Total nedstängning är total dumhet

Frihetsdemonstrationen i lördags, den som MSM och andra i tillgjord okunnighet kallar för coronademonstration, var en viktig signal till både medborgare och politiker. Jag har hela pandemin hävdat att de uppskrämda människornas rädsla inte trumfar medborgarnas frihet. Det är inte rimligt att stänga ett helt samhälle i tron att ett virus kan stoppas helt i väntan på att det ska självdö eller vaccin finns tillgängligt.

Dels strider en sådan nedstängning mot såväl svensk som andra länders grundlagar och internationella konventionstexter. Dels skulle acceptansen av sådana nedstängningar ge mycket farliga prejudikat för politikerna att blockera all opposition eller annat missnöje de inte vill veta av. 1984 skulle bli etablerad praxis.

Dels ger en sådan nedstängning, även om den kunde rädda människor till livet, svåra och helt oacceptabla återverkningar på andra delar av samhället. Vi har heller aldrig haft sådana nedstängningar vid tidigare pandemier. Inte vid fågelinfluensan, hongkong, asiaten, spanska sjukan eller digerdöden. Somliga invänder att de där epidemierna inte förklarades vara pandemier av WHO. Men det gör i sak ingen skillnad. WHO är en del av det genomkorrumperade FN, så dess ord kan inte tas för absolut sanning. De har inte heller funnits med särskilt länge, historien är äldre än så.

De inser inte heller att ju längre tillbaks vi går så var självförsörjningsgraden både för länder och hushåll väsentligt högre än idag. Vid digerdöden nästan hundraprocentig. Vid spanska sjukan klart över 50%. Idag är den kanske 30% för landet Sverige och 5% för hushållen. Vi är helt beroende för vår överlevnad och vidmakthållande av fungerande strukturer att samhället inte stängs ner. Effekterna av total nedstängning skulle bli så mycket värre idag än vad den blivit då. Ändå gjorde man det inte då, men det finns de som kräver det idag. Tanklösheten är bedövande.

Det finns tyvärr många människor i vårt samhälle som inte förstår att staten inte kan rädda oss från döden. Som inte förstår att även i en pandemi är politikernas främsta fokus att bli återvalda. De beslutar så att de bedömer sina chanser till återval som bäst. Oppositionen i Sverige har inte förstått att deras främsta uppdrag är att försvara folket mot diktatoriska beslut och ingrepp. Det gäller alldeles särskilt i en svår tid när det kan vara frestande för en regering att tillgripa sådan politik! Oppositionen har därför fördömt frihetsmarschen, även Jimmie Åkesson har gjort det. Pressen är också befolkad av ängsliga människor som tror att staten kan rädda dem från allt mellan himmel och jord, så de försvarar totalitära tilltag och fördömer demonstrationen.

Vi behöver betydligt fler och återkommande frihetsmarscher i Sverige. På alla orter och med alla upptänkliga teman som kan formuleras till frihetens försvar, inte minst en frihetsdemonstration mot klimathotet.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Total nedstängning är total dumhet

 1. Thomas skriver:

  På något sätt så brukar man kunna tolka tidens gång bara genom att enkelt se sig om… jag har noterat att det är väldigt tydligt i politiska skeenden… Mina egna reaktioner på politiska händelser delas av många andra. Så därmed kunde jag förutse Fälldins förluster efter att han förnekade sig själv.. I politiken har det fenomenet upprepats gång på gång, så att jag numera mer litar på min egen instinkt än på den officiella debatten.. Så, vad som sker vid nästa ”val” blir då att folket stannar hemma, eller röstar på diverse ”nya” partier… (När KD stod på toppen så noterade jag Alfs lilla misstag, som punkterade entusiasmen.. SD är nu i samma riktning, att bli ett enfrågeparti utan funktion..) fast S kommer nog att fortsätta att ”styra”, därför att Steffe är mycket segare än man kan tro…

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Varför tror Du att det blir ”allmänna” val 2022?

  • Jan Andersson skriver:

   Att lita på sin egen instinkt, det vill säga tänka själv, gör man bättre och bättre med stigande ålder och erfarenhet. Ju mer blandade erfarenheter, desto mer instinkt. Ju tidigare man börjar att prova sig fram, desto tidigare stiger erfarenhetskurvan.

   De flesta har gott om erfarenheter som pensionärer, men då har man tyvärr inte längre så stor nytta av dem längre. Så ni som är unga, se er om, gör olika saker och skaffa erfarenheter. Och använd er stigade klokhet medan ni fortfarande jobbar aktivt.

   Finns det något bättre än att upptäcka en fyrtioåring som har kommit till samma slutsatser som en själv, fast trettio år tidigare? Och som använder dem för att tjäna privata exportpengar till sig själv och samhället, och därmed hjälper till att hålla samhällsekonomin under armarna?

   För mig har det tagit för lång tid, jag började från noll och hann bara delvis igenom processen före pensionsåldern. Så därför jobbade jag åtta år extra av bara
   farten, den bästa tiden i mitt liv.

 2. Göran skriver:

  ”Oppositionen i Sverige har inte förstått att deras främsta uppdrag är att försvara folket mot diktatoriska beslut och ingrepp.”

  Men, oppositionen bryr sig inte om diktatoriska beslut och ingrepp eftersom de själva står för en sådan agenda.”

  Ebba Bush-Thor går ut och säger att USA:s vicepresident Kamala Harris är årets kvinna, en kvinna som står bakom diktatoriska beslut och ingrepp och uppmuntrar till våldsamma upplopp och anser att upploppen inte ska sluta, och att socialism är en bra sak.

  Jimmy Åkesson visar sig bara vara en makthungrig liten feg kappvändare, som är väldigt dåligt påläst på vilken område som än kan väljas. När väl riksdagen beslutar att SD är en organisation som ska förbjudas kommer han att stå där som ett stort frågetecken och undra hur det gick till när han samtidigt kommer att ha vara med om att besluta om sådana lagar.

  Det är sådana okunniga som Sveriges folk väljer som ledare.

  • Thomas skriver:

   Sista meningen är intressant… väljer vi verkligen ledare..? alltså, orden ”välja” och ”ledare”..

 3. Mats Jangdal skriver:

  Medhåll i Newsweek.
  https://www.newsweek.com/stanford-doctor-calls-lockdowns-biggest-public-health-mistake-weve-ever-made-1574540

  Även i SvD skrivs att statistiken är missvisande och dödsfallen väsentligt lägre.
  https://www.svd.se/sifferakrobatiken-bakom-pandemins-dodstal

  • Mats Jangdal skriver:

   Lagfäst diskriminering. Hörde jag någon ropa nazism?

  • Benny skriver:

   Jodå, i många delstater i USA skiter man högaktningsfullt i vad Biden och Washington svamlar om i Vita Huset och gör som man själva vill! Lackmustestet är väl att i Texas skickar man egna trupper för att hålla gränsen stängd mot Mexiko trots att Biden beordrat att gränsen ska vara öppen…Kan Washington agera mot upproren från delstaterna? Knappast det skulle i praktiken betyda inbördeskrig så Biden får nog finna sig i att bli en Gorbatjov och låtsas som allt är normalt…Frågan är bara hur länge det håller när delstaterna får smaka på friheten från Vita Husets vanstyre?

 4. Larsson skriver:

  Tack Mats ! Vad jag förstår så har South Dakota i USA klarat sig alldeles utmärkt utan nedstängningar .

Kommentarer är stängda.