Den Hippokratiska eden

Gör ingen skada, så lyder den första uppmaningen eller löfte i den Hippokratiska läkareden, snart 2500 år gammal. Det kan låta självklart, men var en sensation när den presenterades.

Dessvärre tycks den inte stå särskilt högt i kurs bland dagens läkare. Möjligen för att den anses oviktig av våra politiker, de som betalar de flesta läkares löner.

Det självklara med den Hippokratiska eden bär med sig ett antal kanske mindre självklara implikationer. Hur tar man sig an ett medicinskt fall när den första regeln är att inte tillfoga skada?

Först det givna, att kolla andning, blödning, puls om patienten är medvetslös. Och chock om denne är vid medvetande men osammanhängande. Därefter ställer man en mer omfattande diagnos, en anamnes är till god hjälp. När man har skadebild och sjukdomstillstånd klart för sig överväger man tillgängliga behandlingar. Dessa får inte heller göra skada. I vart fall får inte behandlingen göra mer skada eller smärta än sjukdomen. Boten får inte vara värre än soten.

Hur stämmer nu detta med hur kinaviruset som ger upphov till Covid 19 har hanterats?

Rand Paul är en amerikansk senator varit duktig på att kräva svar och upplysa om hur illa ”pandemin” är skött. Piers Robinson, Joseph Mercola, Robert Malone, Ralf Sundberg, Ann-Cathrin Engwall, Nils Littorin är läkare och/eller forskare som varit mycket tydliga hur fel Covid 19 hanterats av myndigheter, den egna professionen, politiker och inte minst media.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

30 svar på Den Hippokratiska eden

 1. Thomas skriver:

  Eftersom vi inte har ”ministerstyre” så har vi inga ansvariga ministrar utan bara maktfullkomliga myndigheter.
  Där härjade en Tegnell…
  Han hade uppfattningen att kinaviruset skulle få skapa en ”flockimmunitet” som vilken vinterinfluensa som helst, men fick då order från högsta ort (WHO) om att just detta virus skulle vara en pandemi och då gäller andra regler… och så blev det.
  Så vad allt handlar om är: Vad är WHO?

  • Göran skriver:

   WHO är en organisation som är helt styrd av pillerindustrin. Hur ökar man pillertillverkningen? Jo, man gör folk sjuka och det är precis det som är WHO:s uppgift.

   Ta bara WHO:s senaste råd att bara äta 14 gram rött kött per dag. Vi ska således äta mindre av den mest näringsrika maten. Vad är tanken bakom det?

   • Thomas skriver:

    När ”Committe of Economic Development” år 1963 ansåg att industriella intressen skulle ta över ”världens största marknad” – folks mage – så startades den process som du undrar över… Debattörer som Mark Ritchie försökte väcka folk åtminstone i USA på sent 1970-tal då han var i trettioårsåldern.. Sedan kom då en proteströrelse igång i USA för att stötta farmarnas existens, men med Reagan, som var globalisternas tjänare, så var loppet kört och det vi kallar ”nyliberalismen”, en sorts banksocialism, så har vi nu nått vägs ände, där alla möjliga och omöjliga företeelser agerar utifrån något helt annat än vad man kanske vill tro…

    Ur ett privatekonomiskt perspektiv så är det lämpligt att tänka på att maten kostade 30% av folks budget förr, riktigt förr, och idag, sådär 11% i Sverige men oftast under 10% i väst normalt.. Troligen går detta inte att sänka ytterligare – utan att övergå till industriprocessade vegetabilier då lönsamheten inom animalieverksamheten är synnerligen svag idag…

    Det största hotet mot vår livsmedelsförsörjning är en snabb och brutal inflation som på några månader skulle driva hela livsmedelsnäringen in i en konkurs och stoppad verksamhet över hela planeten idag. Men det är det knappast någon vanlig medborgare som ens kan i fantasin tänka sig det, då man vanligen går till ICA för att skaffa sig det ”dagliga brödet”…
    https://www.vulkanmedia.se/jordbruk-delete-av-thomas-gunnarson/

 2. Göran skriver:

  Hade Donald Trump fortsatt vara president hade media idag skrivit löpmeter om hur dåliga vaccinen är, hur mycket biverkningar de har, hur många dödsfall de har skapat med uppdatering dag för dag och media hade även visat bilder på folk som fått biverkningar och intervjuat anhöriga till folk som dött av vaccinen. Troligen hade vaccinen var indragna nu.

