hade upphört, eftersom jag inget hört på ett tag. Men det mörkas alltså.
   Ska se vad vi kan göra i Skåne efter semestern.

 8. Hasse Larsson skriver:

  Nu under sommaren är det dock svårt att få med folk på Odenplan men många bäckar små .
  Här är lite bilder från senaste manifestationen .

Kommentarer är stängda.