  Dock finns det en sak som totalt kullkastar min åsikt ovan. Läkemedelsindustrin är största finansiären av media. Fox News, t.ex., har inga nyheter om vaccinskador. Jag har noterat att någon media kan ta upp om folk som är tveksamma att ta vaccinet, men då är det oftast för att förlöjliga dem. Media lägger alltid till att vaccinen är säkra och effektiva.

  Joe Biden gick ut och sade att 350 miljoner amerikaner var vaccinerade nu. Dock hade USA den 14 augusti 2021 331 miljoner invånare. Igår såg jag en nyhetskanal som gick ut med samma information att 350 miljoner amerikaner var vaccinerade mot covid-19. Tittar man sedan i kommentarerna, så är det typ en person på 100 som reagerar på den felaktiga befolkningssiffran.

  Jag kan slå vad om att om folk ska köpa en tvättmaskin så kommer de att jämföra olika modeller för att försöka köpa den bästa ur deras synvinkel. Vad gäller vaccinen gör ingen någon jämförelse eller undersökning. Vilket vaccin har minst biverkning t.ex.?

  • ivarandersson skriver:

   19 miljoner som inte är registrerade av myndigheterna verkar inte orimligt.

   • Göran skriver:

    Inte omöjligt. Det har redan invandrat över 1 miljon illegalt detta år.

    Sanningen är nog den att det har distribuerats 350 miljoner doser. Det är fortfarande långt mer procentuellt som inte har vaccinerat sig i USA än vad det är i Sverige.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Läkarna är med det vanvettiga skattutplundringssytemet köpta och betalda av socialisterna.
  Folket vill tydligen ha det på detta viset om man får tro Löfven.

  • Göran skriver:

   De flesta läkare är socialister. Det anses inte fint att vara läkare och jobba på ett privat företag. Dessa korkade läkare har inte förstått att det är den privata sjukvården som driver utvecklingen framåt och då menar jag inte pillerutskrivandet utan teknisk utveckling och effektivare behandlingsmetoder.

   Typiskt är det så att sådan sjukvård som inte omfattas av offentliga försäkringar blir billigare och bättre.

   Liten lustig tanke. Veterinärsjukvården fungerar bättre än människosjukvården. Personer som har svårt att umgås med andra människor har oftast ett bättre förhållande med djur. Personer med ett litet socialt nätverk är oftast intelligentare än personer med stort socialt nätverk. Slutsats. Är det därför veterinärsjukvården fungerar bättre? Veterinärer är helt enkelt intelligentare än människoläkare.

 4. Göran skriver:

  En video som jag tycker är ett måste ses där en läkare förklarar hur pass misslyckad all covid-19-hantering är:

  https://www.bitchute.com/video/PnriMq4KNATe/

 5. Göran skriver:

  Nu säger de i Israel att man måste ta den tredje jabben annars svävar man i livsfara.

  En liten spekulation. Kanske blir det så lite längre fram att de ovaccinerade kommer att bli eftertraktade. Alla med naturlig immunitet blir de som kan fungera normalt i samhället. Blir det så, bör prislappen sättas högt.

  Till exempel kan det bli så att bara ovaccinerade med antikroppar kan lämna blod.

  • Mats Jangdal skriver:

   Det är inte alls omöjligt att det blir så. Talas även om ovaccinerade spermadonatorer på nätet.

 6. Lars Mellblom skriver:

  Sedan 1886 svär svenska läkare inte Hippokrates ed. Det gör man fortfarande i Frankrike, om än i något modifierad form. Franska läkare, speciellt husläkare, står betydligt närmare sina patienter än de svenska. En tredjedel av franska husläkare skrev under ett upprop 2020 där de bl.a krävde att få behandla sina patienter på det sätt de själva ansåg bäst, läs HCQ och Ivermectin.

  Franska statliga media sprider propaganda på samma sätt som de svenska dito, men bland de stora tidningsdrakarna publiceras kritik mot den förda politiken. T.ex France Soir har en lång serie av videos som starkt kritiserar Covidepolitiken. Flera av dessa videos är på engelska, oftast en fransk och en engelsk version. Inte för att något nytt framkommer för oss dissidenter, men France Soir som tillhandahåller materialet ska prisas. Jag tror inte att ni kan hitta något liknande i den svenska pressen.

  Här en intervju med Mike Yeadon och en med Roger Hodkinson. Scrolla ner till den engelska versionen.

  https://www.francesoir.fr/videos-les-debriefings/mike-yeadon-debriefing
  https://www.francesoir.fr/videos-les-debriefings/roger-hodkinson

  • Lars Mellblom skriver:

   Jag glömde att tillägga att France Soir numera endast existerar som nättidning och att den föräras epitetet ” komplotist och spridare av falska nyheter” av Wikipedia, ” aspect complotiste ou encore des fausses informations”, mest därför att rapporteringen om Trump var korrekt.

   I morgon kör jag till Toulouse för ett bygge, ovaccinerad och utan sanitetspass, men med 182 mg Ivermectin i bagaget, två stycken hästkurer.

   • Göran skriver:

    Wikipedia är helt övertaget av vänstern.

   • Mats Jangdal skriver:

    Tack för länkarna, lycka till med bygget!

    • Lars Mellblom skriver:

     Mats Jangdal 2021-08-17 kl. 13:39

     Tack Mats!

     Lastbilen kom punktligt med Rumänsk chaufför. Östeuropeiska chaufförer är duktiga och hjälpsamma. Inget saknades och virket ligger nu under presseningar. Varmt och skönt 30°;

   • Anders L. skriver:

    Intressant att France Soir nu också har en intervju med dr. Stephanie Seneff om bl.a skadliga effekter av glyfosat. Han har tidigare varit med hos dr Mercola som nu är bannad. Har just beställt Ivermectin från Indien. Hoppas det kommer fram. Kan du köpa i Frankrike? Dosering enl. FLCCCs protokoll rekommenderas.

    • Glenn skriver:

     Off topic
     Hej. Svenska tullen gör ju nedslag direkt på allt i pillerform som kommer utanför EU. Indien inte populärt hos tullen Du eller någon annan : tips för att köpa dessa piller i ovan inlägg.

    • Lars Mellblom skriver:

     Anders L 2021-08-17 kl. 20:52

     I Frankrike ar Ivermektin receptbelagt. Man kan fa det utskrivit for parasiter som skabb och demodex (kvalster). De flesta huslakare skriver ut det till sina Covidpatienter om patienten ber om det.

     Sjalv kopte jag Hors wormer Duramectin, i 6_pack om 91 mg per forpackning via Amazon; Googla: Amazon+Duramectin+horsewormer sa kommer du till ratt sida.
     Tullen hade oppnat paketet utan anmarkning; Totalt med frakt kostade det mig 72 USD.

     Det är en kräm ungefar som tunn vaselin med syntetisk appelsmak forpackad i en stor graduerad spruta utan nal,att intagas oralt som 0,2 mg per kilo kroppsvikt. Vid Covid rekommenderas i Frankrike 0,2 mg / kg, dag 1, 4, 8 och därefter en gang per vecka.

     • Glenn skriver:

      Tack .

     • Anders L. skriver:

      Här kanske föreligger ett missförstånd: du skriver att en tub Duramectinpasta för häst innehåller 91 mg men det står
      ”One syringe contains sufficient paste to treat one 1250 lb horse at the recommended dose rate of 91 mcg ivermectin per lb (200 mcg/kg) body weight”
      vilket jag tolkar som att varje tub innehåller 91 x 1250 = 114 g ivermectin.
      Se upp där, lev väl och ta ej hästdoser. På FLCCCs sida listas f.ö. länder och kliniker som tillåter och tillhandahåller ivermectin, bl. en i Barcelona.

      • Lars Mellblom skriver:

       Anders L

       Standarddosen för Ivermektin är 0,2 milligram per kilo kroppsvikt emot de flesta parasiter för de flesta däggdjur, inklusive människor. Själv behandlades jag mot svinskabb (smittad av ett vildsvin) med standarddosen. Mina tama vildkaniner faar ocksaa 0,2 mg per kg mot loppor.

       1 milligram = 1000 microgram

       Saalunda innehaaller sprutan 114 milligram Ivermektin.

       Annars har du rätt i att jag läste slarvigt, men siffran 91 mg för en häst tycktes mig rimligt när jag fick 16 mg per dos (0,2 x 8O).

       • Mats Jangdal skriver:
        • Lars Mellblom skriver:

         Mats 2021-08-22 kl. 16:14

         Med en laangsam internet uppkoppling paa rummet och en gammal laptop kan jag inte läsa länken.

         Vad jag kommit fram till är att Ivermectin använt som profylakt och kur minskar allvarligheten vid Covid-19. Om medicinen sätts in efter sjukdomen gaatt in i fas 2 uteblir efekten. De flesta studier i sjukhusmiljö om Covid-19 och Ivermectin rör just patienter som redan är allvarligt sjuka, annars hade inte behövt sjukhusvaard.

         Minst lika intressanta är fullskalig användnig paa lands-och eller delstatsnivaa. Exempelvis Indien och Mexiko. Grafer därom finns paa Joanne Novas blogg.

         Ivermectin har getts i miljarder doser under maanga aar utan allvarliga biverkningar, men till stor nytta. Att WHO och politiker deskrediterar drogen har i min mening laag vikt.

         https://joannenova.com.au

         • Mats Jangdal skriver:

          Vad artikeln jag länkade till säger, är att det finns inga bra studier på Ivermectin och covid 19.
          Det finns ett antal små och därför var för sig opålitliga eller intetsägande.
          Så finns det en stor från Egypten som visar väldigt positiva resultat. Vid en sammanvägning av alla studier ger den stort utslag åt det positiva hållet.
          Men den är så dåligt gjord att artikeln kallar den fuskverk och ifrågasätter om den alls är utförd. Kanske är den bara ihopskriven av några personer.

          Slutsatsen som jag förstår är att Ivermektin i normal dos har få svåra biverkningar. Men den har ingen påvisad effekt alls på Covid 19. I värsta fall kan den skadlig inverkan. Men det vet man inget om.

          Att Ivermektin är avsett för att bekämpa parasiter visste du. Det är också det artikeln skjuter in sig på. Det finns inga bevis för att ett antiparasitmedel också fungerar som antivirus.

          I korthet: falsk trygghet, med okänd risk för biverkningar i bruk mot virus.

 7. Göran skriver:

  Jag vet inte om ni vet vem Joe Rogan är. I alla fall är han förmodligen USA:s största och mest kända poddare och välkänd kommentator för UFC.

  Han fick covid-19 och blev frisk på tre dagar genom att ta Ivermectin. Är inte detta en glad nyhet, speciellt med tanke på vilken spridning hans podd har?

  Nej, nej! The Washington Post skriver att han har tagit en oprövad antiparasit-medicin. (Ivermectin används bl.a. för avmaskning av hästar.)

  Fox News skriver att USA:s FDA och CDC avråder från användande av Ivermectin för behandling av covid-19.

  Snacka om hyckleri. Varje media borde skriva om varför Ivermectin inte används mera, efter som fakta visar att Ivermectin är en potent medicin mot covid-19.

  Klaga på så kallade fuskbyggare och göra TV-program om dem går bra. När ska det skapas några TV-program om alla fuskläkare eller fusksjukvården?

  • Mats Jangdal skriver:

   När kommer en uppretad folkmassa släpa ut vaccinbolagens direktörer och ansvariga politiker på gatan och avrätta dem för att ha förgiftat folket?
   I vilket land?

   • Göran skriver:

    Folket bör börja med media. De behöver inte avrätta dem utan det räcker med att sluta finansiera dem och se till att företag som finansierar dem slutar med det.

Kommentarer är stängda.